IJsselmeervogels-thuis geëindigd in gelijkspel

Jong FC Volendam - IJsselmeervogels: 3 - 3 (1 - 2)

16 mei 2023 / Jack's League

UPDATE - 16-05-2023 - Jong FC Volendam speelde dinsdagavond de resterende drie minuten tegen IJsselmeervogels uit. De Volendammers voerden één wijziging in, want Luc van Koeverden bleek niet inzetbaar vanwege een blessure. Bijzondere minuten werden het niet, want de eindstand bleef hetzelfde: 3 – 3.

De wedstrijd werd hervat met een ingooi voor IJsselmeervogels. De worp van Mitch Willems werd al snel opgepakt door Vernon Addo. De verre bal werd gehanteerd, maar Jordi Blom kon niet controleren. De gasten pikten goed op en konden zelfs via Daniël van Son op voorsprong komen. Gelukkig werd er dankzij Kayne van Oevelen gered. De daaruit komende hoekschop van Dugary Monkou werd ook gepakt door de sluitpost van Jong FC Volendam.

Van Oevelen probeerde nog één lange bal op Lequincio Zeefuik, maar arbiter Thomas Hardeman vond het mooi geweest. De stand van de gestaakte editie tussen Jong FC Volendam en IJsselmeervogels bleef ongewijzigd: 3 – 3.

Rijnsburgse Boys-thuis

Aanstaande zaterdag om 15:30 uur trapt Jong FC Volendam af voor haar laatste thuiswedstrijd. Dan krijgt de ploeg van Kizito Musampa hoog bezoek van Rijnsburgse Boys.

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Waleed Ait Abdellah, Billy van Duijl, Vernon Addo; Flip Klomp, Diego Gustavo, Leon Maloney; Tayrell Wouter, Lequincio Zeefuik, Jordi Blom

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Daniël van Son, Kai Heerings, Mitch Willems, Bradley Martis, Mike van de Laar; Jordy Ruizendaal, Sem Scholten; Dugary Monkou, Youssef Blel*

*IJsselmeervogels speelde met tien, vanwege de rode kaart die Wessel Boer opliep tijdens de eerste ontmoeting

Een zonnige middag in het Kras Stadion bleek eentje met een hoop emotie. Jong FC Volendam nam het op tegen IJsselmeervogels en wist vooraf dat een gelijkspel degradatie betekende. Na de openingsgoal en terugkomen na een achterstand, werd het spel tweemaal stilgelegd vanwege het gooien van glazen bier op het veld. Een gelijkmaker kwam ná de onderbreking en tekende een nare middag voor de Volendammers. Uiteindelijk werd het duel in blessuretijd definitief gestaakt bij een stand van 3 – 3.

De wedstrijd begon met een grote kans voor de Volendammers. Een hoekschop van Billy van Duijl draaide richting Waleed Ait Abdellah, maar de verdediger kon zijn voet nét niet planten tegen de bal. Gelukkig voor de Volendammers duurde het niet lang tot de voorsprong tot stand kwam. Quincy Hoeve kwam terecht in een IJsselmeervogels-sandwich, maar wist de bal alsnog bij Ezechiel Fiemawhle te krijgen. De aanvaller kreeg alle ruimte en werkte beheerst achter Jaimy Schaap: 1 – 0.

Van de voorsprong konden de Volendammers niet lang genieten, want na een krappe twintig minuten schoot Marouane Afaker de 1 – 1 op wonderbaarlijke wijze achter Kayne van Oevelen. De sluitpost wilde de bal voor de voeten van de Spakenburger grabbelen, maar kwam niet gelukkig uit de verf. De slimme aanvaller van IJsselmeervogels schoot vanaf de achterlijn in de verre hoek binnen en zette zijn ploeg daarmee weer naast Jong FC Volendam.

Achterstand

Niet lang na de gelijkmaker zette Junior van der Velden de Volendammers op achterstand. De middenvelder schoot een hoekschop van Bradley Martis hard in het doel, waardoor de Volendammers weer aan de bak konden: 1 – 2.

Na een half uur spelen mocht Vernon Addo het proberen. De linksback haalde uit, maar schoot recht in de handen van Schaap. Op slag van rust mocht Addo het nogmaals proberen, maar toen belandde de bal in het zijnet. Meteen daarna kregen Hoeve en Fiemawhle twee dotten van kansen. Hoeve schoot tegen verdediger Boer aan, terwijl Fiemawhle Schaap een wereldredding zag brengen. Zo gingen de Volendammers met een 1 – 2 achterstand de rust in.

Ommekeer

De Volendammers zetten veel druk, waardoor zij de tweede helft vurig begonnen. Een voorzet van Darius Johnson bereikte net niet de hoofden van Hoeve en Fiemawhle. Ook een afstandsschot van Flip Klomp vond geen net. Na een ruim uur kreeg Jong FC Volendam een strafschop toegekend, toen Addo in de zestien van IJsselmeervogels onderuit werd gehaald door invaller Jordy Ruizendaal. Diego Gustavo nam plaats achter de bal en schoot beheerst achter Schaap: 2 – 2. Nog geen minuut later stonden de Volendammers voor! Hoeve moest plaats maken voor Lequincio Zeefuik, die een belangrijke bal op Fiemawhe gaf. De spits schoot, maar Schaap bokste de bal weg. Darius Johnson pikte de bal op en schoot alsnog achter de doelman van IJsselmeervogels: 3 – 2. Gelijk na de goal werd het spel tijdelijk gestaakt, nadat een supporter een glas bier op het veld gooide.

Definitief gestaakt

Na de onderbreking kwamen de gasten weer naast de Volendammers. Een hoekschop werd via invaller Youssef Blel doorgekopt naar Dugary Monkou, die daarna achter Van Oevelen tikte. Vlak voor het eindsignaal kreeg Jong FC Volendam twee dotten van kansen vanuit een hoekschop. Invaller Jordi Blom mikte richting Klomp, maar die kon de bal niet in het net mikken. De afvallende bal kwam voor de voeten van Tayrell Wouter, maar ook hij kreeg hem niet binnen. In de laatste minuut moest IJsselmeervogels verder met tien, toen Wessel Boer zijn tweede geel kreeg. Ook kregen de Volendammers een strafschop toegekend, maar sluitpost Schaap pakte de penalty van Gustavo. De vierde official liet vier extra minuten op zijn bord zien maar na een nieuw glas bier vanuit de tribune, besloot de scheidsrechter het duel definitief te staken. Het duel is niet hervat, dus wat volgt is nog onbekend. Bij een 3 – 3 gelijkspel is Jong FC Volendam gedregradeerd bij Onder 21-competitie.

TEC-uit

Volgende week zondag speelt Jong FC Volendam een duel tegen TEC. De aftrap is om 14:30 uur.

12’ Ezechiel Fiemawhle 1 – 0
19’ Maourane Afaker 1 – 1
21’ Junior van der Velden 1 – 2
63’ Diego Gustavo 2 – 2
64’ Darius Johnson 3 – 2
72’ Youssef Blel 3 – 3

Gele kaart:
Kayne van Oevelen, Flip Klomp

Bijzonderheden:
90' Rode kaart Wessel Boer (tweede geel)

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Waleed Ait Abdellah, Jay Koorndijk (82. Luc van Koeverden), Vernon Addo; Billy van Duijl, Flip Klomp; Darius Johnson (78. Tayrell Wouter), Diego Gustavo; Quincy Hoeve (63. Lequincio Zeefuik), Ezechiel Fiemawhle (82. Jordi Blom)

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Daniël van Son, Steven Sánchez (65. Dugary Monkou), Mike van de Laar, Wessel Boer; Marouane Afaker (65. Youssef Blel), Bradley Martis, Junior van der Velden (46. Jordy Ruizendaal); Kai Heerings; Gino Bosz (78. Mitch Willems), Morad El Haddouti (65. Sem Scholten)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder