Jong FC Volendam heeft een serieus probleem

Jong FC Volendam - Scheveningen 1 - 2 (1 - 1)

15 februari 2020 / Tweede Divisie

Opnieuw is Jong FC Volendam er niet in geslaagd om een voorsprong vast te houden. Wat het nog pijnlijker maakt is dat het opnieuw in de slotfase mis ging. Scheveningen ging er via een doelpunt in de extra tijd van de eerste helft en één in de extra tijd van de tweede helft met een 1-2 overwinning vandoor.

Weer een nederlaag voor Jong FC Volendam, de zestiende al weer dit seizoen. Voordat we bij het verhaal komen hoe deze tot stand is gekomen eerst wat statistieken. In de 22 tot dusver gespeelde wedstrijden is Jong FC Volendam in elf wedstrijden op voorsprong gekomen. Slechts drie wedstrijden werden in winst omgezet. En twee keer hield de ploeg van Berry Smit en Johan Plat nog een punt over aan de wedstrijd. Maar er is toch nog een gelijkspel? Dat klopt, maar in die wedstrijd (Spakenburg) heeft Jong FC Volendam niet op voorsprong gestaan. Gaan we dan kijken hoe het in de slotfases van beiden helften dan zien we dat er dan veel doelpunten geincasseerd worden. Vanaf minuut 40 tot het laatste fluitsignaal is er vijf keer gescoord door de tegenstanders. Als we kijken naar de periode van minuut 85 tot het aller laatste fluitsignaal dan tellen we maar liefst acht tegengoals. Deze cijfers zijn inclusief de nederlaag van zaterdag tegen Scheveningen. De achilleshiel van het team komt hiermee pijnlijk naar voren.

Maar na al deze cijfers is er dus ook nog gevoetbald. En laten we zeggen dat het niet de wedstrijd van beide keepers werd. Scheveningen doelman Wesley Zonneveld kon eerst nog voorkomen dat een fout van zijn verdediging een doelpunt opleverde, maar een kleine tien minuten voor rust stond hij zelf aan de basis van de 1-0. Voordat het zover was had Volendam wat kansjes gehad om de score te openen. Scheveningen kon daar één echte kans tegenover zetten. Het was wel een enorme, maar de zwakke kopbal van Amatkaryo bracht doelman Roggeveen niet echt in de problemen. Ibrahim El Kadiri was de gelukkige die in minuut 38 de bal zo in de voeten geschoven kreeg van doelman Zonneveld. Hij bleef zeer koeltjes en rondde keurig af: 1-0. Amatkaryo testte kort na de openingsgoal de kwaliteit van de paal. Zijn enorme poeier spatte uiteen op de binnenkant van de paal. We leken met een 1-0 voorsprong aan de thee te gaan, maar bij de laatste aanval van Scheveningen ging het alsnog mis. Een voorzet bij de tweede paal werd zo door doelman Roggeveen voor de voeten geslagen van Chovanie Amatkaryo. Deze had geen moeite om te scoren. Het was direct rust...

Na de thee was de wedstrijd een minder leuk schouwspel dan voor de rust. Er waren vooral gele kaarten en wissels te melden. Wat dat laatste betreft kunnen we zeggen dat Leon Maloney in de 55ste minuut zijn debuut maakte bij Jong FC Volendam. Weinig kansen voor beide goals en dus leek het op een gelijkspel uit te draaien. Maar opnieuw ging het mis in de slotfase. Mike Eerdhuijzen speelde Sam Lautenschutz aan die de bal op de helft van Scheveningen verspeelde. De gasten gingen er op rechts vandoor. De ingevallen Tim Peters was echter redelijk naar de zijkant gedreven, dus werd het doel klein gehouden. Toch slaagde hij er in om van redelijke afstand doelman Joey Roggeveen te verschalken, die verkeerd opgesteld stond. Opnieuw een enorme deceptie voor Jong FC Volendam. Als we kijken naar de andere uitslagen dan kunnen we constateren dat plek zestien het hoogst haalbare zal zijn voor de ploeg. De strijd om deze plek zullen ze aan gaan met TEC en ASWH. Voor die twee teams lijkt het na dit weekend nog lastiger te worden dan voor Jong FC Volendam om zich te handhaven. Maar je weet het natuurlijk nooit. Volgende week is er een vrij weekend voor Jong FC Volendam. Tijd om iedereen weer even bij elkaar te rapen.

38. Ibrahim El Kadiri 1-0
45+1. Chovanie Amatkaryo 1-1
90+1. Tim Peters 1-2