Jong FC Volendam onderuit op De Westmaat

IJsselmeervogels - Jong FC Volendam: 2 - 1 (1 - 0)

26 maart 2022 / Jack's League

Een zonnige zaterdagmiddag in Spakenburg was het theater van de wedstrijd IJsselmeervogels – Jong FC Volendam. Het werd een vervelende middag voor de Volendamse equipe, dat met 2 – 1 onderuitging op De Westmaat. Givairo Read (15) kroonde zich met zijn doelpunt tot jongste doelpuntenmaker ooit voor Jong FC Volendam in Jack’s League.

In de vierde minuut werd de ploeg van Kiki Musampa gered, nadat een goal van Jerrel Hak werd afgekeurd wegens buitenspel. Nadat Lauwers de bal aan Rob Tol gaf, ging Darius Johnson op avontuur. De creatieve aanvaller dribbelde door de verdediging van IJsselmeervogels, maar net toen hij wilde uithalen, werd hij onderuitgehaald door Adil Haian. De verdediger van IJsselmeervogels kreeg hier een gele kaart voor. De vrije trap werd genomen door Younes Taha. Hij mikte de bal richting de rechterbovenhoek, maar de bal ging maar net naast.

Tegenvaller

In minuut acht was het echter wél raak. Diezelfde Hak won het sprintduel met John Hilton, waardoor hij 1-op-1 met Barry Lauwers kwam. De goalie van Jong FC Volendam kwam van zijn doellijn, maar werd uitgespeeld door de aanvaller van De Vogels. Hak kon voor leeg doel zijn ploeg op voorsprong schieten: 1 – 0.

Na een kwartier spelen had Taha bijna de gelijkmaker op de slof. Tayrell Wouter brak door op de linkerflank, maar schoot zijn poging recht op IJsselmeervogels-sluitpost Julian Prinsen af. De afvallende bal kwam voor de voeten van Taha terecht, maar de middenvelder schoot de bal een millimeter naast het doel. Zo zochten de oranjehemden met een achterstand de kleedkamer op.

Grotere achterstand

De tweede helft begon rustig. Na een uur spelen vond Jordi Blom zijn weg in de zestien van De Vogels. De aanvaller sprintte door de verdediging en gaf een strakke voorzet. Helaas voor Blom stonden er geen Volendammers in de zestien, dus bleef de gelijkmaker uit.

Na zeventig minuten keek Volendam tegen een grotere achterestand aan. Invaller Steven Sanchez Angulo kreeg een lange bal aangespeeld, controleerde en speelde Lauwers voorbij. Hij kon de bal nog maar net binnen houden en kreeg alle ruimte om de voorsprong voor De Vogels te verdubbelen: 2 – 0.

Wouter brak door in de zestien van IJsselmeervogels, niet lang na de tweede tegentreffer. De linksbuiten gaf voor op Blommestijn, maar voordat de bal bij de spits terecht kwam, zaten de vuisten van goalie Prinsen ertussen. Met nog vijf minuten op de klok kreeg Wouter nog een grote kans. De aanvaller sprintte door de zestien, maar werd uit evenwicht gebracht door een schouderduw van Jeffrey Buitenhuis. Secondes later haalde invaller Milan de Haan hard uit, maar zijn poging werd over gekopt door invaller Gerwin van de Groep. Niet lang daarna was het weer Wouter met een goede kans. De Volendammer krulde de bal richting de rechterbovenhoek, maar de goalie van IJsselmeervogels redde met zijn vingertoppen.

Aansluitingstreffer

De aansluitingstreffer kwam er toch. In blessuretijd tikte de jonge invaller Givairo Read die de aansluitingstreffer binnen, nadat Blommestijn zijn kopbal op de lat zag belanden. Read is met 15 jaar, 9 maanden en 24 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit voor Jong FC Volendam in de Jack's League. Alleen Myron Boadu was namens Jong AZ in 2016 met 15 jaar, 7 maanden en 20 dagen jonger. Een gelijkmaker bleef helaas uit, waardoor Jong FC Volendam De Westmaat verliet met een 2 - 1 nederlaag.

AFC-thuis

Komende zaterdag speelt Jong FC Volendam in eigen huis tegen het Amsterdamse AFC. De aftrap is om 15:00 uur.

8’ Jerrel Hak 1 – 0
68’ Steven Sanchez Angulo 2 – 0
90’ Givairo Read 2 – 1

Opstelling IJsselmeervogels: Julian Prinsen; Daniel van Son (85. Gerwin van de Groep), Jeffrey Buitenhuis, Adil Haian, Bradley Martis; Christos Ibrahim (46. Steven Sanchez Angulo), Darren Rosheuvel, Mike van de Laar; Ilias Boudouni, Danny van den Meiracker, Jerrel Hak (69. Khalid Tadmine, 79. Pieter Langedijk).

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Rob Tol (80. Givairo Read), Sjors Kramer, Jay Koorndijk, John Hilton; Robin Schulte (69. Hamza Rahaoui), Younes Taha (80. Ezechiel Fiemawhle), Jim Beers (69. Milan de Haan); Darius Johnson (35. Jordi Blom), Koen Blommestijn, Tayrell Wouter.

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Pro Shots / Niels Boersema