Jong FC Volendam geeft in slotfase toe aan Noordwijk

Noordwijk - Jong FC Volendam: 3 - 2 (1 - 1)

24 september 2022 / Jack's League

Terwijl de weersverwachting nat en koud was, bleef het in Noordwijk aangenaam en droog. De wedstrijd tussen Noordwijk en Jong FC Volendam was, net als het weer, zeer aangenaam. Een leuk voetbalgevecht eindigde in de slotfase in mineur voor Jong FC Volendam. Ondanks twee goals van Milan de Haan, verloren de Volendammers met 3 – 2.

Al binnen een minuut keek Jong FC Volendam tegen een 1 – 0 achterstand aan. Een lange bal van keeper Lars Jansen bereikte Sabir Achefay. De snelle aanvaller van Noordwijk sprintte de zestien van Volendam-sluitpost Barry Lauwers in en combineerde met Sander Bosma om vervolgens de voorzet op het hoofd van Jasper de Vré te geven. Laatstgenoemde kopte de bal in de verre hoek achter Lauwers: 1 – 0.

Snel daarna wilde Jong FC Volendam gas geven, door via de snelheid van Tayrell Wouter een mooie counteraanval op te zetten. De snelle vleugelaanvaller sprintte van eigen zestien naar de Noordwijkse helft en gaf de bal mee aan Joey Antonioli. De spelverdeler wilde aannemen, maar onderweg werd de bal onderschept door Noordwijker Donovan Slijngard. Toch kwamen de Volendammers snel weer op gelijke hoogte. Wouter ontving de bal op de rand van de zestien en schoot op doelman Jansen. De sluitpost van Noordwijk kon de bal niet klemmen, waardoor de bal voor de voeten van Milan de Haan viel. De middenvelder schoot tegen de onderkant van de lat, waardoor de bal alsnog tegen het net viel: 1 – 1.

In evenwicht

Ondanks de vliegende start van Noordwijk, zakte de thuisploeg na de gelijkmaker aardig in. Veel aanvallen van Volendam werden gestopt via de noodrem. Even leek het erop dat Lequincio Zeefuik zijn ploeg op voorsprong bracht, maar terwijl de boomlange Volendammer schoot, was het Dylan Rietveld die zijn schot blokkeerde. Aan de andere kant leek Raïes Roshanali het te doen, door van een meter of vijfentwintig uit te halen. Zijn schot ging maar net over. Met nog vijf minuten te gaan, kon Jordi Blom zijn ploeg met een voorsprong de kleedkamer in schieten. De Volendammer dribbelde en kapte wat spelers van Noordwijk uit en schoot richting Jansen. Een verdedigende actie van Toer Bouwman voorkwam een voorsprong voor de Volendammers. Zo gingen de mannen van Kizito Musampa met een 1 – 1 stand aan de thee.

Vuur

Een dreigende start van de tweede helft voor beide teams. Via een geplaatst schot van Antonioli en een kanon van Slijngard op de lat werd er gelijk gezorgd voor het nodige vuur in het tweede bedrijf. Na een krap uur moest Lauwers ingrijpen, toen een indraaiende vrije trap van Roshanali op het hoofd van Wendt belandde. De sluitpost van de Volendammers was alert en werkte met beide handen de bal uit de oranje-zestien.

Met Quincy Hoeve en Leon Maloney voor Zeefuik en Antonioli, gingen de Oranjehemden op jacht naar de voorsprong. In minuut zeventig ging dat bijna andersom. Een vrije trap van Noordwijk werd richting de verre hoek gekopt, waardoor Lauwers er niet meer bij kon. Twee Noordwijkers konden er nét niet bij, waardoor Waleed Ait Abdellah de bal uit zijn zestien kon werken. Met nog tien minuten te gaan, was het raak. Blom dribbelde door de zestien, maar raakte door goed verdedigend werk de bal kwijt. Het was, net zoals in de eerste helft, De Haan die aannam en via de wreef de bal achter Jansen werkte: 1 – 2.

Ommekeer

Nog geen twee minuten later stond het weer gelijk in Noordwijk. Verdediger Jose Barbosa Nhoca kreeg, uit de kluts, de bal voor zijn voeten en schoot in de verre hoek raak: 2 – 2. Vijf minuten later maakte Noordwijk ‘hun’ klus af. Op aangeven van invaller Moatasim el Yaakoubi kopte Wendt de bal achter Lauwers en zette daarmee de eindstand op het bord: 3 – 2.

Scheveningen-thuis

Volgende week is Jong FC Volendam gastheer en nodigt het Scheveningen uit. De aftrap is om 15:00 uur.

1’ Jasper de Vré 1 – 0
12’ Milan de Haan 1 – 1
79’ Milan de Haan 1 – 2
82’ Jose Barbosa Nhoca 2 – 2
88’ Emiel Wendt 3 – 2