Jong FC Volendam verliest in slotfase van Katwijk

V.V. Katwijk - Jong FC Volendam: 3 - 2 (2 - 2)

12 maart 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Jong FC Volendam stond zaterdagmiddag tegenover koploper VV Katwijk. Ondanks een vroege voorsprong, verzorgd door Volendammers Rob Tol en Jim Beers, moest de ploeg van Kiki Musampa in de slotfase van de wedstrijd buigen voor de thuisploeg. In Zuid-Holland werd met 3 – 2 verloren.

De Oranjehemden begonnen lekker aan de wedstrijd. Met nog geen tien minuten op de klok mocht Rob Tol de openingstreffer op zijn naam zetten. De verdediger kreeg de bal perfect voorgegeven op zijn hoofd door Milan de Haan. Een simpel knikje was genoeg om de bal achter Katwijk-goalie André Krul te werken: 0 – 1.

Na zes minuten kon Katwijk-spits Tim Freriks bijna de gelijkmaker binnenschieten, ware het niet dat de paal het eindstation van zijn poging was. De bal stuitte daardoor in de handen van Kayne van Oevelen. De Volendamse sluitpost gaf de bal direct mee aan Hamza Rahaoui. De middenvelder vond de vrijstaande Jim Beers. Een paar meter voor de zestien haalde de spits uit, en met succes. Een keiharde pegel raakte de touwen van het doel van Krul: 0 – 2.

Gehoor terug

Na een half uur spelen werd het even spannend. Een indraaiende corner van Katwijk kwam gevaarlijk dicht richting het Volendamse doel. Van Oevelen stond zijn mannetje en zat er met zijn vuisten goed tussen. De volgende Katwijk-aanval belandde helaas wel tegen de touwen. Killian van Mil gaf de bal perfect voor op Bart Sinteur, die de bal simpel achter Van Oevelen knikte: 1 – 2. Nog geen vijf minuten later stond de gelijke stand op het scorebord. Een vlotte counter van Katwijk eindigde bij Ahmed El Azzouti. Hij beheerste de bal goed en mikte richting de verre hoek: 2 – 2.

In de extra tijd van de eerste helft kon Van Mil zijn ploeg op voorsprong koppen. Een perfecte voorzet van El Azzouti belandde bij de spits van Katwijk. Van Mil kopte richting het doel van de Volendammers, maar mikte te veel naar links. De bal ging daardoor naast. Zo bleef het 2 – 2 en trokken beide teams richting de kleedkamers.

Van Oevelen goud waard

Al vroeg in de tweede helft moest Van Oevelen alweer in actie komen. Een vrije trap van Lars Weistra belandde op het hoofd van Kay Blokland. De goalie van Volendam twijfelde geen seconde en tikte met een katachtige reflex de bal over het doel.

Met nog twintig minuten te gaan, had het team van Musampa een goede kans om opnieuw op voorsprong te komen. Katwijker Blokland verloor de bal in de buurt van zijn eigen zestien. Tayrell Wouter was er als de kippen bij en dribbelde door de verdediging van Katwijk. De linksbuiten haalde op de rand uit, maar zag inzet worden gekeerd door de rug van Van der Meer. De afstotende bal belandde voor de voeten van invaller Jordi Blom, maar ook zijn doelpoging eindigde op het lichaam van Katwijker Joey Ravensbergen.

Met nog een kwartier op de klok werd Volendammer Van Oevelen behoorlijk op de proef gesteld door Katwijk. Een cornerbal werd goed gecontroleerd door Robbert Susan, die via zijn borst de bal klaarlegde en op doel schoot. Van Oevelen reageerde snel en had vervolgens ook een antwoord op de rebound van El Azzouti.

Afsluiting in minuur

Met nog zes minuten te gaan, was het Katwijk dat alsnog op voorsprong kwam. Ex-speler van FC Volendam Raoul Esseboom kopte, op aangeven van Ravensbergen, de winnende goal achter Van Oevelen. Een inhaalslag bleef vervolgens uit, waardoor de Volendammers met lege handen achterbleven. Het verweerde zich kranig tegen de koploper, maar kreeg hard het deksel op de neus.

ASWH-thuis

Komende zaterdag speelt Jong FC Volendam in eigen huis tegen ASWH. De wedstrijd in het Kras Stadion begint om 15:00 uur.

9’ Rob Tol 0 – 1
16’ Jim Beers 0 – 2
32’ Bart Sinteur 1 – 2
36’ Ahmed El Azzouti 2 – 2
84’ Raoul Esseboom 3 – 2