Jong FC Volendam wil negatieve ban breken tegen IJsselmeervogels

zaterdag 12 november, 15:00 uur

09 november 2022 / Jack's League

Zaterdag trekt Jong FC Volendam naar de rode kant van Spakenburg, waar het tegenover IJsselmeervogels staat. De aftrap staat gepland om 15.00 uur.

De nummer dertien van de Jack’s League haalde veertien punten uit dertien wedstrijden. Afgelopen weekend speelde het de derby tegen buurman Spakenburg. Een winnaar kwam niet uit de strijd. Na lang voor te hebben gestaan, maakte Spakenburg in het tweede bedrijf van de wedstrijd de gelijkmaker. Dat bleek gelijk de eindstand: 1 – 1.

De man met de meeste goals is Morad El Haddouti. De nog maar 24-jarige aanvaller speelde voorheen voor NEC en RKC Waalwijk en vond voor IJsselmeervogels dit seizoen vier keer het net. Ook collega-aanvaller Steven Sanchez was dit seizoen vier keer trefzeker. Voor deze twee mannen moeten de Volendammers dus extra scherp zijn. Ook komen we verder oud Volendammer Youssouf Blel tegen in de selectie van IJsselmeervogels. Hij kwam dit seizoen transfervrij over van VVSB.

Negatieve balans

De laatste ontmoetingen tussen Jong FC Volendam en IJsselmeervogels eindigden in het nadeel van de Volendammers. De laatste punten tegen De Rooien werden in 2019 behaald, toen de wedstrijd eindigde in 3 – 3. Verder werd er steeds met één doelpunt verschil verloren. Tijd om de ban te breken!

Laatste vier ontmoetingen

26-03-2022 | IJsselmeervogels – Jong FC Volendam: 2 – 1
Givairo Read
09-10-2021 | Jong FC Volendam – IJsselmeervogels: 0 – 1
26-09-2020 | IJsselmeervogels – Jong FC Volendam: 4 – 3

Jim Beers, Leon Maloney en Jay Kruiver
02-11-2019 | IJsselmeervogels – Jong FC Volendam: 3 – 3
Roy Tol en Victor van Montfort (2x)

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van Boyd van Kommer. Hij zal bijgestaan worden door Bilal Sahiner en Luuk van der Brugge. Eddy de Gier is aangesteld als vierde official

Vanwege de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Utrecht zal de wedstrijd tussen Jong FC Volendam en IJsselmeervogels niet van Twitterverslag worden voorzien.

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Pro Shots / Niels Boersema


Laatste nieuws