Jong FC Volendam drukt in eerste helft al stempel op de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis

Jong FC Volendam - Excelsior Maassluis: 3 - 1 (3 - 0)

04 juni 2022 / Jack's League

Zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor Jong FC Volendam. In eigen huis nam zij het op tegen Excelsior Maassluis. Een wedstrijd waar voor beide ploegen niets meer op het spel stond. In de eerste helft drukte Volendam haar stempel al op de wedstrijd: 3 – 1.

Na een kwartier spelen, kwam de eerste kans van de wedstrijd. Volendammer Koen Blommestijn kreeg de bal aangespeeld op de punt van zestien. De topscorer van Volendam mikte naar de rechterbovenhoek, maar de handen van Excelsior-sluitpost Thomas van der Kleij zaten ertussen. Een paar minuten later krulde Milan Zonneveld via prachtige wijze de bal in de rechterbovenhoek. Helaas werd de treffer afgekeurd, omdat de aanvaller buitenspel stond.

Na bijna een half uur konden de Volendammers juichen. Een heerlijke steekbal van Joey Antonioli bereikte Zonneveld, die met een wippertje de bal achter Van der Kleij werkte: 1 – 0. Vijf minuten later was het wéér raak voor Volendam. Antonioli kon weer turven op zijn assistslijst. Een strakke hoekschop van de middenvelder werd goed binnengekopt door aanvoerder Sjors Kramer. De kopbal was onhoudbaar voor Van der Kleij: 2 – 0.

Op slag van rust breidde Jay Koorndijk de voorsprong nog meer uit. Een goede bal van Billy van Duijl werd goed aangenomen in de zestien door de verdediger. De Volendammer kapte zijn mannetje uit en bereikte de verre hoek: 3 – 0.

Gehoor terug

De tweede helft liet Excelsior Maassluis wat van zich horen. Invaller Luivienno Statio schoot een goede assist van Giovanni da Fonseca hard achter Volendam-sluitpost Kayne van Oevelen: 3 – 1.

Jong FC Volendam kon snel na de eretreffer van Excelsior de marge weer op drie zetten, ware het niet dat Van Duijl naast schoot. Jordi Blom brak door vanaf de rechterflank en gaf een strakke voorzet op de Volendammer, die onlangs zijn eerste profcontract tekende. De middenvelder schoot, maar mikte naast de paal. Even later kon John Hilton zijn treffer maken, toen hij een goede bal van Zonneveld voor zijn voeten kreeg. De back haalde uit, maar zijn schot trof de paal. De stand bleef 3 – 1 en daarmee won Jong FC Volendam voor het eerst in de historie van de ploeg drie keer op rij. Een nog mooiere statistiek: Jong FC Volendam is, na Katwijk, de meest scorende ploeg van het Jack's League seizoen 21/22.

Belangrijke week

Woensdag speelt Jong FC Volendam uit in Almere de eerste wedstrijd van het play-off tweeluik tegen Almere City. De aftrap in Almere is om 20:00 uur.

Scoreverloop:
26’ Milan Zonneveld 1 – 0
31’ Sjors Kramer 2 – 0
44’ Jay Koorndijk 3 – 0
53’ Luivienno Statia 3 – 1

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Sjors Kramer, Jay Koorndijk, John Hilton (65. Givairo Read); Billy van Duijl (81. Younes Taha), Joey Antonioli, Milan de Haan (86. Hamza Rahaoui); Leon Maloney (65. Jordi Blom), Milan Zonneveld, Koen Blommestijn (81. Ezechiel Fiemawhle)

Opstelling Excelsior Maassluis: Thomas van der Kleij; Omar el Baad (46. Calvin Tureaij), Gabri Urbanus, Kevin Ringeling (46. Kaylan Muis), Gijs Abbas, Remo de Vroege (46. Luivienno Statia); Giovanni da Fonseca, Ilano Timas, Kevin Dercks (75. Bram Wennekers); Redouan Ouali, Dave van Delft (89. Redouan El Hankouri)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder, ProShots / Vincent de Vries
Laatste nieuws