Jong FC Volendam beste schutter bij schiettent in Lisse

FC Lisse - Jong FC Volendam: 2 - 4 (2 - 3)

04 oktober 2022 / Jack's League

Jong FC Volendam heeft in Lisse een einde gemaakt aan een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning. Op bezoek in Zuid-Holland speelden de Volendammers lang met tien man, maar op basis van strijdlust knokten zij zich naar een knappe 2 - 4 zege.

Toeschouwers op Sportpark Ter Specke kwamen ogen en oren tekort om het spectaculaire openingsbal volledig waar te nemen. Alle mogelijkheden voor de doelen werden gepromoveerd tot doelpunt. Het leverde Jong FC Volendam zodoende al rap een 0 – 2 voorsprong op. Het startschot werd gegeven door Joey Antonioli, die met een droog en hard schot in de lange hoek FC Lisse-doelman Erik Cummins passeerde. De keeper was even daarna ook kansloos op een pegel van Jordi Blom uit een lastige hoek.

Klaar met de sensatie was het toen nog lang niet. Jeffrey Klijbroek deed namens de thuisploeg iets terug en constateerde even later dat Jong FC Volendam-speler Jordi Blom met rood moest vertrekken. Scheidsrechter Clay Ruperti beoordeelde de sliding van de buitenspeler aan de zijlijn als buitensporig. FC Lisse profiteerde snel van het numerieke overwicht via voormalig FC Volendam-speler Enzo Stroo. Doelman Kayne van Oevelen voorkwam met twee uitstekende reflexen kort achter elkaar grotere schade.

Niet in de war

De tegenslagen brachten de jonge Volendammers echter niet in de war. Lequincio Zeefuik zette de bezoekers tien minuten voor rust op een nieuwe voorsprong. Het schot van de spits leek gekeerd te worden door Cummins, ware het niet dat de bal in slow motion over de doelman én over de lijn dwarrelde voor 2 – 3. De oranjehemden overleefden de resterende minuten in het eerste bedrijf en zochten zo met een voorsprong de kleedkamers op.

In de tweede helft keerde de rust weder. Jong FC Volendam hield zich goed staande op de Lissense grasmat. Verder dan wat speldenprikjes, die vaak onschadelijk werd gemaakt door Van Oevelen, kwam FC Lisse niet. Sterker nog, de gevaarlijkste aanval kwam van Volendamse zijde. Nazih was het eindstation van een razendsnelle omschakeling. De poging van de middenvelder was hard, maar onzuiver.

Beslissing De Haan

Met de van een blessure teruggekeerde Josh Flint binnen de lijnen vochten de Volendammers zich richting het einde. Invaller Hoeve was dichtbij de 2 – 4, maar zag zijn schot van dichtbij geblokt. Aan de overkant kreeg ook Stroo de bal er niet in bij zijn schot (over) en kopbal (redding Van Oevelen).

De beslissing kwam via Milan de Haan, al was daar wat geluk voor nodig. De middenvelder jaagde door op Cummins en met succes. De doelman schoot de bal tegen de middenvelder en zag het leer in het Lissense doel eindigen. Zo eindigde de eerste confrontatie in competitieverband tussen beide teams in Volendams voordeel. En werd een eindige gemaakt aan de winstloze periode van zes duels.

4’ Joey Antonioli 0 – 1
10’ Jordi Blom 0 – 2
20’ Jeffrey Klijbroek 1 – 2
31’ Enzo Stroo 2 – 2
35’ Lequincio Zeefuik 2 – 3
87’ Milan de Haan 2 – 4

Bijzonderheden:
24’ Rode kaart: Jordi Blom.

FC Lisse: Erik Cummins; Björn Mussche (71' David Verweij), Kevin van der Zwet, Allon Koene, Bas Gozeling; Jaap Zwetsloot (71' Justin van der Putten), Toon Zwetsloot, Jeffrey Klijbroek Tom Noordhof; Enzo Stroo, Max Hudepohl.

Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne, Jay Koorndijk, Billy van Duijl, Vernon Addo; Imran Nazih (64’ Josh Flint), Roviën Ostiana, Joey Antonioli; Leon Maloney (46’ Milan de Haan), Lequincio Zeefuik (69’ Quincy Hoeve), Jordi Blom.