FC Volendam O21 haalt uit tegen FC Den Bosch / O19 voegt vijfde ongeslagen wedstrijd toe aan reeks

FC Volendam O21 - FC Den Bosch O21: 6 - 1 / FC Volendam O19 - sc Heerenveen O19: 2 - 1

01 oktober 2024 / FC Volendam Jeugdopleiding

FC Volendam O21 boekte een overwinning met ruime cijfers afgelopen weekend. Tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch O21 waren de Wijdbroeken met 6 - 1 te sterk. Goals van Daan Steur, Quincy Hoeve, een hattrick van Caner Demircioglu én een eigen goal van Zaid El Bakkali bezorgde FC Volendam O21 de volle buit.

Al na drie minuten mochten de Volendammers juichen. Een verkeerde terugspeelbal van El Bakkali richting sluitpost Jahmani Eisden eindigde tegen de touwen, waardoor FC Volendam O21 al vroeg op 1 - 0 kwam. Tien minuten later werd te voorsprong verdubbeld door mandekker Steur. Een scherpe inspeelbal van Daniël Beukers kwam terecht bij de verdediger, die 'm vanaf een metertje of dertig fraai in de verre hoek werkte: 2 - 0. Met nog een kwartier op de klok voor het rustsignaal werd de derde Volendamse treffer genoteerd. Vanaf de defensie werd via Nash Bijnoe de aanval opgezet. De linksback wipte de bal richitng Quincy Hoeve, die vervolgens Imran Nazih inspeelde. Nazih zag Demircioglu, stuurde hem weg en zag hem vervolgens in de verre hoek raak prikken: 3 - 0. Op slag van rust deden de Bosschenaren wat terug via Bo Geurts, die de ruststand op 3 - 1 zette.

Na een uur spelen maakte Demircioglu op aangeven van invaller Nordin Bukala zijn tweede van de middag. De aanvaller sneed naar binnen en vond wederom de verre hoek om zijn ploeg op een 4 - 1 voorsprong te brengen. Met nog acht minuten op de klok kreeg FC Volendam O21 een strafschop nadat invaller Ghillina Ilaria hardhandig naar de grond werd getrokken. Demircioglu nam plaats achter de bal en verzaakte niet: de aanvaller stuurde Eisden naar de verkeerde hoek en zette daarmee zijn derde treffer op het wedstrijdformulier: 5 - 1. In de slotfase van de wedstrijd mocht Demircioglu ook nog een assist op zijn naam zetten toen hij het hoofd van Hoeve vond, die binnen knikte en daarmee de eindstand bepaalde: 6 - 1.

Scoreverloop:
3' Zaid El Bakkali 1 - 0 (e.d.)
13' Daan Steur 2 - 0
33' Caner Demircioglu 3 - 0
44' Bo Geurts 3 - 1
60' Caner Demircioglu 4 - 1
82' Caner Demircioglu 5 - 1
87' Quincy Hoeve 6 - 1

Gele kaarten:
Seif Kardal. Sol van de Ven en Bart Kemmeren (FC Den Bosch O21)

Opstelling FC Volendam O21: Kayne van Oevelen; Daniël Beukers, Luc van Koeverden, Daan Steur (66. Jesse Buurmeester), Nash Bijnoe; Nordin Bukala (74. Ghillian Ilaria), Quincy Hoeve, Imran Nazih (81. Seif Kardal); Caner Demircioglu, Mauro Zijlstra (74. David Petrovic), Anwar Ouled Amar (74. Key-Shawn Wong-A-Soij).

FC Volendam O19 heeft zaterdagmiddag de koppositie verstevigd na een 2 - 1 overwinning op sc Heerenveen O19. Dankzij goals van Robin van Cruijsen en Jesper Tielemans bleven de drie punten in het Kras Stadion.

Al na negen minuten vond Van Cruijsen de doelmond. Een pass van keeper Tjalling Keipema werd onderschept door de middenvelder, die vervolgens genadeloos afstrafte en de openingstreffer op het scorebord zette: 1 - 0. Na een half uur kwamen de gasten weer naast de Volendammers te staan, toen Eser Gurbuz de gelijkmaker binnen werkte. De linksbuiten kreeg de bal van Naoufal Abdelwajid, won het sprintduel van Francisco Marzian en wipte over Yaell Samson heen: 1 - 1.

De Volendammers namen al een minuut na de hervatting van de wedstrijd de leiding over dankzij Tielemans. De topscorer van de Volendammers werkte een piekfijne assist van Quincy Hoquee achter sluitpost Keipema, waardoor de stand 2 - 1 werd. Verdere kansen vonden geen net, waardoor FC Volendam O19 haar vijfde zege van het seizoen noteerde.

9' Robin van Cruijsen 1 - 0
28' Eser Gurbuz 1 - 1
46' Jesper Tielemans 2 - 1

Jesper Tielemans

Opstelling FC Volendam O19: Yaell Samson: Francisco Marizan (46. Matthijs Stoelinga), Luca Blondeau, Lars de Wit, Quincy Hoquee (80. Valenciano Perseit); Anass Bouziane, Robin van Cruijsen, Mohammed Belfqih; Keenan Cruden (80. Joey de Ruijter), Jesper Tielemans (88. Jacob Simon), Thymen van der Geer (90. Laurens van Kleef).

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Chris Dingsdag en Samuel Mulders