Jong FC Volendam onderuit tegen koploper De Graafschap O21

De Graafschap O21 - Jong FC Volendam: 3 - 1 (2 - 0)

01 december 2023 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam nam het zaterdag op tegen koploper De Graafschap O21. Een vooraf verwachte zware wedstrijd, en dat bleek ook: De Volendammers waren niet opgewassen tegen de mannen uit Doetinchem, die met 3 – 0 wonnen.

De thuisploeg zette al snel de eerste helft naar eigen hand. Al vanaf het startsignaal zette zij hoog druk, waardoor de Volendammers vast stonden. Het was dan ook te danken aan Kayne van Oevelen dat Jong FC Volendam de eerste twintig minuten haar doel schoon hield. Toch was het na 19 minuten raak. Elie Raterink stond precies op de juiste plek in de Volendamse zestien om de bal uit een klutssituatie op te pikken en achter goalie Van Oevelen te werken.

Jong FC Volendam mocht gelukkig ook kansen noteren toen het via Myron Mau-Asam gevaarlijk de zestien van De Graafschap in drong. De linksback van dienst dribbelde de defensie van de thuisploeg uit en stond oog-in-oog met goalie Ties Wieggers. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd, toen hij via een katachtig reflex het schot van Mau-Asam onder de lat vandaan tikte.

Kansloos

Op slag van rust liep De Graafschap verder uit toen het via de maker van de 1 – 0 de score verdubbelde. Een voorzet van Tygo Grotenhuis ging voorlangs, maar werd alsnog opgepikt door Blnd Hassan. De linksbuiten gaf vervolgens over aan Raterink die de bal fraai in de bovenhoek van het Volendamse doel schoot: 2 – 0.

De tweede helft waren de Volendammers, zoals al vaker dit seizoen, een stuk sterker dan de tegenstander. Met Robin van Cruijsen voor Imran Nazih kwam er weer wat frisheid op het middenveld. Ook de combinaties tussen de invaller en vleugelaanvaller Key-Shawn Wong-A-Soij brachten het nodige gevaar. De flankflitser vond met zijn voorzetten vaak Quincy Hoeve, maar de spits kon Wieggers niet verassen. Het was dan ook hoog tijd om aanvallend wat nieuwe impulsen te brengen. Dat gebeurde via David Petrović voor Ezechiel Fiemawhle.

Beslissing

Terwijl de Volendammers aandrongen op een aansluitingstreffer gebeurde zes minuten voor tijd het tegenovergestelde. Mau-Asam trok Raterink aan zijn shirt onderuit, waardoor de bal op de stip ging. Verdediger Maas Willemsen nam plaats achter de bal en schoot de strafschop vol overtuiging tegen de touwen.

Pas in de slotsecondes van de wedstrijd deed Jong FC Volendam wat terug. Een rush van Wong-A-Soij werd op de achterlijn via een wippertje feilloos achter Wieggers gekopt via invaller Van Cruijsen. Een eretreffer maakte geen verschil waardoor Jong FC Volendam met een 3 – 1 nederlaag op zak terug kon richting het vissersdorp.

Scoreverloop:
19’ Elie Raterink 1 – 0
45+3’ Elie Raterink 2 – 0
84’ Maas Willemsen 3 – 0
90+4’ Robin van Cruijsen 3 – 1

Gele kaarten:
Key-Shawn Wong-A-Soij

De Graafschap O21: Ties Wieggers; Jim van der Logt, Joran Hardeman (62. Jesse Oostendorp), Maas Willemsen, Jesper van Riel; Stan Wevers (86. Mert Bulut), Denzel Eijken, Ezra van der Heiden (62. Sam Bisselink); Tygo Grotenhuis (86. Kellen Berkel), Elie Raterink, Blnd Hassan (77. Mike Veenstra)

Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Luc van Koeverden, Jay Koorndijk, Myron Mau-Asam; Anass Bouziane (90. Flip Klomp), Billy van Duijl, Imran Nazih (46. Robin van Cruijsen); Key-Shawn Wong-A-Soij, Quincy Hoeve, Ezechiel Fiemawhle (77. David Petrović)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Chris Dingsdag


Laatste nieuws