Jong FC Volendam tegen verhouding in onderuit tegen De Treffers

De Treffers - Jong FC Volendam: 3 - 2 (3 - 1)

06 november 2021 / Jack's League

Jong FC Volendam trok zaterdagmiddag naar de andere kant van het land om het op te nemen tegen De Treffers. Al vroeg in de wedstrijd keek de ploeg van Johan Plat tegen een achterstand aan, maar na de stroeve start lieten de Volendammers zien wat ze in hun mars hadden. Tegen de verhouding in verloor Jong FC Volendam in Groesbeek: 3 – 2

Binnen tien minuten moesten de gasten twee tegentreffers slikken. In de vijfde minuut was het Coen Maertzdorf die de bal onderschepte rond de middenstip en fraai afwerkte in de verre hoek. Drie minuten later was het diezelfde Maertzdorf die de bal aflegde op Jordy Thomassen en daarmee de achterstand verdubbelde: 2 – 0.

De wijdbroeken bouwden goed op en zorgden toch voor wat kansen. Zo ook in de vijfentwintigste minuut. Jozhua Vertrouwd zag Jim Beers vrij lopen en gaf met een heerlijke crosspass af op Beers. De Volendammer nam goed aan en legde af op topscorer Koen Blommestijn. De spits haalde uit, maar zijn inzet ging nipt naast. De aansluitingstreffer bleef gelukkig niet uit. Door een verdedigingsfoutje van De Treffers-back Gino van den Berg kon Tayrell Wouter de bal oppikken en uithalen. En met succes. De bal belandde in de korte hoek achter De Treffers-goalie Niels Kornelis: 2 – 1. Ondanks dat de wijdbroeken aandrongen voor de gelijkmaker, werd in de extra tijd van de eerste helft toch de achterstand weer op twee gezet. Volendam-goalie Van Oevelen leek de bal van de lijn te redden, maar de grensrechter gaf toch het sein dat de bal van oud FC Volendam-spits Teije ten Den over de lijn was geweest. Hiermee trokken beide teams met een 3 – 1 stand richting de kleedkamers.

Sterk uit de kleedkamers

De ploeg van Johan Plat begon sterk aan de tweede helft. Met merendeels balbezit lieten de palingboeren merken deze wedstrijd echt te willen winnen. Grote kansen van Wouter en invaller Younes Taha El Idrissi bleken niet genoeg om de achterstand weer naar een te brengen. Na een uur spelen lag de bal wél in het net. Een eigen goal van Ricardo Ippel zette de Volendammers weer op een minimale achterstand.

Met nog twintig minuten te gaan, zette invaller Hamza Rahaoui bijna de gelijke stand op het bord. Een afvallende bal kwam heerlijk voor de voeten van de Volendammer en haalde uit. De Treffers-sluitpost Kornelis kon zijn inzet maar net redden. De oranjehemden moesten het in de slotfase doen zonder Sjors Kramer, die een doorgebroken speler onderuit haalde en de rode kaart zag. Desondanks kreeg Blommestijn in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de kans op de gelijkmaker. De Volendammer nam de bal aan op zijn borst en wilde in de draai afmaken. Die inzet ging op de paal. De Volendammers streden leeuwen, maar verloren, tegen verhouding in, met 3 – 2 van De Treffers.

Excelsior Maassluis-uit

De volgende wedstrijd voor Jong FC Volendam staat gepland op 20 november. Dan reist de ploeg van Plat af naar Maassluis. De wedstrijd is om 15:00 uur op Sportpark Excelsior Maassluis. Het thuisduel met Quick Boys is verplaatst naar zaterdag 18 december.

5’ Coen Maertzdorf 1 – 0
7’ Jordy Thomassen 2 – 0
30’ Tayrell Wouter 2 – 1
45+1’ Teije ten Den 3 – 1
60’ Ricardo Ippel 3 – 2 (E.D.)