Historische zege én play-offticket op het spel tegen Jong PSV

vrijdag 7 mei 2021, 20:00 uur

04 mei 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Na het onfortuinlijke 2-2 gelijkspel tegen MVV afgelopen vrijdag reist de Volendamse equipe opnieuw af richting het zuiden. Op de Eindhovense Herdgang spelen zij tegen Jong PSV. Op het Brabantse sportcomplex won FC Volendam nog nooit. Naast een einde aan die discutabele statistiek kan FC Volendam vrijdag het ticket voor de play-offs definitief veiligstellen. De wedstrijd is onder andere live te volgen via het schakelkanaal van ESPN.

Jong PSV presteert het gehele seizoen wisselvallig, maar in deze laatste periode doen de Eindhovenaren het goed. Ze pakten vijftien punten uit de acht gespeelde wedstrijden deze periode en staan daarmee derde in het periodeklassement. Bij de beloften zijn Kristófer Kristinsson en Fodé Fofana de topscorers, samen vonden zij zestien keer het doel. De mannen van Peter Uneken hebben in Shurandy Sambo de speler met de meeste wedstrijden dit seizoen voor Jong PSV. De vleugelverdediger verscheen al 32 keer op het veld, scoorde zes keer en was vijfmaal aangever. De back behoort daarmee tot de waardevolste verdediger in de Keuken Kampioen Divisie. Op de ranglijst moet hij Derry John Murkin (zes goals, acht assists) voor zich dulden.

Kaars in vorm

Bij FC Volendam is Martijn Kaars momenteel de man in vorm. Met vier doelpunten uit de laatste drie wedstrijden weet de aanvaller het net weer goed te vinden. Afgelopen vrijdag tegen MVV maakte hij er twee in het 2-2 gelijkspel. Een gelijkspel is voor FC Volendam voldoende om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen. Dit zou ook nog kunnen via de vierde periode, waarin het team van trainer Wim Jonk de vierde positie bezet met dertien punten. Voor de oefenmeester is het duel met de Eindhovense club een bijzondere; Jonk droeg tussen 1995 en 1998 het shirt van PSV en won met die ploeg vijf prijzen, waaronder één landstitel.

Eén punt

FC Volendam en Jong PSV stonden vijftien keer tegenover elkaar. Aan de Dijk behalen de Volendammer geregeld een overwinning, maar op de Herdgang werd in de zeven ontmoetingen slechts één punt gepakt. Dat was in het seizoen 2015-2016. Gyliano van Velzen en Erik Schouten trefzeker waren destijds trefzeker in het 2-2 gelijkspel. Jong PSV is zelfs de enige tegenstander waar FC Volendam in een uitwedstrijd nog niet van won. Vorig seizoen verloor Het Nieuwe Oranje met 3-1. Jelle Duin maakte de enige treffer voor de oranjehemden.

De laatst gespeelde wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning voor de mannen van Wim Jonk. In de tweede helft barstte het spektakel los met vijf Volendamse doelpunten; Franco Antonucci, Boy Deul (2x), Samuele Mulattieri en Giannis Iatroudis waren de doelpuntenmakers.

Laatste vijf wedstrijden

16-10-2020 | FC Volendam - Jong PSV: 5 - 1
Franco Antonucci, Boy Deul (2x), Samuele Mulattieri en Giannis Iatroudis

17-01-2020 | FC Volendam - Jong PSV: 4 - 2
Franco Antonucci, Gijs Smal, Nick Doodeman en Martijn Kaars

04-10-2019 | Jong PSV - FC Volendam: 3 - 1
Jelle Duin

12-04-2019 | FC Volendam - Jong PSV: 0 - 3

21-09-2018 | Jong PSV - FC Volendam: 1 - 0

Twitter, Insta & Radio

Jong PSV - FC Volendam is te volgen via het schakelprogramma van ESPN, het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #jpsvol. De aftrap is vrijdagavond om 20:00.

Laatste nieuws