Jong FC Volendam niet langs Jong Sparta Rotterdam

Jong FC Volendam - Jong Sparta Rotterdam: 2 - 6 (0 - 2)

28 augustus 2021 / Jack's League

In de eerste thuiswedstrijd van Jong FC Volendam heeft de ploeg van Johan Plat niet weten te overtuigen. Al vroeg in de wedstrijd werd Volendam met de neus op de feiten gedrukt. Dit ging de hele wedstrijd over en weer. De wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam eindigde terecht in een verliespartij: 2 – 6.

Al zes minuten na de aftrap werd de bal tegen de touwen geschoten. Lex Veerman werd uitgekapt door Achraf Madi en kon dit niet meer herstellen. Dion Vlak had geen schijn van kans tegen Madi, die de bal in de rechteronderhoek schoot: 0 – 1. Niet heel lang daarna was het weer raak voor Jong Sparta. Een ware klutsboel in de zestien, waarin de bal met een flipperkasteffect op een neer ging tegen ieders been. Het eindadres was de voet van Marcus Scholten. De bal raakte zijn voet en ging daardoor over de doellijn: 0 – 2.

Met nog zeven minuten te gaan tot rust, kreeg Veerman een keiharde inzet tegen het hoofd. De verdediger kon niet verder, dus moest Plat een noodgedwongen wissel voeren. Myron Mau-Asam kwam in de plaats voor aanvoerder Veerman. Hierdoor kreeg Joey Antonioli (zeventien jaar) de band om de arm geschoven.

Goed de kleedkamer uit

Met twee nieuwe namen begon Volendam aan de tweede helft. Debutant Edwin Ansah en Koen Blommestijn kwamen binnen de lijnen voor Younes Taha El Idrissi en Tim Stouthart. Na tien minuten werd Volendam dreigend. Jordi Blom sprintte vanaf de linkerflank en waagde een poging op doel. Zijn inzet werd geblokt door Sparta-verdediger Tariq Dilrosun. Drie minuten later was het Jay Koorndijk, die een corner vrij kon inkoppen. Het enige heuvel waren de handen van Sparta-doelman Ishan Kort die de bal net voor het hoofd van de Volendammer kon grabbelen.

Doelpuntrijk einde

Een kwartier na rust was het raak voor Volendam. Milan de Haan werkte op aangeven van Achraf Douiri de aansluitingstreffer binnen door de bal door de benen van de Sparta-doelman te mikken. Heel lang konden de Volendammers er niet op teren. Binnen een minuut schoot Pepijn Doesburg het goalverschil weer op twee. Twee minuten later was het diezelfde Doesburg die de 1 – 4 op het scorebord toverde.

De laatste werd het niet veel beter voor de thuisploeg. Met nog zes minuten te gaan maakte invaller Aaron Bashir de 1 – 5 voor zijn ploeg. Een minuut later maakte Koen Blommestijn de 2 – 5, na een snelle aanval vanaf de rechtervleugel. Bashir pikte dit niet en maakte een minuut dáárna de 2 – 6. Dat was de stempel op de wedstrijd.

GVVV-uit

Volgend weekend speelt Jong Volendam zijn tweede uitwedstrijd in Jack’s League. Tegenstander is GVVV. De wedstrijd wordt gespeeld in Veenendaal en de aftrap is om 14:30 uur.

6’ Achraf Madi 0 – 1
14’ Marcus Scholten 0 – 2
61’ Milan de Haan 1 – 2
62’ Pepijn Doesburg 1 – 3
64’ Pepijn Doesburg 1 – 4
84’ Aaron Bashir 1 – 5
85’ Koen Blommestijn 2 – 5
87’ Aaron Bashir 2 – 6

Jong FC Volendam: Dion Vlak; Tim Stouthart (46. Edwin Ansah), Jay Koorndijk, Lex Veerman (38. Myron Mau-Asam), Jay Kruiver; Milan de Haan, Joey Antonioli, Younes Taha El Idrissi (46. Koen Blommestijn); Jordi Blom (77. Walid Ould-Chikh), Tayrell Wouter, Achraf Douiri.

Jong Sparta Rotterdam: Ishan Kort; Joshua Adney, Tariq Dilrosun, Jeremy van Mullem, Jay den Haan (67. Dylan van Wageningen); Constantijn Schop (60. Jeremy Udenhout), Patrick Brouwer, Achraf Madi (82. Aaron Bashir); Marcus Scholten (67. Mohamed el Kharbachi), Pepijn Doesburg, Marouane Afaker (82. Jaïr Haakmat).

Tekst: FC Volendam
Foto's: Jan Mulder