Jong FC Volendam verliest in blessuretijd van V.V. Eemdijk

Jong FC Volendam - V.V. Eemdijk: 3 - 5 (3 - 2)

17 juli 2021 / Oefenwedstrijd

Zaterdagmiddag werd het derde en tevens eerste thuisduel van de oefencampagne van Jong FC Volendam gespeeld. Voor het eerst dit seizoen mochten de heren van Johan Plat het in eigen huis voor thuispubliek laten zien. In blessuretijd moesten de Volendammers echter hun meerdere erkennen in V.V. Eemdijk: 3-5

Veel spelers die normaliter in de bovenbouw van de opleiding voetballen moeten zich op de warme zaterdagmiddag bewijzen. Plat miste vanwege uiteenlopende redenen een aantal vaste krachten.

Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor de ploeg van Plat. Eemdijk-aanvaller Sjohn van Gullik troefde Volendam-verdediger Rob Tol af in een duel, waardoor Gullik mede-aanvaller Michel Goossensen kon bedienen. Goossensen benutte die kans en maakte in de dertiende minuut 0-1 voor zijn ploeg. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg weer een tegengoal te verwerken. Na een corner van Frank Heus werd het een klutsboel in de zestien. Uiteindelijk kreeg Jeffrey van de Dikkenberg de bal voor zijn voeten en maakte de 0-2 voor Eemdijk.

Snelle omschakeling

Een kwartier voor rust bracht Plat vers bloed in het veld. Younes Taha El Idrissi bewees zich meteen. Hij gaf een goeie pass op Achraf Douiri, die na het aannemen van die bal liet zien hoe snel hij was. Hij liet Zeger Beukers achter zich, zag Malik Rijkaard in zijn ooghoek en gaf de bal perfect af. Rijkaard schroomde niet en verzilverde die kans, 1-2.

Snel na de aansluitingsgoal liet El Idrissi weer zien hoeveel hij waard is. Met een heerlijke steekpass tussen de twee Eemdijk- verdedigers door, bediende hij Tayrell Wouter, die zo de gelijkmaker binnenschoot.

Voorsprong de rust in

Diep in de extra tijd van de eerste helft kreeg Jong FC Volendam een corner. Deze werd gepakt door Eemdijk-keeper Robin van de Bor, maar deze stuitte uit zijn handen. De bal kwam voor de voeten van Daan Sier en poeierde de bal keihard in het doel. Zo ging de ploeg van trainer Plat de rust in met een 3-2 voorsprong.

Vers bloed

In de tweede helft wisselde Johan Plat zijn ploeg hevig. Een hoop nieuwe namen begonnen aan de aftrap.

Lange tijd was het een eentonige wedstrijd, totdat een dikke twintig minuten na rust Freek van Belzen de gelijkmaker als een kanonskogel binnenkopte achter doelman Kayne van Oevelen.

Andere wending

Na de gelijkmaker raakte Jong FC Volendam het overzicht kwijt. Eemdijk wilde daarvan profiteren, maar achterin werd niet geklungeld. Tien minuten voor tijd moesten de Volendammers verder met tien man. Koen Blommestijn viel geblesseerd uit en er was geen vervanger meer beschikbaar.

In de tweede minuut van de blessuretijd was daar weer Van Zelst. Hij schoot de 3-4 ongekend hard binnen, dat Van Oevelen alleen maar kon toekijken. Drie minuten daarna was daar weer Van Belzen. Hij stond helemaal vrij en schoot zo de 3-5 binnen. Op die manier wist Jong FC Volendam ook deze oefenwedstrijd niet te winnen.

Jong AZ

Volgende week zaterdag neemt Jong FC Volendam het op tegen de beloften uit Alkmaar. Deze wedstrijd vind plaats in het Kras Stadion en wordt gespeeld om 12:30 uur.

13' Michel Goossensen 0 – 1
21’ Jeffrey van de Dikkenberg 0 – 2
31’ Malik Rijkaard 1 – 2
35’ Tayrell Wouter 2 – 2
45+4' Daan Sier 3 – 2
79’ Freek van Belzen 3 – 3
90+2' Nigel van Zelst 3 – 4
90+5' Freek van Belzen 3 – 5

Jong FC Volendam: Dion Vlak (46. Kayne van Oevelen); Rob Tol, Billy van Duijl (46. Jeremiah Griffith), Vernon Addo, John Hilton (46. Jozhua Vertrouwd); Koen Blommestijn, Daan Sier, Victor van Montfort (29. Younes Taha el Idrissi); Tayrell Wouter (46. Max Boateng), Malik Rijkaard, Achraf Douiri (46. Jordi Blom).

V.V. Eemdijk: Robin van de Bor; Zeger Beukers, Rick Blokhuis, Dennis Hollard, Freek van Belzen; Sjohn van Gullik, Jeffrey van de Dikkenberg, Michel Goossensen; Frank Heus, Nigel van Zelst, Cem ter Burg.

Foto’s: Jan Mulder
Tekst: FC Volendam