Toeschouwers genieten van Tweede Divisie spektakel

Jong FC Volendam - AFC 4 - 6 (4 - 3)

14 september 2019 / Tweede Divisie

Na drie minuten extra tijd stond Jong FC Volendam met lege handen tegen regerend kampioen AFC, maar wat was de ploeg dichtbij een punt. De knotsgekke wedstrijd kende bijna een zelfde slot. In de 92ste minuut raakte Micky van de Ven de paal en scoorde zo net niet de 5-5. In de tegenaanval werd het 4-6. De wedstrijd was reclame voor de Tweede Divisie en beide teams in het bijzonder.

Waar zullen we beginnen? Uw verslaggever had bijna een extra pen en extra papier nodig om alles te noteren wat er in deze wedstrijd is gebeurd, maar laten we het maar gaan proberen. Met Raily Ignacio bij AFC weer in de basis kwamen de gasten op volle sterkte naar ons Kras Stadion. Die zelfde Ignacio had binnen vijf minuten de 0-1 op zijn schoenen. Maar tussen twee verdedigers (Baly en Plat) mikte hij naast de goal van Barry Lauwers. Even later was het de thuisploeg die dichtbij de openingstreffer kwam. Een harde voorzet van Micky van de Ven werd bij de eerste paal maar net naast getikt door Martijn Kaars. Lang duurde het niet voordat het doelpuntenfestijn geopend werd. Een aanval die begon bij doelman Barry Lauwers kwam uiteindelijk via een voorzet van Roy Tol op het hoofd van Youssef Blel. Hij liet de doelman volstrekt kansloos: 1-0. Lang kon Jong FC Volendam niet van de voorsprong genieten, want nog geen twee minuten later was het via Yordi Teijsse al 1-1. Maar we zeiden het al, het zou een doelpuntenfestijn worden. Aanvoerder Micky van de Ven zette Youssef Blel vrij in de zestien die vervolgens heel koeltjes de 2-1 langs de doelman schoof. Een corner van de andere aanvoerder, Milan Hoek, werd drie minuten later door Kenny Teijsse achter doelman Lauwers gekopt: 2-2. Volendam mocht dus weer aftrappen. De bal ging terug naar Darryl Baly die met een lange bal de diepte zocht bij Derry John Murkin. Precies op maat en in de loop, waarna Murkin de bal langs de aan de grond genagelde doelman tikte. Zo stond het na zeventien minuten en twintig seconden spelen dus 3-2 voor promovendus Jong FC Volendam! Helaas stond Darryl Baly aan het einde van de eerste helft ook aan de basis van de 3-3. Een klein slippertje zorgde dat hij met veel risico een sliding moest nemen. Je kon het de scheidsrechter niet kwalijk nemen dat de bal op de stip ging. Met een VAR was het misschien een corner geworden. Ignacio kwam dus niet aan scoren toe, maar Kenny Teijsse benutte wel de strafschop. Dit leek dan ook de ruststand te worden, maar... In de extra tijd een bijna indentieke situatie in de zestien van AFC met aanvoerders Milan Hoek en Micky van de Ven. Ook hier ging hij dan ook terecht op de stip. Roy Tol benutte in de laatste seconde van deze meer dan zeer aantrekkelijke eerste helft al weer zijn derde strafschop van het seizoen. Met een korfbalachtige score van 4-3 zochten de spelers en arbitrage de kleedkamers op voor een zeer verdiende pauze van vijtien minuten.

In de openingsfase van de tweede helft kreeg Jong FC Volendam de kans om de score uit te bouwen. Net als bij de strafschop kreeg Micky van de Ven een vrije doortocht, maar kon Martijn Kaars net het laatste beslissende tikje niet geven. Youssef Blel had twee minuten later de pech dat de doelman zijn inzet keerde. AFC begon langzaam maar zeker het initiatief over te nemen. Net binnen het uur viel ook de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts werd door Yordi Teijsse langs Barry Lauwers geschoten. Raily Ignacio kreeg kort daarna een enorme kans op de 4-5, maar zijn kopbal werd gered door Lauwers. De doelman aan de andere kant redde vijf minuten later knap op een hard schot van Kevin van Gasteren. Ook bij de rebound van Youssef Blel was hij helaas attent. De juist ingevallen Nick van der Velden gaf in minuut 66 een lage voorzet die door, wie anders, Yordi Teijsse binnen werd getikt. Hij was even aan de aandacht van Micky van de Ven ontsnapt. Ondanks deze eerste achterstand ging de ploeg van Smit en Plat niet bij de pakken neer zitten. Het bleef letterlijk spannend tot de laatste seconde. Twee minuten in de extra tijd trof de mee naar voren gestuurde Micky van de Ven de paal achter doelman Zonneveld. In de rebound bracht de doelman redding op een inzet van Youssef Blel. Het bleek de laatste kans voor de thuisploeg. In de aller laatste seconde besliste Yordi Teijsse definitief de wedstrijd. Op aangeven van Ignacio scoorde hij zijn vierde van de middag. Een zure middag dus voor Jong FC Volendam, want het was zo dichtbij een punt tegen de kampioen van afgelopen seizoen. Ondanks deze nederlaag geeft deze wedstrijd zeker een boost richting de volgende. Zaterdag spelen de mannen om 15:00 uur op sportpark Middelmors in Rijnsburg tegen de "uien", ofwel Rijnsburgse Boys.

9' - Youssef Blel 1-0
11' - Yordi Teijsse 1-1
14' - Youssef Blel 2-1
17' - Kenny Teijsse 2-2
18' - Derry John Murkin 3-2
44' - Kenny Teijsse (strafschop) 3-3
45+2' - Roy Tol (strafschop) 4-3
57' - Yordi Teijsse 4-4
66' - Yordi Teijsse 4-5
90+3' - Yordi Teijsse 4-6