Jong FC Volendam verzegelt driepunter op Nieuw Zuid

Quick Boys - Jong FC Volendam: 1 - 3 (1 - 1)

28 mei 2022 / Jack's League

Zaterdagmiddag trok de equipe van Kiki Musampa naar Sportpark Nieuw Zuid om het in Katwijk aan Zee op te nemen tegen Quick Boys. Een spektakel vond plaats, waar na twee snelle goals, Jong FC Volendam in de tweede helft de stempel op de wedstrijd drukte: 1 – 3.

De wedstrijd begon positief voor de Volendammers. Na drie minuten stonden de gasten al voor op Nieuw Zuid, toen een goede combinatie tussen Joey Antonioli en Koen Blommestijn uiteindelijk eindigde bij Jordi Blom. De aanvaller schoot richting het doel van Quick Boys-goalie Paul van der Helm, maar raakte de lat. De bal plofte op de rug van de Katwijker, waardoor de bal alsnog het doel inrolde: 0 – 1.

Na vier minuten kwam Quick Boys weer naast Jong FC Volendam, toen Jeffrey Ket doorbrak op de linkerflank. Hij gaf een strakke bal langs het doel, die door Sjors Kramer en Jay Koorndijk niet meer uit te verdedigen viel. Hierdoor kon Youssef el Kachati uit de rug van Koorndijk vrij inschieten: 1 – 1.

Na twintig minuten zag Volendam-goalie Kayne van Oevelen Blom helemaal vrij staan. Een goede aanname en het uitkappen van zijn tegenstander, bracht hem met een snelle sprint richting de zestien van Quick Boys. Het enige wat uitbleef was zijn uithaal, want voor hij kon schieten werd de bal weggewerkt door Sem van Duijn. Daarna kwam Volendam met de schrik vrij, toen een scherpe voorzet van El Kachati richting Tommy Bekooij ging. De aanvaller mistte de bal volledig, waardoor de voorsprong voor Quick Boys uitbleef.

Met nog vijf minuten te gaan, hadden de Volendammers op prachtige wijze op voorsprong kunnen komen. Een op maat gemaakte steekpass van Blom op Blommestijn belandde uiteindelijk niet in het net. Blommestijn nam aan, maar net voor hij wilde uithalen, zette Ivailo Staal een tackle in. Zo trokken beide teams met een 1 – 1 stand naar de kleedkamers.

Oneven

Tien minuten na rust, moest Quick Boys verder met tien. Sem van Duijn ging hard in op Derry John Murkin, waardoor hij een zijn tweede gele kaart kreeg. De Volendammers profiteerde meteen, toen een indraaiende hoekschop van Younes Taha via het hoofd van Koorndijk achter Van der Helm belandde: 1 – 2.

In het slotkwartier van de wedstrijd, zette invaller Imran Nazih de wedstrijd op slot. Een fout in de defensie van Quick Boys, bezorgde de bal bij de jonge middenvelder. Een een-op-een-situatie tussen Nazih en Van der Helm, werd koelbloedig gewonnen door de Volendammer. Met zijn snelle voetbeweging, wipte hij de bal over de sluitpost van Quick Boys en drukte hij de oranje stempel om de wedstrijd: 1 – 3.

Excelsior Maassluis-thuis

Zaterdag speelt Jong FC Volendam de laatste wedstrijd van het seizoen in eigen huis. De aftrap is om 15:30 uur.

3’ Paul van der Helm (E.D.) 0 – 1
7’ Youssef el Kachati 1 – 1
64’ Jay Koorndijk 1 – 2
75’ Imran Nazih 1 – 3