Jong FC Volendam ontvangt Volendams getint Quick Boys

zaterdag 1 april 2023, 15:00 uur

30 maart 2023 / Jack's League

Na het dappere spel tegen Scheveningen, dat met de 2 - 1 nederlaag geen punten opleverde, ontvangt Jong FC Volendam aanstaande zaterdag Quick Boys in het Kras Stadion. De aftrap is om 15.00 uur.

Quick Boys kent een prima seizoen. Met een zesde plaats mag het dan ook niet klagen. De laatste drie weken lijkt het erop dat de ploeg uit Katwijk uit de vormdip komt. De equipe van Edwin Grünholz, die na dit seizoen vertrekt uit Katwijk, won haar laatstgespeelde wedstrijd tegen Spakenburg met 4 - 2. De week daarvoor speelde het gelijk tegen FC Lisse (0 - 0) en werd er gewonnen van Kozakken Boys met 4 - 0. De weken daarvoor ging het allemaal wat stroef. Zo verloor het van Jong Sparta Rotterdam (1 - 0). Ook het derbyverlies tegen Katwijk (3 - 0), het verloren duel tegen TEC (1 - 2) en de gelijke spelen tegen Koninklijke HFC (1 - 1), HHC Hardenberg (1 - 1) en Rijnsburgse Boys (3 - 3) hielpen niet mee. De weg omhoog lijkt te zijn gevonden, maar dat vermindert de kansen voor Jong FC Volendam gelukkig niet.

De ploeg uit Katwijk kent een hoop bekende namen. Zo zien we Jim Beers, Nick Runderkamp en Dyllandro Panka terug in de selectie van Grünholz. Beers kwam 43 keer uit voor het beloftenelftal van FC Volendam, waarin hij negen keer het net vond. Voor de hoofdmacht kwam hij tot zes optredens, waarin hij twee keer scoorde. Panka speelde 24 wedstrijden voor Jong FC Volendam en mocht drie treffers op zijn naam zetten. Voor 'het eerste' kwam hij acht keer uit en maakte hij één treffer. Runderkamp speelde 76 wedstrijden voor Jong FC Volendam, waar hij zeven goals maakte. Voor het eerste elftal kwam hij 48 keer uit. Daarin scoorde hij vijf goals.

Terugkeer internationals

De Volendammers kunnen opgelucht ademhalen, want voor het treffen met Quick Boys keren Givairo Read, Imran Nazih, Quincy Hoeve en Billy van Duijl terug in het elftal. Het kwartet was opgeroepen voor de nationale (jeugd)elftallen. Hierdoor misten de Volendammers de wedstrijd tegen Scheveningen. Ook trainer Kizito Musampa is weer van de partij, nadat hij diende als assistent-trainer van Erwin van de Looi bij Jong Oranje.

Wisselende resultaten

Wie als winnaar uit de strijd komt is áltijd de vraag. Afgelopen editie won Quick Boys op Nieuw-Zuid, maar de keer dáárvoor wonnen de Volendammers. Een vanzelfsprekende situatie is er nooit.

Laatste vijf ontmoetingen

08-10-2022 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 4 - 2
Joey Antonioli en Milan de Haan

28-05-2022 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 1 - 3
Paul van der Helm (e.d.), Jay Koornijk en Imran Nazih

04-12-2021 | Jong FC Volendam - Quick Boys: 1 - 2
Milan de Haan

07-09-2019 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 3 - 1
Roy Tol

12-05-2018 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 0 - 1
Kay Tejan

Arbitrage en Twitterverslag

De wedstrijd van zaterdagmiddag staat onder leiding van Stijn van Zuilichem. Aan de zijlijnen staan Jari van Westen en Nick Oppedijk paraat om Van Zuilichem te assisteren. Roy Janssen zal als vierde official dienen.

Wil je niets missen van dit duel, maar kun je niet live aanwezig zijn? Via ons Twitteraccount is dit duel live te volgen. Ook via #JVOQBO zijn alle hoogtepunten van de wedstrijd te volgen

Bezoekersinformatie

Alle fans met een seizoenkaart kunnen gratis naar de wedstrijd. Ook is het mogelijk om aan de deur losse tickets te kopen. Voor volwassenen kost een ticket € 10,-. Voor kinderen € 5,-.

- Het stadion is vanaf een uur voor aanvang open.
- Vergeet niet je seizoenkaart of losse ticket.
- De horecapunten zijn geopend.
- Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.

Persinformatie

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Je aanmelding kan verzonden worden naar [email protected]Laatste nieuws