Zeer belangrijke overwinning Jong FC Volendam

Jong FC Volendam - TEC 3 - 1 (2 - 0)

01 februari 2020 / Tweede Divisie

De spelers hadden tegen TEC één opdracht en dat was de overwinning binnen slepen. Na toch weer de nodige spanning lukte dit en zo zorgen ze er voor dat er toch een beetje licht aan de horizon te zien is. Het gat met de voor ons veilige zestiende plaats is nu terug gebracht tot twee punten en daarmee heeft de ploeg zich zelf dus een goede dienst bewezen om het verblijf in de Tweede Divisie te verlengen.

Jong FC Volendam, zonder Samir Ben Sallam en Mink Peeters (geblesseerd), begon met een flinke wind in de rug aan de wedstrijd tegen mede degradatie kandidaat TEC. Het niet alleen had de ploeg de fysieke wind in de rug, ook het spel was prima in de eerste helft. Al binnen vijf minuten kreeg de ploeg een eerste schotkans. Op aangeven van Darius Johnson zag echter Ibrahim El Kadiri zijn inzet over de lat getikt worden door doelman Jan Schimmel. Een minuut of vijf later ging een vrijetrap van Mike Eerdhuijzen langs de doelman, maar ook helaas langs de voor Volendam verkeerde kant van de paal. Nadat TEC er in één van de weinig aanvallende acties voor de rust niet in slaagde echt gevaarlijk te worden, brak Jong FC Volendam de wedstrijd open. Ibrahim El Kadiri ging een combinatie aan met Darius Johnson en zette vervolgens de bal uitstekend voor. Dyllandro Panka speelde zich goed vrij en tikte de bal heerlijk langs de doelman tegen de touwen. Protesten voor hands en een overtreding werden door de scheidsrechter weggewuifd. De voorsprong was overigens absoluut verdiend en had niet veel later verdubbeld moeten worden door Darius Johnson. Na een werkelijk schitterende actie van Jim Beers verscheen hij voor de doelman, maar schoot recht op de doelman. Toch viel de 2-0 voordat er een half uur op de klok stond. Johnson was de aangever en de doelpuntenmaker Jim Beers. Na zeer lang blessureleed was er vorige week zijn eerste basisplaats en vandaag het bevrijdende doelpunt. Als je weet hoe lang hij bezig is geweest om terug te komen was dit iets dat iedereen hem gunde. Voor de rust kreeg de thuisploeg nog een kans nadat doelman Schimmel de bal zo in de voeten speelde van Jim Beers. Maar Victor van Montfort slaagde er niet in om de doelman te passeren.

Bij TEC had het waarschijnlijk gedonderd in de kleedkamer, want ze hadden voor de rust weinig tot niets laten zien. Ze mochten blij zijn dat de schade nog beperkt was tot 2-0 en ze dus nog kans hadden op een resultaat. Met twee verse krachten in de ploeg vlogen ze er direct in. Gelukkig voor Jong FC Volendam mikte Wimilio Vink al na een seconde of twintig te hoog. Toch viel de aansluitingstreffer er al vrij snel. Vink werd totaal niet gedekt waardoor hij veel ruimte kreeg. Vanaf een meter of twintig besloot hij maar uit te halen. Een schot waar doelman Roggeveen toch goed zicht op had, maar wel in de goal verdween. Zo was de wedstrijd weer helemaal open en begon het al weer in de hoofden van de Volendammers te spoken. Het zal toch niet weer... Het spel werd slordig en vooral achterin werden de verkeerde oplossingen bedacht. Onder druk, met storm tegen, een tikje breed geven in plaats van lang naar voren is dan geen goed idee. Toch ging het allemaal (net) goed. Bij een corner, een minuut of tien voor tijd, was er nog een ware scrimmage voor de Volendam goal. Maar doelman Joey Roggeveen, de lat en Brian Plat zorgde uiteindelijk dat de bal er niet in ging. In de laatste minuut van de officiële speeltijd, toen TEC met acht man voorin speelde, counterde Jong FC Volendam de wedstrijd eindelijk een keer professioneel uit. Kevin van Gasteren stuurde de ingevallen Youssef Blel op links diep. Hij hiel Obi Onyeike goed van zich af en rondde vervolgens keurig af door de bal onder de doelman door te schuiven: 3-1. Als we naar de eerste helft kijken een dik verdiende overwinning, maar het niveau van de tweede helft moeten we niet laten zien tegen een goede tegenstander. Gelukkig is het ons nu wel een keer gelukt om na een mindere helft alsnog de overwinning binnen te slepen. De competitie duurt nog lang, maar met twee punten achterstand op TEC is er nog van alles mogelijk voor Jong FC Volendam. Volgende week spelen de mannen van Berry Smit en Johan Plat in Haarlem tegen de Koninklijke HFC. Er wordt om 15:30 uur afgetrapt bij de oudste voetbalclub van Nederland.

17. Dyllandro Panka 1-0
27. Jim Beers 2-0
53. Wimilio Vink 2-1
90. Youssef Blel 3-1