Jong FC Volendam vecht zich langs ASWH

Jong FC Volendam - ASWH: 2 - 0 (1 - 0)

19 maart 2022 / Jack's League

Na twee uitwedstrijden mocht Jong FC Volendam op een zonnige zaterdagmiddag eindelijk weer een wedstrijd in eigen huis spelen. De mannen van Kiki Musampa ontvingen het ASWH van Rogier Veenstra. Dankzij twee prachtgoals van Blom en El Idrissi won Jong FC Volendam haar thuiswedstrijd met 2 – 0 van ASWH.

Jong FC Volendam begon al vroeg met aandringen. Er werd aardig druk gezet op de ploeg van Veenstra, alleen vonden kansen van Koen Blommestijn, Tayrell Wouter en Jordi Blom geen net. Laatstgenoemd maakte daar in de tiende minuut verandering in. Een vrije trap van Wouter vloog over de verdediging van ASWH perfect in de voeten van Blom. De linksbuiten nam de bal fraai aan en krulde de bal in de verre hoek: 1 – 0.

Na de goal gebeurde er vrij weinig, totdat Blommestijn na een krap half uur gevaarlijk doorbrak in het zestienmetergebied van ASWH. De Volendammer had de kans om te scoren, maar gaf de bal toch af op Joey Antonioli. Onderweg werd die bal onderschept door ASWH-verdediger Jorginho Soares, waardoor een grotere voorsprong werd voorkomen. Met nog vijf minuten tot het rustsignaal kreeg diezelfde Blommestijn een nieuwe poging tot scoren. Wouter mikte op het hoofd van de nummer 9 van Volendam, die de voorzet aflegde op Antonioli. ASWH-goalie Bryan Janssen had het plan van de twee Volendammers door en grabbelde, net voordat Antonioli kon binnenkoppen, de bal uit de lucht. Hiermee zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1 – 0 stand in het voordeel van de Volendammers.

Duo Blom-Blommestijn

Vijf minuten na rust combineerde Blom goed met Blommestijn, waardoor de twee aanvallers door de defensie van ASWH braken. Blom sprintte naar het doel, maar zijn inzet belandde tegen het zijnet. Even later kon invaller Younes Taha El Idrissi vrij uithalen. De middenvelder dribbelde richting randje zestien, maar zag zijn inzet in de handen van Janssen verdwijnen.

Na ruim een uur spelen bracht trainer Musampa een nieuweling in de ploeg. Givairo Read, met vijftien jaar, negen maanden en zeventien dagen de jongste debutant bij Jong FC Volendam in de Jack's League ooit, verscheen binnen de lijnen voor John Hilton.

Chip

Met nog vijf minuten te gaan verzuimde Blommestijn de wedstrijd in het slot te gooien. Een vrije trap van Milan de Haan belandde bij de snelle spits. Hij nam aan en sprintte richting doel. Helaas was doelman Janssen wederom een obstakel. Het bleek echter uitstel van executiee. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd leverde ASWH-middenvelder Yarick Dorst de bal in bij Taha El Idrissi. De Volendamse middenvelder aarzelde geen seconde en chipte de bal fraai over doelman Janssen in het doel. Hiermee zette hij de eindstand op het bord: 2 – 0.

GVVV-thuis

Aanstaande dinsdag speelt Jong FC Volendam een thuiswedstrijd tegen GVVV. De aftrap is om 20.00 uur.

10’ Jordi Blom 1 – 0
89’ Younes Taha El Idrissi 2 – 0