Jong FC Volendam met positief gevoel naar Quick Boys

zaterdag 28 mei 2022, 15:30 uur

27 mei 2022 / Jack's League

Afgelopen dinsdag won Jong FC Volendam met 1 - 0 van Rijnsburse Boys. Een sterk Volendam zorgde ervoor dat directe degradatie niet meer kon, dus kunnen zij zich klaar maken voor de play-offs tegen Almere City o21. Maar voordat zij dat doen, spelen ze zaterdag nog tegen Quick Boys. De aftrap in Katwijk is om 15:30 uur.

Afgelopen donderdag verloren de Katwijkers van Kozakken Boys met 2 - 0. De week daarvoor wonnen ze van GVVV. De vijf wedstrijden daarvoor eindigden allemaal in mineur voor Quick Boys. Uit deze vijf wedstrijden wisten zij geen punten te halen. Een beeld dat de Volendammers goede moed geeft.

De ploeg van oud FC Volendam-middenverlder Nick Runderkamp begon het seizoen ook al vrij stroef. De eerste wedstrijd van het seizoen, toen ook tegen Kozakken Boys, eindingde in een 0 - 1 verliespartij. Daarna volgde weer een verliespartij en de uitschakeling in het KNVB bekertoernooi. Momenteel staan ze op de tiende plek van de ranglijst. Mochten ze deze plek willen behouden, moeten zij van Volendam winnen en moet Volendam tegen Excelsior Maassluis een winstpartij in bewerking stellen.

Positief verleden

Jong FC Volendam en Quick Boys zijn geen vreemden van elkaar. In de Derde Divisie namen ze het al een aantal keer tegen elkaar op. Iets waar de Volendammer positief op terug kunnen kijken.

Laatste vijf onmoetingen

04-12-2021 | Jong FC Volendam - Quick Boys: 1 - 2
Milan de Haan
07-09-2019 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 3 - 1
Roy Tol
12-05-2018 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 0 - 1
Kay Tejan
26-08-2017 | Jong FC Volendam - Quick Boys: 3 - 2
Dylan Mertens, Gijs Smal en Nick Doodeman
25-02-2017 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 2 - 3
Enzo Stroo (2x) en Rodney Antwi

Arbitrage en Twitter

De wedstrijd staat onder leiding van Michael Eijgelsheim. Langs de zijlijnen worden Jari de Koning en Lars Faber ingezet om Eijgelsheim te assisteren. De vierde official-rol wordt ingevuld door Rob Wassink.

De wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van FC Volendam. Via de hashtag #quijvo kun je alle hoogtepunten van de wedstrijd volgen.Laatste nieuws