Eindelijk loon naar werken voor Jong FC Volendam

Jong FC Volendam - Jong Sparta Rotterdam 5 - 0 (2 - 0)

07 december 2019 / Tweede Divisie

Jong FC Volendam kreeg wekelijks compliment na compliment, maar mocht amper punten bijschrijven. Hier is zaterdag eindelijk verandering in gekomen. Na een moeizaam eerste kwartier speelde de ploeg van Berry Smit en Johan Plat de leeftijdgenoten van Jong Sparta volledig van de mat. Het werd "slechts" 5-0.

Midweeks had de ploeg van Smit en Plat nog een prima oefenwedstrijd gespeeld tegen de reserves van (Jong) FC Utrecht. Er werd met goed voetbal met 5-3 gewonnen, maar uiteraard mochten de oudere spelers vandaag niet op het wedstrijdformulier. Het begin van de wedstrijd tegen Sparta werd niet het niveau gehaald wat op dinsdag nog wel gehaald werd. De gasten van trainer Jeroen Rijsdijk waren heer en meester in ons Kras Stadion. Er leek een zware wedstrijd aan te komen voor de talenten van Jong FC Volendam. Tot twee keer toe kreeg Jong Sparta een flinke kans om de score te openen. Maar Brian Plat en doelman Barry Lauwers voorkwamen dit. Na een kwartier stond de wedstrijd ineens op zijn kop. Een heerlijke aanval van Jong FC Volendam over veel schijven kwam uiteindelijk op aangeven van Kevin van Gasteren voor de voeten van Dyllandro Panka. Met een schijnbeweging zette hij de Sparta verdediging inclusief doelman op het verkeerde been en schoot met links heerlijk binnen. Direct vanaf de aftrap kwam Sparta er gevaarlijk uit, maar de inzet van Tahiri was een simpele prooi voor doeman Lauwers. Het was zo'n beetje het laatste wapenfeit van Jong Sparta. En vijf minuten later verdubbelde de niet geheel fitte Samir Ben Sallam de score. Darius Johnson werd door Boyd Reith naar de grond gewerkt in de zestien wat Jong FC Volendam een strafschop opleverde. Ben Sallam schoot deze onhoudbaar in de kruising. Johnson kreeg voor de rust zelf ook nog een kans op de 3-0, maar zijn inzet hobbelde net naast de goal.

Nadat Jong Sparta in de rust op een tirade van de trainer was getrakteerd werd verwacht dat ze met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer zouden komen. Niets was minder waar. Jong FC Volendam hield de volledige controle en besliste snel de wedstrijd. Eerst was het Victor van Montfort die een corner van Dean James binnen kopte. Nog geen vijf minuten later was het Darius Johnson die de rebound van een inzet van Taye Lee tegen het net werkte. Doelman Barry Lauwers voorkwam vervolgens dat Tahiri nog tegen kon scoren. Met een voortreffelijk reflex tikte hij de bal uit de goal. Maar het was vooral aan de andere kant van het veld te doen. De ingevallen Taye Lee had opnieuw geen geluk, want zijn inzet werd eerst half en vervolgens op de lijn helemaal door de doelman gered. Toch viel er nog een doelpunt. Dit was vijf minuten na een heel mooi moment voor spits Jim Beers. Na heel lang blessureleed maakte hij zijn rentree op het veld in een officiele wedstrijd. Het was natuurlijk fantastisch geweest als hij het had kunnen bekronen met een doelpunt, maar dit was al geweldig. De 5-0 kwam op naam van Ibrahim el Kadiri, die na een mooie actie de doelman passeerde. Er volgenden nog kansen op meer. Maar met de ingevallen debutant Lex Veerman floot scheidsrechter Nick Smit na precies negentig minuten af. Dankzij deze heerlijke en dik verdiende overwinning heeft Jong FC Volendam de laatste plaats verlaten. Hopelijk is nu net als een aantal weken geleden bij het eerste de weg naar boven ingeslagen.

Scoreverloop:
17' - Dyllandro Panka 1-0
23' - Samir Ben Sallam (strafschop) 2-0
50' - Victor van Montfort 3-0
54' - Darius Johnson 4-0
70' - Ibrahim el Kadiri 5-0