Jong FC Volendam nieuwe hekkensluiter na horrormiddag in Groesbeek

De Treffers - Jong FC Volendam: 6 - 1 (4 - 0)

22 april 2023 / Jack's League

Zaterdagavond speelde Jong FC Volendam een uitduel tegen De Treffers in Groesbeek. Al na één helft werd de wedstrijd al beslist. Door een hattrick van Azzedine Dkidak en een treffer van Oussama Bouyaghlafen stonden de Volendammers met rust 4 – 0 achter. In de tweede helft benutte Diego Gustavo een strafschop, maar zag daarna weer twee tegengoals tegen de touwen vliegen. In Groesbeek werd het 6 – 1.

Ondanks drie goede ingrepen van keeper Kayne van Oevelen, stond Jong FC Volendam na tien minuten alweer op achterstand. Een niet te houden schot van Dkidak plofte keihard in de linkerbovenhoek: 1 – 0.

Vijf minuten later konden de Volendammers de bal wéér uit het doel halen, toen Dkidak via een wippertje over Van Oevelen binnenwerkte. Heel snel daarna maakten de roodzwarten al de derde treffer. Bouyaghlafen ontving de bal van Dkidak en werkte in de korte hoek binnen. Zo stond Jong FC Volendam binnen twintig minuten op een 3 – 0 achterstand.

Horrorscenario

Na zesentwintig minuten was de horrormiddag al compleet, terwijl de wedstrijd nog lang niet klaar was. Dkidak schoot onberispelijk hard binnen, waardoor hij zijn hattrick maakte en zijn ploeg op een 4 – 0 voorsprong bracht.

De tweede helft begonnen de Volendammers met Jordi Blom voor Quincy Hoeve. De aanvaller bracht gelijk het nodige gevaar, door goed te combineren met Milan de Haan en Diego Gustavo om vervolgens Tayrell Wouter weg te sturen. De aanval einigde uiteindelijk doordat Tjeu Langeveld ingreep en wegwerkte. Na een uur kreeg Jong FC Volendam een strafschop, toen Rick Wouters hands beging. Gustavo benutte de penalty door kalmpjes af te werken in de rechterhoek.

Deksel op de kop

Het kleine sprankeltje hoop werd echter al gauw weggeveegd door twee snelle treffers van De Treffers. Brian Campman schoot de bal van dichtbij in de kruising. Daarna bracht De Treffers drie nieuwe namen binnen de lijnen, waaronder Gavin Vlijter. Het duurde nog geen minuut voordat hij trefzeker was en via een slippertje van Van Oevelen binnen werkte. Het bleek gelijk (en gelukkig) de laatste goal van de wedstrijd, die eindigde in een 6 – 1 oorwassing.

IJsselmeervogels-thuis

6 mei speelt Jong FC Volendam in eigen huis tegen IJsselmeervogels. Gelijkspel of verlies betekend degradatie naar de Onder 21-competitie. De aftrap is om 15.00 uur.

10’ Azzedine Dkidak 1 – 0
15’ Azzedine Dkidak 2 – 0
18’ Oussama Bouyaghlafen 3 – 0
26’ Azzedine Dkidak 4 – 0
63’ Diego Gustavo 4 – 1
66’ Brian Campman 5 – 1
68’ Gavin Vlijter 6 – 1