Jong FC Volendam vergeet zichzelf te belonen met punten tegen De Treffers

Jong FC Volendam - De Treffers: 1 - 3 (0 - 2)

05 november 2022 / Jack's League

Jong FC Volendam nam het zaterdagmiddag op tegen De Treffers. Een knotsgek duel, waarin Volendam veel meer verdiende dan het uiteindelijk toekwam. Tegen de nummer twee van de Jack’s League verloor het met 1 – 3.

De openingsfase was merendeels voor De Treffers. In de tweede minuut moest een combinatie tussen Jordy Thomassen en Oussama Bouyaghlafen onschadelijk gemaakt worden door Volendam-sluitpost Kayne van Oevelen. Even later was het diezelfde Bouyaghlafen die alle ruimte kreeg om vrij uit te halen. De snelle aanvaller van de Groesbekers was echter te onzorgvuldig en schoot de bal hard in het zijnet. Drie minuten later mocht Thomassen plaats nemen achter de vrije trap. Ook die kans werd niet benut: hoog over. 

Na vijfentwintig minuten mocht Volendam een vrije trap nemen op een kansrijke plek, zo’n twintig meter voor het doel. Joey Antonioli mocht plaatsnemen, maar schoot in de Groesbeekse muur. De afvallende bal was alsnog voor Antonioli, maar die kans ging over. Na een half uur, maakte De Treffers de openingsgoal. Willem den Dekker schoof de bal in de hoek van het doel achter Van Oevelen: 0 – 1. Zes minuten later vond exact hetzelfde scenario plaats als bij de openingsgoal. Den Dekker combineerde goed met Bouyaghlafen en schoof de bal onder een duikende Van Oevelen door: 0 – 2. Verdere kansen bleven uit voordat beide teams aan de thee gingen.

Verse krachten

De tweede helft begon Jong FC Volendam met twee nieuwe namen binnen het veld. Ezechiel Fiemawhle verving Jordi Blom, terwijl Waleed Ait Abdellah Déron Payne afloste. Na tien minuten spelen, werd de eerste kans van het tweede bedrijf gecreëerd. Gavin Vlijter bereikte de zestien, maar Van Oevelen was eerder bij de bal dan de rechtsbuiten van de Groesbekers. Na precies een uur spelen, maakten de Volendammers de aansluitingstreffer. Quincy Hoeve vloog over de linkerflank en bediende invaller Fiemawhle, die bij de tweede paal vrijstond. Een simpel intikkertje was het resultaat: 1 – 2. Nog geen minuut later maakte Antonioli de gelijkmaker, na een goede voorzet van Fiemawhle. Echter ging de vlag van de assistent-scheidsrechter omhoog: buitenspel.

Den Dekker kon zijn derde van de middag maken, toen hij de bal voor het inkoppen had voor een leeg doel. Hij raakte het leer echter totaal verkeerd, waardoor de bal naast ging. Ook Milan de Haan en Diego Gustavo maakten hun opwachting binnen het veld. Dat ten koste van Calvin Twigt en Darius Johnson. Met nog een kwartier te gaan, redde Givairo Read zijn ploeg. Invaller Raymond Anane-Gyasi stond oog-in-oog met Kayne van Oevelen, maar voordat hij kon uithalen, zette Read een perfecte tackle in om de nog grotere achterstand te voorkomen. Met nog een minuut te gaan, kon Antonioli zich onsterfelijk maken. De middenvelder had de bal voor het inschuiven, maar raakt in alle haast de bal verkeerd. Terwijl de kans op een gelijkspel groter was, maakte invaller Anane-Gyasi tegen verhouding in de 1 – 3 voor De Treffers. Dat bleek ook meteen de laatste actie van de wedstrijd.

IJsselmeervogels uit

Volgend weekend speelt Jong FC Volendam een uitduel tegen IJsselmeervogels. De aftrap is om 15.00 uur.

Scoreverloop:
30’ Willem den Dekker 0 – 1
36’ Willem den Dekker 0 – 2
60’ Ezechiel Fiemawhle 1 – 2
90+3’ Raymond Anane-Gyasi 1 – 3

Gele kaarten:
Calvin Twigt, Ezechiel Fiemawhle, Jay Koorndijk

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne (46. Waleed Ait Abdellah), Jay Koorndijk, Billy van Duijl, Vernon Addo, Givairo Read; Joey Antonioli, Calvin Twigt (66. Milan de Haan); Jordi Blom (46. Ezechiel Fiemawhle), Quincy Hoeve, Darius Johnson (66. Diego Gustavo)

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Rick Wouters, Robin Janssen, Bryan Sirvania, Tjeu Langeveld; Ricardo Ippel, Willem den Dekker, Brian Capman; Oussama Bouyaghlafen (67. Raymond Anane-Gyasi), Jordy Thomassen, Gavin Vlijter (77. Coen Maertzdorf)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Johannes Klinkenberg
Laatste nieuws