Jong FC Volendam geeft in slotseconde volle buit uit handen

Jong FC Volendam - Go Ahead Eagles O21: 2 - 2 (1 - 1)

28 oktober 2023 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam hield zaterdagmiddag een bittere nasmaak over aan het thuisduel tegen Go Ahead Eagles O21. Na een snelle goal van Quincy Hoeve vocht Go Ahead Eagles zich terug naast de Volendammers. Via David Petrović kwam Jong FC Volendam na zeventig minuten opnieuw op voorsprong, maar in de absolute slotfase kregen de bezoekers een penalty, waardoor Jong FC Volendam in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de driepunter uit handen gaf: 2 – 2.

Al vroeg in de wedstrijd domineerde Jong FC Volendam. Een hoekschop van Imran Nazih bereikte Francisco Reyes Marizan, maar hij kon de kans niet omtoveren tot voorsprong. Toch mochten de mannen van Michael Dingsdag na zes minuten juichen nadat Hoeve zijn snelheid inzette en vanaf de middenlijn naar de zestien van Go Ahead Eagles sprintte. De defensie van de Deventenaren hield de snelle aanvalsleider niet bij. De schutter had zijn vizier op de verre hoek had gericht en met succes. Hoeve liet goalie Nando Verdoni kansloos achter en schoot daarmee zijn ploeg op voorsprong: 1 – 0.

Een kwartier lang bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar pas na twintig minuten werd het eerste tegengevaar gesticht. Boy Nijgh ging achter een vrije stap staan, maar zag zijn schot in de handen van Jong FC Volendam-goalie Kayne van Oevelen verdwijnen. Na twee minuten kwamen de bezoekers alsnog naast de Volendammers te staan, toen een voorzet van Juruël Bernadina binnengetikt werd door Gijs Steinfelder. Kort daarna kon Milan Berenschot voor zijn kans gaan. Steinfelder speelde Berenschot in, maar de 1-op-1-situatie won Van Oevelen overtuigend.

Onzuiver

Op slag van rust kon Jong FC Volendam opnieuw op voorsprong komen. Via een hoekschop van Nazih werd aanvoerder Luc van Koeverden gevonden, maar de verdediger kon het leer niet achter Verdoni koppen. Ook kansjes van Hoeve en Jermaine Rijssel verrasten de sluitpost van Go Ahead niet. Zo bleef de ruststand 1 – 1.

Het tweede bedrijf begon Jong FC Volendam met vers bloed aan de aftrap: Petrović en Jay Koorndijk kwamen in de ploeg voor Nazih en Hoeve. Voor Go Ahead Eagles brak Bernadina door over de rechterflank, passeerde Myron Mau-Asam en gaf voor. Gelukkig voor de Volendammers bleek Van Oevelen scherper te zijn dan Berenschot en grabbelde de bal voor de voeten van de Deventerse spits weg. De volgende voorzet van Bernadina vond wél een ploeggenoot, toen de bal op het hoofd van Go Ahead-aanvoerder Vincent Derksen belandde. De verdediger kopte echter net over, waardoor Van Oevelen opgelucht kon ademhalen.

Bevrijd

Met nog twintig minuten te gaan viel daar dan eindelijk de goal. Een strakke voorzet van Wong-A-Soij belandde bij invaller Petrović die werkelijk prachtig de bal tegen het dak van het Deventerse doel schoot. Hij liet Verdoni kansloos achter en schoot daarmee zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 2 – 1.

Met nog tien minuten te gaan kon diezelfde Petrović de wedstrijd in het slot gooien toen hij de 3 – 1 op zijn slof had, nauwkeurigheid ontbrak echter waardoor de aanvaller tegen invaller Delano Costella aanschoot. Even daarna won invaller Ezechiel Fiemawhle met zijn snelheid het duel tegen Derksen, haalde uit, maar schoot recht op Verdoni. In de slotfase werd het billenknijpen voor Jong FC Volendam. De bal belandde in de kluts voor de voeten van Bernadina, maar de aanvaller schoot tegen de paal én stond buitenspel.

Domper

In de allerlaatste seconde veroorzaakte Mau-Asam een strafschop toen hij Kader Koné naar de grond werkte. Bernadina stuurde Van Oevelen richting de verkeerde hoek, waardoor hij in de slotfase Jong FC Volendam van de volle buit beroofde: 2 – 2.

FC Twente/Heracles Academie O21

Komende zaterdag gaat het team van Michael Dingsdag op bezoek bij FC Twente/Heracles Academie O21. Het duel in het oosten van het land start om 15:00 uur.

6’ Quincy Hoeve 1 – 0
22’ Gijs Steinfelder 1 – 1
72’ David Petrović 2 – 1
90+4’ Juruël Bernadina 2 – 2