Jong FC Volendam loopt averij op in Scheveningen

Scheveningen - Jong FC Volendam: 3 - 2 (2 - 2)

19 februari 2022 / Jack's League

De eerste wedstrijd na de corona-stop voor Jong FC Volendam vond plaats in Scheveningen. Ondanks de terugkeer van Leon Maloney en Jordi Blom verloor Jong FC Volendam tegen de verhouding in van Scheveningen. De wedstrijd eindigde in 3 – 2.

Jong FC Volendam kreeg al vroeg een domper te verwerken. Scheveningen-spits Barry Rog maakte dankbaar gebruik van de ruimte op de rechterflank en kon uithalen. Volendam-goalie Kayne van Oevelen keerde zijn eerste poging, maar de afstotende bal kwam alsnog in de voeten van Rog. Hij wipte de bal over Van Oevelen heen in de verre hoek: 1 – 0.

Een goede combinatie tussen Jozhua Vertrouwd en Koen Blommestijn, zorgde voor een goeie counter van de Volendammers. Blommestijn kapte Scheveningen-back Jari de Jong uit en gaf voor op Jim Beers. Helaas belandde de aanval op de vuisten van Scheveningen-doelman Sven van der Maaten. Niet lang daarna kwam Jong FC Volendam op een gelijke stand. Younes Taha El Idrissi gaf de bal op een presenteerblaadje richting Milan de Haan. De middenvelder won het duel met Maarten Rieder en gaf de bal op hoogte van de achterlijn voor op El Idrissi. Via zijn schouder belandde de bal in het net, alleen duwde Blommestijn eventjes daarvoor zijn tegenstander in de rug: overtreding, geen goal.

Blommestijn op dreef

Na precies twintig minuten spelen kwam Jong FC Volendam op een gelijke stand. Een prima steekbal van El Idrissi belandde bij Blommestijn, die met een loeihard schot via onderkant lat zijn tiende van het seizoen en daarmee de stand op 1 – 1 bracht. Een kwartier later vond Blommestijn weer het net. Een fout in de verdediging van Scheveningen werd gelijk afgestraft. Blommestijn sprintte tussen Robert van Koesveld en Ricardo de Vugt door en kopte de bal zonder enige moeite achter Van Der Maaten: 1 – 2.

Nog geen vijf minuten later stond de gelijke stand weer op het scorebord. Tim Peters sprintte door de verdediging van de Volendammers en schoot recht op Van Oevelen af. De bal stuitte daardoor van de handen van de Volendam-keeper, recht voor de voeten van de aanvoerder van Scheveningen. Zijn tweede poging op doel vond wel net: 2 – 2. Kort voor rust had Maloney de kans op de 3 – 2, alleen de vingertoppen van Van der Maaten verpestte dat feestje. Hiermee gingen beide teams met een 2 – 2 stand richting de kleedkamers.

Averij

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Al snel volgde de eerste poging van Volendam. Samir Ben Sallam gaf de bal prima voor op De Haan, die weer goed combineerde met Maloney. Laatstgenoemd probeerde van ver. Zijn inzet plofte maar net naast het doel van Scheveningen.

Na een ruim uur gespeeld te hebben, kwam Scheveningen op voorsprong. Een corner van Rieder draaide goed in het groepje spelers van Schevenigen. Keeper Van Oevelen probeerde de bal nog weg te stompen, maar raakte de bal niet lekker. Hierdoor kwam de bal goed voor Peters, die zijn tweede van de middag binnen kopte.

Een kwartier na rust maakte, na ruim vijf maanden blessureleed, Jordi Blom zijn rentree op het veld. Met nog tien minuten te gaan had Hilton dé kans op de gelijkmaker. Hij kon vanaf het middenveld helemaal vrij doorlopen naar de zestien en probeerde het opeens. Zijn inzet was net te hoog en belandde achter het doel. Volendam kreeg nog een kleine kans in de extra tijd. Blom brak door de verdediging en kon vrij uithalen. Helaas stond hij buitenspel en ging dat feestje niet door. Op die manier verloor Jong FC Volendam de herstart van Jack’s League met 3 – 2 van Scheveningen.

Kozakken Boys-thuis

Volgend weekend neemt Jong FC Volendam het op tegen Kozakken Boys in het Kras stadion. De wedstrijd vindt plaats om 15:00 uur. Ook is er weer publiek welkom tijdens deze wedstrijd.

3’ Barry Rog 1 – 0
20’ Koen Blommestijn 1 – 1
32’ Koen Blommestijn 1 – 2
35’ Tim Peters 2 – 2
67’ Tim Peters 3 – 2

Opstelling Scheveningen: Sven van der Maaten; Jari de Jong, Robert van Koesveld, Ricardo de Vugt, Ruben Koorndijk; Barry Rog (75. Rowdy van der Putten), Lex Immers, Maarten Rieder; Mehmet Aldogan (84. Freek van Eijk), Michael de Niet, Tim Pieters

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; John Hilton, Edwin Ansah (60. Rob Tol), Jay Koorndijk, Jozhua Vertrouwd; Samir Ben Sallam, Younes Taha El Idrissi (81. Hamza Rahaoui), Milan de Haan (81. Imran Nazih); Leon Maloney (60. Ezechiel Fiemawhle), Jim Beers (72. Jordi Blom), Koen Blommestijn

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Jan Mulder