Jong FC Volendam met ruime cijfers langs FC Dordrecht O21

FC Dordrecht O21 - Jong FC Volendam: 0 - 6 (0 - 2)

14 april 2024 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam won zaterdag met grote cijfers van FC Dordrecht O21. Dankzij goals van Bram van Driel, Imran Nazih, David Petrović en een hattrick van Caner Demircioglu wonnen de Volendammers met 0 - 6.

De start van het affiche ging redelijk gelijk op. Beide teams creëerden de nodige dreiging, maar grote kansen bleven uit. Na een krappe veertig minuten kwam het echte nodige gevaar vanuit de oranjehemden. Het was Van Driel die zich een weg richting het doel van FC Dordrecht-keeper Tijn Baltussen dribbelde en vervolgens vanaf rechts in de verre hoek raak mocht mikken: 0 – 1.

Vijf minuten na de openingstreffer bleek Van Driel opnieuw belangrijk toen hij gevloerd werd in de zestien. De Volendammers kregen een strafschop die fraai werd benut door Nazih. Ver buiten het bereik van Baltussen schoot de middenvelder zijn ploeg met een 0 – 2 ruststand de kleedkamer in.

Hattrick

Het tweede bedrijf begon met twee nieuwe namen in het veld; Ezechiel Fiemawhle en Axel Guessand bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Petrović en Jay Koorndijk. Er werd een flink schepje boven op het tempo van de eerste helft gegooid, want na vijftig minuten maakte Demircioglu zijn eerste van drie nadat Ibrahim El Kadiri de rechtsbuiten met een perfecte steekpass wegstuurde om vervolgens binnen te tikken: 0 – 3.

Een kwartier na Demircioglu’s eerste vond invaller Waleed Ait Abdellah de aanvaller met een geweldige bal. De vleugelaanvaller hoefde alleen zijn voet tegen de bal te planten en deed dat met succes: het leer vloog de verre hoek in en Baltussen kon alleen maar toekijken. Met nog tien minuten te gaan maakte Demircioglu zijn hattrick compleet. Invaller Jermaine Rijssel dribbelde Mohamed Amine Amezian het bos in en bediende vervolgens Demircioglu met een piekfijne assist: 0 – 5.

Slotakkoord

Tot de laatste minuut bleef Jong FC Volendam jagen, wat resulteerde in een zesde treffer. Het was invaller Petrović die ook nog een goaltje mocht meepikken, waardoor de Volendammers met grote getallen wonnen in Dordrecht: 0 – 6.

Scoreverloop:
37’ Bram van Driel 0 – 1
42’ Imran Nazih 0 – 2
51’ Caner Demircioglu 0 – 3
67’ Caner Demircioglu 0 – 4
80’ Caner Demircioglu 0 – 5
89’ David Petrović 0 - 6

Gele kaarten:
Myron Mau-Asam. Nick Bouman (FC Dordrecht O21)

Opstelling FC Dordrecht O21: Tijn Baltussen; Keanu Lansman (76. Bozhidar Tanev), Jad Victor Smaira (67. Nick Bouman), Rogier van Gogh, Tymen van Ramshorst (76. Mohamed Amine Amezian); Daniël van Vianen, Luka Bogdanovic (65. Mischa Sonbeek), Mauresmo Hinoke; Joey van Gennip, Jens Raven (57. Jevairo Pengel), Stan Wassenaar

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne (65. Waleed Ait Abdellah), Luc van Koeverden, Axel Guessand (46. Jay Koorndijk), Myron Mau-Asam; Billy van Duijl, Bram van Driel (65. Jermaine Rijssel), Imran Nazih; Caner Demircioglu, Ezechiel Fiemawhle (46. David Petrović), Ibrahim El Kadiri

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Chris Dingsdag


Laatste nieuws