Jong FC Volendam boekt zakelijke overwinning op OFC

Jong FC Volendam - OFC: 2 - 0 (1 - 0)

15 oktober 2022 / Jack's League

Een miezerige middag in Volendam was het theater van de wedstrijd tussen Jong FC Volendam en OFC. Een bijzondere wedstrijd was het niet, maar de Volendammers stelden toch de winst veilig. Tegen OFC werd met 2 – 0 gewonnen.

Een felle openingsfase van Jong FC Volendam resulteerde in het nodige vuur. Kansen van Joey Antonioli, Jordi Blom en Quincy Hoeve vonden geen net, maar de ploeg van Kizito Musampa bleef aandringen. Na een krap kwartier spelen, mocht Antonioli vrij uithalen op de rand van de zestien. Zijn schot ging maar net over de lat. Niet lang daarna was het aan de andere kant bijna raak, toen Demio Walberg de bal naar de hoek probeerde te krullen. Zijn inzet ging achterlangs.

Vizier gevonden

Na een ruim half uur was het raak. De man in vorm, Jordi Blom, maakte een mooie loopactie naar de andere kant van het veld, kapte en haalde uit. De bal vloog naar de verre hoek achter OFC-doelman Daniël Agyei: 1 – 0.

Iets later kon OFC wat terug doen, toen Walberg de bal op de onderkant van de lat schoot. Het leer stuitte net voor de lijn, waardoor Josh Flint kon wegwerken uit de eigen zestien. Nog net voor rust haalde Blom nogmaals uit, maar zijn poging ging voor langs. Met een 1 – 0 voorsprong, gingen de Oranjehemden naar de kleedkamer.

Wazig

OFC kwam wat scherper uit de kleedkamer. Fouad Belarbi mocht twee keer uithalen. De eerste poging ging nipt over, de tweede kans werd goed gepakt door Lauwers. Een eentonige tweede helft, waar beide ploegen veel combinaties maakte, maar weinig kansen creëerden. Na vijfenzestig minuten kwam het eerste echte gevaar van het tweede bedrijf. Een indraaiende corner van oud-FC Volendam-speler Max Veerman eindigde bijna bij Belarbi, maar Flint kopte de bal net voor de middenvelder weg.

Comeback

Na een vervelende blessure, maakte Calvin Twigt eindelijk zijn rentree op het veld. De middenvelder verving aanvoerder Billy van Duijl.

Met nog tien minuten te gaan, breidde Milan de Haan de voorsprong verder uit. De Volendammer zag de bal naar links wijken, maar probeerde het toch. Met een mooie curvebal schoot hij langs de keeper tegen de binnenkant van de paal: 2 – 0.

In de slotfase van de wedstrijd kon Blom de wedstrijd op slot gooien, maar Agyei stak daar een stokje voor. De goalie van OFC stopte met een goed reflex een hard schot van de Volendammer. De afvallende bal kwam voor de voeten van Lequincio Zeefuik, maar ook die kans werd onschadelijk gemaakt door Agyei. Eindstand: 2 – 0 voor Oranje.

AFC-uit

Na een vrij weekend, trekt Jong FC Volendam naar Amsterdam om het tegen het AFC van ex-FC Volendammer Kevin Visser op te nemen. De aftrap is op 30 oktober om 15:00 uur.

34’ Jordi Blom 1 – 0
77’ Milan de Haan 2 – 0

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Déron Payne (46. Rob Tol), Waleed Ait Abdellah (74. Jay Koorndijk), Josh Flint, Vernon Addo, Casper Elberse (46. Dean James); Joey Antonioli, Billy van Duijl (74. Calvin Twigt), Milan de Haan; Quincy Hoeve (46. Lequincio Zeefuik), Jordi Blom

Opstelling OFC: Daniël Agyei; Darryl Baly, Nino van den Heuvel, Ayoub Haddad (83. Mustafe Bare), Maxwell Frimpong; Rano Burger, Eric Veerman (71. Victor van der Linde); Fouad Belarbi (83. Denzel Prijor), Max Veerman (83. Derrin Wijdenbosch), Demio Walberg (71. Soufiane Reclaoui); Nick Butter

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder