Jong FC Volendam loopt spaak in Spakenburg

Spakenburg - Jong FC Volendam: 3 - 1 (3 - 0)

26 februari 2023 / Jack's League

Jong FC Volendam en Spakenburg stonden afgelopen zaterdag tegenover elkaar. De equipe van Kizito Musampa beleefde geen prettige middag, want in de eerste helft leek de wedstrijd al beslist. Floris van der Linden en een dubbeltreffer van Luuk Admiraal zorgden voor de goals aan de kant van Spakenburg. Voor de Volendammers was Milan Engelander trefzeker. In Spakenburg eindigde het in 3 - 1.

Beide ploegen begonnen effectief aan het duel. De Volendammers kregen genoeg ruimte, maar vergaten daar profijt van te nemen. Alles verliep georganiseerd, totdat Van der Linden in de achttiende minuut de openingsgoal voor zijn rekening nam. De spits van Spakenburg kreeg een voorzet van Vince Gino Dekker panklaar op het hoofd, waardoor hij met een simpel knikje de bal achter Jong FC Volendam-sluitpost Kayne van Oevelen kon werken.

Vijf minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, toen Wimilio Vink met een op maat gemaakte steekpass Admiraal wegstuurde. De aanvaller van Spakenburg passeerde verdediger Rob Tol en gunde de kans aan Luuk Admiraal, die in de verre hoek onberispelijk raak schoot.

Flinke kluif

Vlak voor rust maakte Admiraal voor Spakenburg de derde. Vink stuurde Admiraal weg, die Tol passeerde en Van Oevelen kansloos liet: 3 - 0. Een fikse achterstand met rust voor de mannen in oranje.

Vier minuten onderweg in de tweede helft redde Van Oevelen zijn ploeg voor een vierde tegentreffer. Dekker mikte richting de bovenhoek, maar de goalie van de Volendammers werkte met zijn vingertoppen de bal over zijn doel. Toch hingen de koppen van de Volendammers niet omlaag en zetten zij alles op alles zetten om in ieder geval één treffer te maken. Tayrell Wouter nam hiervoor initiatief. Hij brak in de omschakeling door op de rechterflank. De snelle rechtsbuiten haalde uit, maar zag zijn schot voorlangs gaan.

Eretreffer

De Blauwen lieten De Wijdbroeken voetballen, waardoor er uiteindelijk tóch een Volendams doelpunt viel. Trainer Musampa bracht in minuut 77 Engelander in. Een effectieve wissel, want twee minuten later werkte de invaller vanuit een lastige hoek de bal achter Alessandro Damen: 3 - 1. Een stunt bleef echter uit, want na de eretreffer zette Spakenburg het spel weer naar de hand. Een zwaar gevecht volgde, waar de thuisploeg als winnaar uit de strijd kwam.

Excelsior Maassluis-uit

Zaterdag 4 maart speelt Jong FC Volendam opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal tegen Excelsior Maassluis. De aftrap is om 14:30 uur.

Scoreverloop:
18' Floris van der Linden 1 - 0
22' Luuk Admriaal 2 - 0
43' Luuk Admiraal 3 - 0
78' Milan Engelander 3 - 1

Opstelling Spakenburg: Alessandro Damen; Koos Werkman, Masies Artien, Dwayne Green, Nick Verhagen (46. Boy van de Beek); Youri Koelewijn (46. Hero van Lopik), Mark Veenhoven (42. Koen Wesdorp), Wimilio Vink; Luuk Admiraal (77. Robin Eindhoven), Floris van der Linden (59. Maurice de Ruiter), Vince Gino Dekker

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne, Rob Tol (46. Francisco Reyes Marizan), Jay Koorndijk, Vernon Addo (77. Mauro Smit), Giviaro Read; Tayrell Wouter, Milan de Haan (82. Leon Maloney), Imran Nazih (77. Milan Engelander), Darius Johnson (46. Ezechiel Fiemawhle); Quincy Hoeve

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: ProShots / Remko Kool