Uitstekende competitiestart Jong FC Volendam

Jong FC Volendam - Excelsior Maassluis 4 - 1 (2 - 1)

24 augustus 2019 / Tweede Divisie

Jong FC Volendam heeft vriend en vijand verrast door met ruime cijfers te winnen van de ploeg die afgelopen seizoen tweede werd in de Tweede Divisie. Ondanks een sterke start van de gasten, mocht Excelsior Maassluis blij zijn dat het slechts bij 4-1 bleef na 90 minuten.

Excelsior Maassluis heette Jong FC Volendam met prima voetbal van harte welkom in de Tweede Divisie. De jonge ploeg van Berry Smit en Johan Plat had weinig in te brengen. De "tricolores" hadden de wedstrijd volledig onder controle. Ondanks het overwicht waren er weinig tot geen kansen te noteren. De grootste kans kregen ze na wel erg veel slordigheden in de achterhoede bij Jong FC Volendam. Maar de gasten speelden dit slecht uit en ging deze mogelijkheid verloren. Tien minuten later, na opnieuw een foutje, was het wel raak. Brian Plat moest in de zestien ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Dit leverde hem een gele kaart op en Excelsior Maassluis kreeg een strafschop te nemen. Daan Blij liet doelman Barry Lauwers kansloos en bracht daarmee de runner-up van afgelopen seizoen op een 0-1 voorsprong. Achteraf gezien bleek dit een kantelpunt in de wedstrijd. Binnen zeven minuten stond de wedstrijd volledig op zijn kop. De gelijkmaker kwam van het hoofd van Martijn Kaars. Hij schampte een voorzet van Mohamed Betti langs de doelman. Even later rondde Youssef Blel een werkelijk schitterende aanval van Jong FC Volendam doeltreffend af: 2-1. Met net geen half uur op de klok had Martijn Kaars ook nog dé kans op de 3-1. Hij strandde echter op de doelman, waar afgeven op Youssef Blel een misschien betere optie was geweest. Nog twee keer kwamen de oranjehemden dichtbij de 3-1, maar Excelsior Maassluis mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen met de 2-1 achterstand na 45 minuten.

Na de thee ging Jong FC Volendam rustig door met het spel waarmee het de eerste helft was geëindigd. Maar de afwerking liet opnieuw wat te wensen over. Aan de andere kant kon Excelsior Maassluis de verwachtingen niet waarmaken en bleef de thuisploeg "aan de macht". Slechts één keer kwam de 2-2 dichtbij. Een schot van Sekou Sylla schampte het dak van het doel. Het laatste half uur besliste Jong FC Volendam de wedstrijd. Nadat de ingevallen Roy Tol eerst een enorme kans had gemist, bleef hij van elf meter wel koel. Hij schoot de strafschop, na een overtreding op Victor van Montfort, onhoudbaar binnen. Vijf minuten later werd het via Taye Lee ook nog 4-1, waarmee de hele voorhoede had gescoord. Youssef Blel had kort voor tijd geen geluk toen een fantastische poeier onderkant lat weer het veld in stuitte. Excelsior Maassluis ontsnapte dus aan een echte afstraffing, terwijl niemand daar geld op had durven zetten na het eerste kwartier. Een heerlijk debuut dus voor Jong FC Volendam. Het begin is er, maar de competitie duurt nog 33 wedstrijden. Volgende week gaan we op bezoek bij TEC in Tiel. De aftrap op sportpark De Lok is om 18:00 uur!

17' - Daan Blij (strafschop) 0-1
20' - Martijn Kaars 1-1
24' - Youssef Blel 2-1
72' - Roy Tol (strafschop) 3-1
77' - Taye Lee 4-1