Jong FC Volendam boekt zakelijke zege op ASWH

ASWH - Jong FC Volendam: 0 - 3 (0 - 1)

18 september 2021 / Jack's League

De beloftes van FC Volendam gingen zaterdagmiddag richting Hendrik-Ido-Ambacht. Daar wachtte ASWH de ploeg van Johan Plat op. Een prima middag voor de Volendammers, die de tweede driepunter van het seizoen wisten te verzilveren. Tegen ASWH werd met 0 – 3 gewonnen.

Al in de beginfase van de wedstrijd regende het kansen. In minuut twee bouwde Jay Kruiver een heerlijke aanval op, beginnend met een heerlijke dieptebal op Walid Ould-Chikh. Laatstgenoemde gaf de bal over op Joey Antonioli, die richting doel schoot. Zijn inzet ging nipt naast door een redding van ASWH-doelman Bryan Janssen. Snel daarna was het aan de andere kant van het veld gevaarlijk. Met twee kansen van ASWH moest Volendam-keeper Dion Vlak zich van zijn atletische kant laten zien. Nadat hij landde van zijn redding van zijn eerste poging, moest hij snel opkrabbelen om redding twee veilig te stellen, en dat met succes.

Na een kwartier spelen lag eindelijk de bal in het net. Jim Beers ging een-op-een tegen Janssen, kapte de keeper uit en kon de bal daarna simpel inlopen: 0 – 1. De kans op de tweede volgde snel daarna. Een indraaiende corner van Achraf Douiri eindigde op het hoofd van Mike Eerdhuijzen. Deze inzet zag men naast het doel belanden. Even later kon Beers de vrije ruimte benutten. Helaas blies de scheids op zijn fluit, omdat de bal bij het aannemen de hand van de Volendammer aanraakte. Zo ging het over en weer in de eerste helft, maar gingen de Volendammers met een kleine voorsprong aan de thee.

Wedstrijd op slot in tweede helft

De tweede helft begon met een vrije trap voor Volendam. Net voor de zestien mocht Younes Taha El Idrissi plaatsnemen achter de bal. Via het hoofd van een ASWH-verdediger, ging de vrije trap net over. Even later was het Beers die het weer mocht proberen. Met alleen Janssen voor zich, haalde hij uit. Zijn schot eindigde hard op de borst van de ASWH-goalie. Na een kwartier spelen in de tweede helft werd het even spannend. Vlak speelde de bal te kort in, waardoor Luuk Admiraal de kans voor het grijpen had. Gelukkig was daar Joey Antonioli die de schade wist te beperken. De Volendammer gebruikte zijn snelheid om eerder bij de bal te zijn dan Admiraal: gevaar geweken.

Na een aantal kansen, was het in minuut vijfenzestig wél raak. Op aangeven van El Idrissi werkte Joey Antonioli heerlijk kalm de bal tegen de touwen. Met zeeën van ruimte konden de Volendammers zonder enige moeite de zestien in. Van die ruimte werd gebruik gemaakt en zo ontstond de 0 – 2. Met nog een kwartier te spelen creëerden de oranjehemden een prima counter. Vanaf Kruiver ging de bal naar Douiri, die de bal over gaf aan Blommestijn, die zijn tegenstander uitkapte en gelijk uithaalde. Zijn inzet belandde loeihard op de lat.In  minuut 77 dachten we even dat Antonioli zijn tweede maakte, alleen bleek dat de bal achter was geweest.

Met nog vijf minuten te gaan, was daar El Idrissi die zijn topprestatie beloonde met een goal. Naast twee assists, scoorde hij ook de derde van de middag. Hij kapte zijn mannetje uit met links en haalde daarna loeihard uit. De bal vloog keihard in de rechterkruising. Op die manier verzegelde Jong FC Volendam zijn tweede driepunter van het seizoen: 0 – 3.

Katwijk-thuis

Volgende week zaterdag ontvangt Jong FC Volendam de huidige koploper van Jack’s League in eigen huis. De wedstrijd is om 15:00 uur. Bezoekersinformatie volgt in de loop van de week.

14’ Jim Beers 0 – 1
66’ Joey Antonioli 0 – 2
87’ Younes Taha El Idrissi 0 – 3

Gele kaarten

41’ Sam van de Kreeke
70’ Achraf Douiri

Opstelling ASWH: Bryan Jannsen; Henrico Drost, Gilmaro van de Werp, Sam van de Kreeke, Fabian Korporaal, Daniel Wissel (64. Joost van Eck), Luuk Admiraal (77. Yanick Dorst), Peter Verhoeve, Yaël Eisden (64. Lester Pires), Jay Brand, Levi Bouwense

Opstelling Jong FC Volendam: Dion Vlak; Walid Ould-Chikh (46. Lex Veerman), Rob Tol, Mike Eerdhuijzen (44. Jozhua Vertrouwd), Jay Kruiver; Joey Antonioli, Milan de Haan, Koen Blommestijn (69. Myron Mau-Asam); Younes Taha El Idrissi, Jim Beers (69. Milan Zonneveld), Achraf Douiri

Foto’s: Pro Shots / Remko Kool