Jong FC Volendam met beide benen op de grond na forse nederlaag tegen Vitesse O21

Jong FC Volendam - Vitesse O21: 0 - 7 (0 - 3)

11 oktober 2024 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam ging donderdagmiddag flink kopje onder tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. De Volendammers leden een blamerende 0 - 7 nederlaag.

Na zeventien minuten kwamen de gasten op voorsprong. Een verdedigingsfoutje van het duo Daan Steur - Luca Blondeau werd keihard afgestraft door Bas Huisman, die hard in de verre hoek afdrukte: 0 - 1. Vijf minuten later kregen de Arnhemmers een strafschop, nadat aanvoerder Nash Bijnoe Ezra van der Heiden naar de grond werkte. Huisman mocht daarmee zijn tweede van de middag noteren toen goalie Khadim Ngom nét de bal niet kon keren: 0 - 2. Na een ruim half uur kwam de derde Arnhemse treffer op het scorebord toen een hoekschop los werd gelaten door Ngom. Huisman stond op de juste plek en tikte binnen voor 0 - 3.

In de penarie

Na de rust ging het doelpuntenfestijn van Vitesse rustig door. Toen de klok precies het uur aantikte was het wederom Huisman die zijn vierde mocht maken. De spits mocht vrij achter de rug van Blondeau vandaan komen en Ngom verschalken. Een minuut later was het wéér raak voor Huisman, toen Key-Shawn Wong-A-Soij een veel te korte terugspeelbal op Ngom speelde. Huisman pikte op en werkte met buitenkant voet binnen: 0 - 5.

Na 70 minuten maakte Marcus Steffen de zesde van de middag toen hij een hoekschop bij de tweede paal vrij kon binnen koppen: 0 - 6. Voor het slotakkoord van Vitesse mocht ook Bouke Boersma zich toevoegen aan het doelpuntenformulier. Via een strafschop - die door pootje haken van invaller Ghillian Ilaria werd veroorzaakt - maakte hij de zevende voor Vitesse en zette daarmee de eindstand op het bord. Een nare middag voor de Volendammers, die deze wedstrijd maar snel moeten vergeten.

PEC Zwolle-thuis

Volgende week zaterdag ontvangen de Wijdbroeken PEC Zwolle in het Kras Stadion. Een kraker om de promotieplekken veilig te stellen. Er wordt om 15:15 uur afgetrapt.

Scorebord:
17' Bas Huisman 0 - 1
25' Bas Huisman 0 - 2
33' Bas Huisman 0 - 3
60' Bas Huisman 0 - 4
61' Bas Huisman 0 - 5
71' Marcus Steffen 0 - 6
90+2' Bouke Boersma 0 - 7