Aanvoerder Micky van de Ven voorkomt zeperd

Jong FC Volendam - Spakenburg 1 - 1 (0 - 0)

28 september 2019 / Tweede Divisie

Vorige week zag Jong FC Volendam in de slotfase een overwinning in rook op gaan. Deze zaterdag was het juist de ploeg van Smit en Plat die toch nog een punt uit het vuur sleepte na een matige wedstrijd tegen Spakenburg.

Bij Jong FC Volendam waren er drie mutaties in vergelijking tot een week eerder. Mohamed Betti keerde weer terug in de basis, maar in de voorhoede ontbraken Derry John Murkin, Martijn Kaars en Roy Tol. Voor Taye Lee en Dyllandro Panka was tegen Spakenburg wel een plekje in de basis elf. Ondanks dat beide teams aardig wat doelpunten hebben moeten incasseren in de eerste vijf wedstrijden spatten de vonken er in deze Zuiderzeederby niet echt vanaf. De gasten van de blauwe zijde van de Westmaat kwamen met alles behalve aanvallende intenties. Het was voor Jong FC Volendam ontzettend lastig om een gaatje te vinden in de hechte Spakenburg defensie. Daarom is het ook zo jammer dat als er een mogelijkheid was er niet zuinig mee omgesprongen werd. De eerste mogelijkheid kwam na een prima bal van Mohamed Betti. Aanvoerder Barry Beijer kon voorkomen dat Youssef Blel kon scoren, maar kopte de bal wel bijna in eigen doel. Twee minuten later was er wel een echte kans. Ibrahim el Kadiri gaf een diepe bal. Youssef Blel hield, in buitenspel positie, heel verstandig in zodat Taye Lee er vandoor kon. Oog in oog met doelman Leon ter Wielen liet hij het na om de 1-0 op het (defecte) scorebord te schieten. Rond het kwartier kreeg Jong FC Volendam tot tweemaal toe een corner. Bij de eerste zag Micky van de Ven zijn kopbal naast getikt worden. Uit de tweede kreeg Brian Plat een schietkans, maar mikte te hoog. In minuut 27 leek het mis te gaan voor de thuisploeg. De bal werd twee keer hard in de zestien geschoten en bij de tweede inzet ging deze tegen de hand van Dyllandro Panka. Met die nieuwe regels kunnen we gaan discussieren of dit terecht was, maar we hebben geen VAR dus de bal ging gewoon op de stip. Alleen de gele kaart voor Panka was wel wat overdreven, want hij was zich er niet eens van bewust dat hij hands maakte. Het was inmiddels als de vierde strafschop die Jong FC Volendam tegen kreeg in zes wedstrijden. Bij de eerste drie ging de bal links van Barry Lauwers, vanuit zijn oogpunt. En alle keren door Barry Lauwers naar rechts. Na bestudering van alle strafschoppen die Spakenburg dit seizoen al had gekregen was de keuze om nu eens naar links te duiken een uitstekende! Hij tikte de bal uit de onderhoek en ook de rebound ging er niet in. De slotfase van het eerste bedrijf was voor de thuisploeg, maar Dyllandro Panka en Ibrahim en Kadiri verzuimden het af te maken. Na een minuutje extra tijd gingen de teams met een 0-0 stand aan de thee.

De tweede helft was amper begonnen of Jong FC Volendam keek uit het niets tegen een 0-1 achterstand aan. Mohamed Betti dacht de bal in het doelgebied terug te spelen op doelman Barry Lauwers, maar zag een speler van Spakenburg over het hoofd. Dit cadeau pakte de ploeg van John de Wolf wel uit: 0-1. Het was het begin van een tweede helft waar geen eind aan leek te komen. Spakenburg pakte nog een bak cement uit de kleedkamer en metselde de achterhoede helemaal dicht. Volendam kwam er maar niet doorheen, terwijl aan de andere kant de eenzame Jordi Bitter gevaarlijk bleef bij de lange ballen naar voren. Met nog iets van een half uur op de klok sloeg voor doelman Barry Lauwers het noodlot toe. Bij één van zijn prima reddingen raakte hij geblesserd na een botsing met Kevin Sterling. Met een pijnlijk linker bovenbeen moest hij zich laten vervangen door Stan Zoetebier, nee niet de zoon van. De wedstrijd leek op een deceptie uit te draaien voor Jong FC Volendam totdat Micky van de Ven zich in de voorhoede meldde. Met nog drie minuten op de klok kopte hij de bal langs doelman Ter Wielen. De assistent scheidsrechter, die bij de cornervlag stond, attendeerde de scheidsrechter dat hij over de lijn was waarna de 1-1 gevierd kon worden. In de slotfase stuurde trainer De Wolf eindelijk zijn spelers naar voren op jacht naar hun eerste overwinning van het seizoen. Maar het bleef gelijk. Het was alles behalve een goede wedstrijd, van beide teams trouwens, maar gelukkig hebben we er nog een punt aan over gehouden. Volgende week gaat Jong FC Volendam in Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek bij ASWH.

Scoreverloop:
47' - Marlon Versteeg 0-1
87' - Micky van de Ven 1-1