Jong FC Volendam in slotminuten onderuit tegen Spakenburg

Jong FC Volendam - Spakenburg: 2 - 5 (1 - 1)

07 mei 2022 / Jack's League

Jong FC Volendam trapte eenmalig af in Edam. Buren EVC stelde hun sportpark beschikbaar om de wedstrijd tegen Spakenburg te kunnen laten spelen. In de slotfase van de wedstrijd ging het mis. De Volendammers gingen met 2 – 5 verlies van het veld.

Spakenburg begon scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kwam Wimilio Vink langs Jay Koorndijk, om vervolgens een poging op doel te doen. Zijn inzet ging naast. Nog geen minuut later moest Volendam-sluitpost Barry Lauwers ingrijpen, toen een één-tweetje tussen Floris van der Linden en Vink dreigend werd. Weer was het Vink die op het doel van de Volendammers schoot, maar Lauwers redde fraai. Na drieëntwintig minuten moest Lauwers toch toegeven aan Van der Linden. De topscorer van Jack’s League combineerde goed met Vink en schoot met een droge poeier achter Lauwers: 0 – 1

Al gauw na de Spakenburgse treffer, zette Koen Blommestijn zijn ploeg weer naast Spakenburg. De spits kreeg een perfecte steekbal van Younes Taha, sprintte door de defensie van De Blauwen heen een schoot de bal hard over de grond achter Spakenburg-goalie Luuk Brand: 1 – 1.

In de extra tijd van de eerste helft kon Tayrell Wouter zijn ploeg op voorsprong brengen. De snelle vleugelaanvaller kreeg de bal goed aangespeeld door Taha, die even daarvoor het sprintduel fraai won van Sanny Monteiro en vlak voor de achterlijn voorgaf. Wouter schoot op doel, maar Brand redde met een goede reflex fraai van de doellijn. Met een 1 – 1 stand trokken beide ploegen naar de kleedkamer.

Scherp

De tweede helft begon gelijk spectaculair. Vink kreeg de bal op zijn hoofd en kopte richting Lauwers. De goalie van Volendam stond aan de grond genageld, maar gelukkig voor Volendam: de koppoging ging een metertje naast. Niet lang daarna lag de bal wél in het net. Vince Gino Dekker brak door over de rechterflank en vond Van der Linden, die helemaal vrij stond bij de tweede paal. Een simpel tikje met het hoofd, bracht Spakenburg op een 1 – 2 voorsprong.

Na een ruim uur spelen, profiteerde Blommestijn van een keepersfout. Invaller Jordi Blom brak door in de zestien van Spakenburg en schoot richting Brand. De keeper had in eerste instantie de bal klem, maar liet los. Blommestijn was er als de kippen bij en schoot de bal met een simpel tikje tegen de touwen: 2 – 2.

Met nog tien minuten te gaan, bracht Vink Spakenburg opnieuw op voorsprong. Een goede counter vanaf de rechterkant, belandde bij Vink. De middenvelder stond precies goed en tikte simpel binnen: 2 – 3.

Even kon Volendam meteen de gelijkmaker binnenwerken, maar invaller Imran Nazih schoot iets te wild richting het doel. De bal ging over. Daarna was de combinatie Blom-Blommestijn bijna goud waard, maar ook toen was het ijzerwerk de beul. Blom probeerde het daarna zelf een keer, toen hij door brak vanaf de linkerflank. Zijn schot belandde in het zijnet.

Beslist

Met nog drie minuten reguliere speeltijd te gaan, drukte Robin Eindhoven de Spakenburgse stempel op de wedstrijd. De invaller pikte een afvallende bal van een vrije trap op en schoot hard op Lauwers af: 2 – 4. Drie minuten later breidde Vince Gino Dekker de achterstand nog meer uit. De rechtsbuiten kapte Sjors Kramer uit en schoot op doel. De bal werd van richting veranderd, maar pakte verkeerd uit: 2 – 5. Met deze stand, werd de wedstrijd beslist.

De Treffers-thuis

Volgende week zaterdag speelt Jong FC Volendam gelukkig weer in het Kras stadion. Dit doen de Volendammers tegen De Treffers. De wedstrijd wordt afgetrapt om 15:30 uur.

23’ Floris van der Linden 0 – 1
30’ Koen Blommestijn 1 – 1
53’ Floris van der Linden 1 – 2
65’ Koen Blommestijn 2 – 2
79’ Wimilio Vink 2 – 3
87’ Robin Eindhoven 2 – 4
90+2' Vince Gino Dekker 2 – 5

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Givairo Read (51. Rob Tol), Sjors Kramer, Jay Koorndijk, Jozhua Vertrouwd; Samir Ben Sallam (16. Imran Nazih), Jim Beers, Younes Taha (63. Milan de Haan); Tayrell Wouter, Lequincio Zeefuik (63. Jordi Blom), Koen Blommestijn

Opstelling Spakenburg: Luuk Brand; Sanny Monteiro, Frank Schilder (46. Koos Werkman), Youri Koelewijn, Tim Brinkman (46. Hero van Lopik); Roy Terschegget, Wimilio Vink, Frank Olijve; Vince Gino Dekker, Floris van der Linden, Lowie van Zundert

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder