Jong FC Volendam geeft riante voorsprong weg in slotfase

Jong FC Volendam - FC Lisse: 2 - 2 (2 - 0)

11 februari 2023 / Jack's League

Zaterdagmiddag stonden Jong FC Volendam en FC Lisse tegenover elkaar in het Kras Stadion. Een verhit duel met twee rode kaarten en een late gelijkmaker vanuit de kant van FC Lisse zorgde voor een puntje voor beide ploegen. Door goals van Darius Johnson, Tayrell Wouter en een dubbelslag van Jeffrey Klijbroek werd het 2 – 2.

Jong FC Volendam begon effectief aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten mochten de Volendammers twee doelpogingen noteren. Eerst was het aanvaller Quincy Hoeve die op aangeven van Déron Payne richting het doel van FC Lisse-sluitpost Erik Cummins kopte. Zijn poging ging maar net naast. Even daarna was het Darius Johnson die vrij kon uithalen. Ook zijn schot ging een metertje naast. Na zeven minuten kregen de Volendammers een vrije trap net voor de zestien van FC Lisse. Aanvoerder Billy van Duijl nam plaats achter de bal, maar zag zijn poging gered worden door Cummins.

Na twaalf minuten was het wél raak voor de Volendammers. Tayrell Wouter brak door in de zestien en gaf de bal over aan Johnson. De aanvaller aarzelde niet en schoot raak in de verre hoek: 1 – 0!

Verdubbeling

Nadat Klomp een afstandsschot onschadelijk gemaakt zag worden door Cummings, bleef Jong FC Volendam aandringen. Een overtreding was nodig om Hoeve af te stoppen. Romano de Jonge kreeg hiervoor een gele kaart. Na precies een half uur spelen verdubbelde Wouter de voorsprong. De flankspeler kreeg de bal van Rob Tol en schoot vervolgens in de verre hoek raak: 2 – 0.

In de extra tijd van de eerste helft had Hoeve de bal voor het intikken. De spits nam de bal aan via de borst om vervolgens uit te halen. Net voordat hij de bal kon aanraken met de voet, kreeg hij een schouderduw van Jeffrey Perez waardoor de ruststand 2 – 0 bleef.

Lisse begon de tweede helft met een kansje. Stroo brak door in de zestien, maar wachtte af met uithalen. Waleed Ait Abdellah handelde snel en schermde goed af, waardoor een aansluitingstreffer voorkomen werd. Na een uur spelen, moest Tayrell Wouter geblesseerd het veld verlaten. De doelpuntenmaker ging er plots bij zitten en maakte een wisselgebaar. David Petrovic werd zijn vervanger.

Rood zien

Allon Koene besloot in minuut 66 een doorgebroken Jordi Blom neer te halen, waardoor arbiter Thom Winkel een directe rode kaart uitdeelde aan de verdediger. Met nog tien minuten te gaan moesten de Volendammers ook verder met tien. Abdellah maakte een overtreding op Ludcinio Marengo, waardoor Winkel weer rood trok. De daaruit gekregen vrije trap werd benut door Jeffrey Klijbroek, die de aansluitingstreffer achter Van Oevelen werkte.

Net voor het eindsignaal maakt FC Lisse gelijk, toen diezelfde Klijbroek hard in de kruising werkte. Ondanks de vijf minuten extra tijd, kon Jong FC Volendam de overwinning niet over de streep trekken en moest het genoegen nemen met een puntje: 2 – 2.

Spakenburg-uit

Zaterdag 25 feburari speelt Jong FC Volendam een uitwedstrijd tegen Spakenburg. De aftrap is om 15:00 uur.

12’ Darius Johnson 1 – 0
30’ Tayrell Wouter 2 – 0
79’ Jeffrey Klijbroek 2 – 1
88’ Jeffrey Klijbroek 2 – 2