Jong FC Volendam in extremis langs Rijnsburgse Boys

Jong FC Volendam - Rijnsburgse Boys: 4 - 3 (2 - 2)

20 mei 2023 / Jack's League

De laatste thuiswedstrijd voor Jong FC Volendam in de Jack’s League was er eentje om te onthouden. Een spectaculair duel, waarin zeven goals vielen. Een dubbelslag van Darius Johnson, een goal van Quincy Hoeve en een doelpunt diep in de blessuretijd van Tayrell Wouter bezorgde Jong FC Volendam de volle buit tegen Rijnsburgse Boys, die daardoor definitief afhaken in de strijd om het kampioenschap.

De Volendammers schoten uit de startblokken. Het eerste wapenfeit werd na drie minuten al genoteerd, toen aanvoerder Billy van Duijl een prachtige bal op Hoeve gaf. De spits controleerde goed, maar de defensie van De Uien was iets scherper dan de aanvaller. Nog geen minuut later lag de bal wél in het net. Flip Klomp speelde Johnson vrij, die vervolgens doorbrak in de zestien en strak achter Wesley Zonneveld werkte: 1 – 0.

Tien minuten na de openingstreffer mochten de Volendammers opnieuw juichen. Diego Gustavo zag Hoeve vrijlopen, speelde de aanvaller in en zag hem vervolgens fraai in de verre hoek raakschieten. Hierdoor werd de voorsprong verdubbeld. Echter duurde het niet lang, want nog binnen een minuut maakten de gasten de aansluitingstreffer via Jordy Strooker. De verdediger werkte fraai binnen tegen het dak en liet Abdessalam Ouboumalne kansloos achter: 2 – 1.

Evenwicht

Na een ruim half uur, stond de stand weer gelijk. Een klutsbal in de zestien van Jong FC Volendam belandde voor de voeten van Rijnsburgse Boys-aanvaller Dani van der Moot. Even leek het erop dat híj de gelijkmaker binnen werkte, maar het laatste zetje was van aanvoerder Bram Ros: 2 – 2.

Via Hoeve en Johnson konden de Volendammers nogmaals op voorsprong komen, maar de kansen vonden geen net. Ook een grote kans van Roderick Gielisse ging nipt naast. Zo gingen beide teams met een 2 – 2 gelijke stand richting de kleedkamers.

Kansrijk

De tweede helft begon minder vermakelijk dan het eerste bedrijf, maar doelkansen waren er wél. Eerst was het Spruijt die bijna kon profiteren van een defensief foutje aan de kant van Jong FC Volendam, maar de assistent-scheidsrechter redde de thuisploeg door de vlag omhoog te houden: buitenspel. Even later was het Jeffrey Jongeneelen die richting doel mocht koppen. Sluitpost Ouboumalne had de poging echter klemvast. Via invaller Wouter mochten de Volendammers ook een doelpoging noteren. De snelle buitenspeler probeerde het via een afstandsschot, maar zag de kans gered worden door Zonneveld. De goalie van De Uien controleerde de bal niet goed, waardoor het leer zachtjes richting de paal rolde. De daaruit komende hoekschop bleef echter ongevaarlijk.

Na een ruim uur spelen kregen de Volendammers een vrije trap op de rand van de zestien, nadat Johnson onderuitgehaald werd. Wouter nam plaats achter de bal, maar schoot tegen de onderkant van de lat. Via de rebound kwamen de Oranjehemden alsnog op voorsprong, nadat Johnson zijn tweede van de middag binnen kopte: 3 – 2.

Bizarre slotfase

Met nog een krappe tien minuten op de klok, werd het tóch weer gelijk. Invaller Bram de Bruin ontving in de zestien van de Volendammers de bal van Furhgill Zeldenrust, draaide goed open en schoot snoeihard tegen het dak van het oranje doel: 3 – 3. Na de gelijkmaker hingen de koppen niet omlaag. De Oranjehemden gingen er vol voor. Diep in de blessuretijd maakte Wouter van zijn invalbeurt een gouden, door de winnende te maken. Een schot van Fiemawhle werd gekeerd door Zonneveld, maar Wouter pikte de afvallende bal op en had aan een simpel tikje genoeg voor zijn achtste goal van dit seizoen. Eindstand: 4 – 3.

HHC Hardenberg-uit

De laatste wedstrijd van Jong FC Volendam in de Jack’s League vindt plaats in Hardenberg. De aftrap is om 15:30 uur.

Scoreverloop:
5’ Darius Johnson 1 – 0
16’ Quincy Hoeve 2 – 0
17’ Jordy Strooker 2 – 1
31’ Bram Ros 2 – 2
66’ Darius Johnson 3 – 2
81’ Bram de Bruin 3 – 3
90+1 Tayrell Wouter 4 – 3