Jong FC Volendam wil vorm herpakken tegen wisselvallig Noordwijk

zaterdag 24 september 2022, 14:30 uur

21 september 2022 / Jack's League

Terwijl de Eredivisie stilligt en de internationals zich op maken voor verschillende Nations League- of oefenwedstrijden, gaat voor Jong FC Volendam de competitie gewoon door. Zaterdag trekt de equipe van Kizito Musampa, die het dit weekend moet doen zonder Imran Nazih, Givairo Read en Billy van Duijl, naar Noordwijk. Daar wacht de ploeg van Kees Zethof de Oranjehemden op. De aftrap is om 14:30 uur.

De Noordwijkers staan op dit moment op de tiende plek van de Jack’s League-ranglijst. Met zeven punten uit zes wedstrijden kent de ploeg van Zethof een wisselende start. Twee winstpartijen en één gelijkspel zorgden voor de punten. De seizoenopener tegen HHC Hardenberg eindigde in een 1 – 0 verliespartij. Tegen kampioen Katwijk wisten de Noordwijkers een puntje te halen. Tegen Koninklijke HFC won 'het Ajax van de Bollenstreek’ met 1 – 0. Tegen FC Lisse en Spakenburg verloor het, maar tussen die wedstrijden in eindigde het duel tegen Jong Sparta Rotterdam wél in een 3 – 0 winstpartij. Een reeks wisselende wedstrijden kun je wel stellen.

Deze zomer versterkte Noordwijk zich met vijf aanwinsten. De van TEC overgekomen Mike Vreekamp komt de middenveld-linie versterken bij de Noordwijkers. Jesper de Vre en Thijs Ouwehand verruilden beide Quick Boys in voor Noordwijk. Jose Nhoca Barbosa en Sabir Akachau-Achefay zijn de laatste twee nieuwkomers in de ploeg van Zethof.

Voor wie Jong FC Volendam extra moet oppassen is Emiel Wendt. De aanvaller van Noordwijk eindigde vorig seizoen met negen goals en vijf assists. Ook dit seizoen heeft de aanvaller al drie keer het net gevonden. Aan de defensie van Jong FC Volendam de taak Wendt van scoren af te houden.

Één uit drie

Jong FC Volendam ontmoette Noordwijk maar drie keer. De andere geplande ontmoetingen belandden dankzij COVID-19 in de papierversnipperaar. In die drie ontmoetingen werden er maar liefst vijftien goals gescoord, waar er vier van Oranje kwamen.

Laatste drie ontmoetingen

05-04-2022 | Noordwijk – Jong FC Volendam: 4 – 1
Tayrell Wouter
11-09-2021 | Jong FC Volendam – Noordwijk: 2 – 2
Koen Blommestijn 2x
14-12-2019 | Noordwijk – Jong FC Volendam: 5 – 1
Youssouf Blel

Arbitrage en Twitterverslag

De wedstrijd in Noordwijk staat onder leiding van Thomas Hardeman. Aan de zijlijnen staan Stefan de Groot en Rik ter Hoeve paraat om Hardeman te assisteren. De vierde official-rol is weggelegd voor Jesse Verduijn.

De wedstrijd is te volgen via het Twitteraccount van FC Volendam. Ook via de hashtag #noojvo is alles te volgen.

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: ProShots / Sonny Lensen


Laatste nieuws