Jong FC Volendam speelt in de slotfase gelijk tegen Koninklijke HFC

Koninklijke HFC - Jong FC Volendam: 2 - 2 (2 - 0)

10 augustus 2021 / Oefenwedstrijd

Dinsdagavond ging Jong FC Volendam op bezoek bij Koninklijke HFC. De wedstrijd is de een na laatste wedstrijd voordat Jong FC Volendam begint aan de competitie. De wedstrijd tegen de club uit Haarlem was een weerzien van een hoop oud-bekende. Zo zagen we Gerry Vlak en Jordy Hilterman terug in de basis. Oud Volendam-keeper Mitchel Michaelis ontbrak vanwege een blessure. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Pas in de slotminuten van de wedstrijd wisten de Volendammers een 2 – 0 achterstand om te buigen naar een gelijkspel: 2 – 2

Vroeg in de wedstrijd liet Koninklijke HFC zien hoe gevaarlijk het was. Na negen minuten moest Volendam-keeper Barry Lauwers al ingrijpen. HFC-spits Sietse Brandsma kopte vanuit een corner op het Volendamse doel. Deze kopbal verdween in de handen van Lauwers. Niet lang daarna was het de beurt aan de Volendammers. Op aangeven van Younes Taha El Idrissi wist Milan Zonneveld zich tussen de verdedigers te werken om een snelle counter om te zetten naar een goal. Halverwege zijn tocht naar het doel, werd de Volendammer onderbroken door het fluitje van scheidsrechter Bronsvoort wegens buitenspelpositie.

Tegengoal

Met een ruime twintig minuten gespeeld te hebben, kreeg HFC een corner. Oud Volendammer Gerry Vlak nam plaats in de hoek. De bal werd bij de tweede paal teruggekopt door Oscar Wilffert en kwam via Sietse Brandsma bij Jordy Hilterman, die van dichtbij de bal binnen kon schuiven: 1-0. Zeven minuten later was het Vlak zelf die zijn oude ploeg pijn deed. Nadat Jim Hulleman een schot geblokt zag worden door Lauwers, profiteerde Vlak van het stuiten van de bal. Hij tikte de bal zo binnen en maakte voor zijn ploeg de 2 – 0.

Eentonige tweede helft

Na de rust wisten beide ploegen niet te overtuigen. Veel balverlies en slordigheden werden verspreid over de laatste drie kwartier. Een kwartier na rust werd pas de eerste doelpoging gemaakt. Tayrell Wouter was de Haarlemse verdediging te slim af. Hij sprintte tussen de twee verdedigers door en gebruikte zijn snelheid om geen kind aan de tegenstander te hebben. Helaas ging zijn doelpoging hoog over. Zes minuten later was Lauwers de held van de wedstrijd. Met het topje van zijn wijsvinger keerde de Volendamse doelman een kanonskogel van Mehmet Yüksel.

Het tij gekeerd

Met nog vijf minuten op de klok wist de ploeg van trainer Johan Plat de wedstrijd volledig om te gooien. Milan de Haan gaf een heerlijke voorzet, om zo Achraf Douiri vrij voor het doel te krijgen. Hiermee maakte Douiri de aansluitingstreffer. Drie minuten later was het weer De Haan die Volendam-verdediger Lex Veerman vrij speelde in de zestien van HFC. Veerman danste met de verdedigers alsof het niets was en werkte de bal met een simpel wipje achter HFC doelman Duke Verduin. Zo beeïndigde Jong FC Volendam op de valreep de wedstrijd in een gelijkspel: 2 – 2

V.V. Noordwijk

Aanstaande zaterdag is de laatste oefenwedstrijd voor de ploeg van Plat. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Noordwijk en begint om 14:30 uur.

21’ Jordy Hilterman 1 – 0
28’ Gerry Vlak 2 – 0
85’ Achraf Douiri 2 – 1
87’ Lex Veerman 2 – 2

Opstelling Koninklijke HFC: Duke Verduin; Vincent Volkert (58. Mitchell Honcoop), Roy Deken, Oscar Wilffert, Kane Prins (58. Mehmet Yüksel), Deron Payne (58. Noah Affolter); Jim Hulleman (58. Gillermo Kuling), Jordy Hilterman, Gerry Vlak (58. Franklin Lewis); Sietse Brandsma (58. Ruben Heeremans), Rydell Poepon (58. Taye Lee)

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Jozhua Vertrouwd (32. Jay Kruiver), Sjors Kramer (57. Lex Veerman), Lex Veerman (32. Jay Koorndijk), Rob Tol (57. Jozhua Vertrouwd); Milan de Haan, Kevin Visser (46. Levi Volkers), Younes Taha El Idrissi (22. Achraf Douiri); Tayrell Wouter, Milan Zonneveld (57. Myron Mau-Asam), Jordi Blom

Tekst en foto's: FC Volendam