Jong FC Volendam geeft diep in de blessuretijd voorsprong weg tegen Excelsior Maassluis

Jong FC Volendam - Excelsior Maassluis: 2 - 2 (1 - 0)

17 september 2022 / Jack's League

Driemaal op rij was het Kras Stadion het theater voor Jong FC Volendam. Te gast was Excelsior Maassluis. In de laatste minuten van de wedstrijd, ging het mis waardoor Jong FC Volendam de punten moest delen: 2 – 2.

Al vroeg in de wedstrijd nam Tayrell Wouter het beginakkoord. Hij mikte richting het doel van Tom Boks, maar raakte de lat. Ook een corner van Jordi Blom, die einigde op het hoofd van Quincy Hoeve, werd niet omgetoverd tot een goal. De kopkans van de lange spits werd van de lijn gewerkt door Maassluizenaar Gabri Urbanus. Niet heel lang daarna was het Milan de Haan die richting het doel van de gasten kopte. Wouter slingerde de bal op het hoofd van de Volendammer, maar sluitpost Boks bokste de bal van zijn doellijn.

Blom had de openingsgoal op zijn slof, toen hij een prima bal van Wouter voorgeschoteld kreeg. De aanvaller schoot uit de draai, maar raakte de lat. Net voor de rust, kon Blom wél juichen. De snelle aanvaller stond voor de zestien en haalde verwoestend uit en met succes! De bal belande in de rechterbovenhoek: 1 – 0.

Messcherp

Na de rust waren de Volendammers scherp. Goede combinaties vonden geen net, totdat Billy van Duijl de verdediging van Excelsior Maassluis zoekspeelde. De jonge middenvelder mocht vrij uithalen, maar raakte de paal. Gelukkig voor de Volendammers stond Quincy Hoeve op scherp en tikte de bal alsnog tegen de touwen: 2 – 0.

De ploeg van Kizito Musampa bleef na de goal aandringen tot een grotere voorsprong, maar de verse krachten uit Maassluis hielden dat tegen. Wouter dribbelde richting de zestien van de gasten, maar kapte één keer te veel. Invaller Tobias Kleijweg werkte daardoor de bal uit zijn zestien. Met nog tien minuten op de klok kon Jorn Ringelberg de aansluitingstreffer voor zijn ploeg maken, toen via Dave van Delft een strakke voorzet zijn kant op kwam. De verdediger wilde via een sliding de bal achter sluitpost Kayne van Oevelen werken, maar kwam te laat in: doeltrap voor Jong FC Volendam. Niet lang daarna was het diezelfde Van Delft met een voorzet, maar de Maassluizenaar kreeg de bal niet langs Vernon Addo.

Domper

Met nog vier minuten te gaan, maakte Van Delft alsnog de aansluitingstreffer voor zijn team. Een verwoestend schot was te hard voor Van Oevelen om te keren: 2 – 1. Diep in de blessuretijd kwamen de bezoekers naast Jong FC Volendam, toen Nino Noordanus een voorzet van Kleijweg met een harde streep tegen de touwen werkten. Hiermee zette hij de eindstand op het bord: 2 – 2.

Noordwijk-uit

Volgende week zaterdag gaat Jong FC Volendam op bezoek bij Noordwijk. De aftrap is om 14:30 uur.

41’ Jordi Blom 1 – 0
57’ Quincy Hoeve 2 – 0
86’ Dave van Delft 2 – 1
90+4’ Nino Noordanus 2 – 2

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne, Waleed Ait Abdellah (68. Vernon Addo), Jay Koorndijk, Givairo Read; Billy van Duijl (79. Roviën Ostiana), Joey Antonioli, Milan de Haan (68. Milan Engelander); Tayrell Wouter (79. Casper Elberse), Quincy Hoeve, Jordi Blom

Opstelling Excelsior Maassluis: Tom Boks; Omar El Baad (71. Dave van Delft), Gabri Urbanus (46. Jorn Ringelberg), Kevin Ringeling (46. Tobias Kleijweg), Gijs Abbas, Luivienno Statia; Kevin Dercks, Giovanni da Fonsecs, Pieter Langedijk; Redouan Omar Ouali (46. Bram Wennekers), Carlito Fermina

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder