Jong FC Volendam voor seizoensafsluiter richting Hardenberg

zaterdag 27 mei 2023, 15:30 uur

25 mei 2023 / Jack's League

Jong FC Volendam sluit het Tweede Divisie-boek in Hardenberg. Daar nemen zij het op tegen HHC Hardenberg. De aftrap van de seizoensafsluiter is om 15:30 uur. 

De nummer vier van de Jack's League sluit het seizoen sowieso af op de plek waar ze nu ook staan. Het gat tussen de nummer drie bedraagt zes punten en heeft zelf een voorschot van drie punten op de nummer vijf. Door het veel betere doelsaldo blijven ze dus op de huidige plaats vier. Afgelopen weekend speelde speelde HHC in de slotfase gelijk tegen Spakenburg. De Hardenbergers stonden 4 - 2 achter, maar in de minuten 87 en 88 scoorde de ploeg van Pascal Diender nog twee treffers, waardoor de eindstand in Katwijk 4 - 4 werd. De weken daarvoor won het van FC Lisse (4 - 2) en Kozakken Boys (1 - 4), maar verloor het ook tweemaal op rij. Jong Sparta Rotterdam was met 1 - 3 te sterk. Ook Koninklijke HFC trok de wedstrijd naar hun hand, door met 2 - 0 te winnen. Door die twee nederlagen haakte HHC definitief af voor de titel. 

Jong FC Volendam tankte daarentegen de laatste drie weken wat vertrouwen. Na twee keer op rij gelijk te spelen, won het afgelopen weekend spectaculair van Rijnsburgse Boys door in de blessuretijd de winnende 4 - 3 te maken. Het vuur brandt weer, dus de lust om te winnen in Hardenberg is er zeker.

Puntloze reeks

HHC is zeker niet de favoriete tegenstander van Jong FC Volendam. Het won nog nooit van de ploeg uit Overijssel. De eerdere ontmoeting dit seizoen gingen de Volendammers kansloos van het veld. De keer daarvoor kwam het knap terug na een 0 - 4 achterstand, maar maakte één treffer te weinig om een punt bij te mogen schrijven. 

Laatste vijf ontmoetingen 

03-12-2022 | Jong FC Volendam - HHC Hardenberg: 2 - 6
Quincy Hoeve en Diego Gustavo
23-04-2022 | Jong FC Volendam - HHC Hardenberg: 3 - 4
Milan Zonneveld, Koen Blommestijn en Kevin Gortz (e.d.)
02-10-2021 | HHC Hardenberg - Jong FC Volendam: 3 - 1
Koen Blommestijn
19-09-2020 | Jong FC Volendam - HHC Hardenberg: 0 - 2
23-11-2019 | Jong FC Volendam - HHC Hardenberg: 1 - 3

Kevin van Gasteren

Arbitrage en Twitterverslag

De wedstrijd van zaterdagmiddag staat onder leiding van Kevin Puts. Aan de zijlijnen staan Luc de Koning en David Kloekke paraat om Puts te assisteren.

Wil je niets missen van dit duel, maar kun je niet live aanwezig zijn? Via ons Twitteraccount is dit duel live te volgen. Ook via #HHCJVO zijn alle hoogtepunten van de wedstrijd te volgen.Laatste nieuws