Jong FC Volendam staat beloftenclash te wachten in het Kras Stadion

zaterdag 28 januari, 15:00 uur

27 januari 2023 / Jack's League

Na de nederlaag tegen Koninklijke HFC (2 - 1) staat Jong FC Volendam een beloftenclash tegen Jong Sparta Rotterdam te wachten. Dit is de eerste thuiswedstrijd voor de Oranjehemden van 2023. De aftrap is om 15.00 uur in het Kras Stadion.

Jong Sparta Rotterdam is net als Jong FC Volendam een talentvolle ploeg waar spelers worden klaargestoomd voor het eerste elftal. Spelers als Omar Rekik, Jason Meerstadt en Mohammed Tahiri maakten dit seizoen al hun opwachting in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam. De overige spelers uit de selectie van Nico Jalink moeten het doen met minuten in de Jack's League. De ploeg van Jalink staat momenteel tiende: zeven plekken hoger met tien punten meer dan Jong FC Volendam. Afgelopen weekend begonnen zij 2023 goed met een 3 - 1 winst tegen Spakenburg. De laatste weken in 2022 was het allemaal wat minder. Na de 1 - 0 zege op Koninklijke HFC werd er maar één punt gepakt in de laatste drie speelrondes van 2022. Tegen Excelsior Maassluis speelde Jong Sparta Rotterdam met 3 - 3 gelijk, daarna bleek Kozakken Boys met 4 - 1 te sterk. Ook FC Lisse wist van de Rotterdammers met 2 - 0 te winnen; hoopvolle uitslagen voor Jong FC Volendam dus!

Voor de Volendammers zal het bikkelen worden. De laatste overwinning dateert alweer van 12 november, toen er met 0 - 1 van IJsselmeervogels werd gewonnen. Joey Antonioli scoorde de enige goal. Daarna beleefde Jong FC Volendam een teleurstellende reeks van vijf nederlagen tegen TEC (1 - 2), Rijnsburge Boys (1 - 0), HHC Hardenberg (2 - 6), Katwijk (0 - 1) en Koninklijke HFC (2 - 1). 

Reglement

De Oranjehemden bezitten de zeventiende plek op de ranglijst. Voor beloftenteams gelden echter andere regels dan andere Tweede Divisie-teams: De zestiende- en zeventiende plek betekent normaal gesproken nacompetitie, maar voor beloftenteams is dit directe degradatie naar de onder 21-competitie. De hoogst geklasseerde belofte-elftal die op plek elf tot plek vijftien eindigt, hoeft niet te vrezen voor degradatie. De laagst geklasseerde beloftenteam speelt een tweeluik tegen de winnaar van het tweeluik tussen de onder 21 herstkampioen en zomerkampioen. Vorig jaar eindigde Jong FC Volendam elfde en trof het Almere City onder 21 in het tweelijk. De Volendammers wonnen over twee wedstrijden met 3 - 1.

Evenwicht

De twee talentenploegen hebben vaker tegenover gestaan. Twee keer einidgde een weerzien in een doelpuntenfestijn, terwijl er ook twee keer gelijk gespeeld werd, zoals de laatste ontmoeting. Toen speelden de Volendammers tegen de Rotterdammers op het theater van Excelsior Maassluis. Die wedstrijd eindigde in 1 - 1. Joey Antonioli nam de openingstreffer voor zijn rekening, terwijl Mohammed Tahiri de gelijkmaker scoorde.

Laatste vijf ontmoetingen

03-09-2022 | Jong Sparta Rotterdam - Jong FC Volendam: 1 - 1
Joey Antonioli
18-04-2022 | Jong Sparta Rotterdam - Jong FC Volendam: 2 - 1
Koen Blommestijn
28-08-2021 | Jong FC Volendam - Jong Sparta Rotterdam: 2 - 6
Milan de Haan en Koen Blommestijn
05-09-2020 | Jong FC Volendam - Jong Sparta Rotterdam: 2 - 2
Mike Eerdhuijzen en Darius Johnson
07-12-2019 | Jong FC Volendam - Jong Sparta Rotterdam: 5 - 0
Dyllandro Panka, Ben Sallam, Victor van Montfort, Darius Johnson en Ibrahim El Kadiri

Arbitrage en Twitter

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van Mike de Bruijn. Hij zal bijgestaan worden door Menno Winckens en Daniël Vloedgraven. De vierde officialrol is weggelegd voor Arjan Verhoeve.

De wedstrijd is ook live te volgen via het Twitteraccount van FC Volendam. Via de hashtag #JVOJSP zal alles te volgen zijn.

Bezoekersinformatie

Alle fans met een seizoenkaart kunnen gratis naar de wedstrijd. Ook is het mogelijk om aan de deur losse tickets te kopen. Voor volwassenen kost een ticket € 10,-. Voor kinderen € 5,-.

- Het stadion is vanaf een uur voor aanvang open.
- Vergeet niet je seizoenkaart of losse ticket.
- De horecapunten zijn geopend.
- Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.

Persinformatie

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Je aanmelding kan verzonden worden naar [email protected]

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: ProShots / Mischa Keemink


Laatste nieuws