Jong FC Volendam houdt uitzicht op handhaving ondanks verlies in Almere

Almere City FC onder 21 - Jong FC Volendam: 1 - 0 (0 - 0)

09 juni 2022 / Jack's League

Jong FC Volendam begint het tweeluik om handhaving in de Tweede Divisie met Almere City FC onder 21 met een valse start. Een regenachtige avond in het Yanmar Stadion was het theater tussen de twee beloftenteams, die voor het team van trainer Kizito Musampa eindigde in een 1 - 0 nederlaag. Komende zaterdag hebben de Volendammers in eigen huis de kans deze marge weg te werken.

De eerste kans op doel kwam van de Almeerders. Tijmen Wildeboer mocht op doel schieten, maar Jong FC Volendam-sluitpost Kayne van Oevelen redde zonder te veel moeite. Kort daarna kon Volendammer Younes Taha de ban breken. De middenvelder controleerde de bal goed en drong de zestien van Almere in. Een schot met links werd gepakt door Stijn Keller.

Nadat het spel een tijdje heen en weer ging, kreeg de thuisploeg plots een kans. Aanvaller Wildeboer pikte een goede steekpass van Niciano Grootfaam op en schoot richting de korte hoek. Van Oevelen blokkeerde de ingang van het doel goed en hervatte snel het spel. De bal bereikte Koen Blommestijn, die de bal richting de verre hoek krulde. Keller redde echter met zijn vingertoppens.

De eerste gele kaart werd toegewezen aan Kai Hernandez, toen hij Volendammer Billy van Duijl hard onderuithaalde. De vrije trap van Taha, die daaruit kwam, werd door de vingertoppen van Keller over het doel gewerkt. Niet lang daarna kreeg Jordi Blom een gele kaart, toen hij Jens Guiting naar de vloer werkte. De vrije trap van Almere was geen zware prooi voor Van Oevelen. Het rustsignaal klonk en zo gingen de twee ploegen met de brilstand op het bord aan de thee.

Domper

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, maar na tien minuten moest trainer Musampa tóch ingrijpen. Lequincio Zeefuik zette een goede aanval op en gaf strak voor op Joey Antonioli. Terwijl de spits voorgaf, raakte hij geblesseerd aan zijn voet. Hierdoor moest Musampa noodgedwongen Milan Zonneveld inbrengen. Snel daarna kregen de gasten een flinke domper te verwerken. Door een miscommunicatie op het middenveld, veroverde Almeerder Riley Reemnet balbezit en combineerde goed met Wildeboer. De spits schoot strak over de vloer achter Van Oevelen: 1 – 0.

Nadat invallers Milan de Haan en Tayrell Wouter het veld betraden, zetten zij gelijk een gevaarlijke aanval op. De twee oranjehemden combineerden goed, waardoor Wouter de bal richting Zonneveld gaf. Tayrese Noslin zat echter iets eerder bij de bal en werkte de bal uit het stadion. Met nog tien minuten op de klok, had Zonneveld een gigantische kans om Jong FC Volendam naast Almere te schieten. Wouter zette de spits helemaal vrij in de zestien, waardoor de Volendammer alleen maar zijn voet aan de bal hoefde te zetten. De lange aanvaller was echter te wild, waardoor de bal een paar meter naast het doel belandde. De laatste kans was van diezelfde Zonneveld, die het van een afstandje probeerde. Ook deze bal ging naast het doel. Zo eindigde het uitduel in een 1 – 0 verliespartij.

Returnwedstrijd

Zaterdag staat om 15:00 uur in het Kras Stadion de returnwedstrijd op het programma. Het team dat het tweeluik wint speelt volgend seizoen in de Tweede Divisie. De verliezer komt uit in de Onder 21-competitie. De toegang voor dit duel is gratis.

Scoreverloop:
57’ Tijmen Wildeboer 1 – 0

Gele kaarten:
Jordi Blom

Opstelling Almere City FC onder 21: Stijn Keller; Niciano Grootfaam, Ezra Hoogenboom, Jens Guiting, Jordy Rullens; Jochem Ritmeester van de Kamp, Riley Reemnet, Marcelencio Esajas, Kai Hernandez (66. Tyrese Noslin); Guillermo Gauna (58. Salim Merabet), Tijmen Wildeboer (90. Mitchi Huijsman).

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Sjors Kramer, Jay Koorndijk, John Hilton; Billy van Duil, Joey Antonioli (60. Milan de Haan), Younes Taha (80. Hamza Rahaoui); Jordi Blom (60. Tayrell Wouter), Lequincio Zeefuik (55. Milan Zonneveld), Koen Blommestijn (80. Leon Maloney).

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder


Laatste nieuws