Jong FC Volendam wint van Rijnsburgse Boys en voorkomt directe degradatie

Jong FC Volendam - Rijnsburgse Boys: 1 - 0 (0 - 0)

24 mei 2022 / Jack's League

Dinsdagavond trapte Jong FC Volendam af tegen Rijnsburgse Boys. Eén punt vanavond was genoeg om boven de play-off zone, die voor Jong FC Volendam directe degradatie betekende, te eindigen. Met één punt nam Volendam echter geen genoegen, waardoor de drie punten in Volendam bleven. De Oranjehemden wonnen met 1 – 0 van Rijnsburgse Boys.

De Volendammers begonnen fel aan de aftrap. Al na drie minuten mochten de Oranjehemden het eerste schot op doel afvuren. Leon Maloney kreeg de bal in de loop aangespeeld door Rob Tol en wrong zich tussen twee verdedigers van Rijnsburgse Boys door. De snelle flankspeler speelde Koen Blommestijn in, die snel schakelde met Jordi Blom. Laatstgenoemde kapte naar binnen en schoot richting het doel van ‘De Uien’-goalie Wesley Zonneveld. Terwijl de bal onderweg naar het doel was, zette Dennis van der Plas zijn been voor het schot van Blom en ging de eerste doelpoging van Jong FC Volendam over het doel. Niet veel later zette Imran Nazih Blommestijn vrij voor het doel, ware het niet dat de handen van Zonneveld nét eerder bij de bal waren dan het hoofd van de Volendamse-spits.

Met nog een paar minuten voor het rustsignaal had Blommestijn de voorsprong op zijn slof. Blom won het duel met Bert Koomen vlak voor de achterlijn en gaf voor op de topscorer van Jong FC Volendam. De spits probeerde het van dichtbij, alleen Zonneveld redde met een snelle reflex de bal van de doellijn. Meteen na de redding van Zonneveld, was het oud Volendam-spits Dani van der Moot met het eerste schot op doel van Rijnsburgse Boys. De spits schoot vanaf randje zestien richting Kayne van Oevelen, maar schoot net te hoog. Hij zag zijn poging over het doel verdwijnen. Beide ploegen trokken met de brilstand op het scorebord richting de kleedkamers.

Meteen scherp

Nog geen minuut na het startsignaal van de tweede helft, brak Volendam door. Nazih stuurde Tol weg, die snel voorgaf op Maloney. De aanvaller raakte de bal met zijn grote teen, waardoor de doelpoging eindigde in de handen van Zonneveld.

De bezoekers probeerde vanuit een vrije trap een aanval op te zetten, maar Tol stond scherp en veroverde balbezit. De rechtsback speelde Nazih in, die daarna Blommestijn bediende. Even leek het erop dat de spits zijn ploeg op voorsprong zette, maar de vlag voor buitenspel ging omhoog. Na een uur spelen brak Furhgill Zeldenrust door. De aanvaller uit Rijnsburg kwam achter Sjors Kramer vandaan en stond oog in oog met Van Oevelen. Zeldenrust wilde de bal door de benen van Van Oevelen werken, maar de Volendamse sluitpost had zijn truc door en werkte de bal gauw uit zijn zestien. Niet lang daarna werd Volendam weer gevaarlijk, toen Nazih in zijn ooghoek Blom richting de zestien zag stormen. De middenvelder gaf goed voor, waardoor Blom het vanaf links probeerde. Zijn schot ging rakelings langs de paal.

Met nog twintig minuten te gaan vond Blom nu wél het net. Een heerlijke steekbal van invaller Younes Taha belandde via Blom door de benen van Zonneveld tegen de touwen. Helaas voor de Volendammers ging wéér de vlag omhoog en bleef de brilstand op het scorebord.

Doeltreffend

Met nog een ruime tien minuten te gaan, mocht Volendam eindelijk juichen. Invaller Tayrell Wouter veroverde balbezit en stormde naar het doel van de Rijnsburgers. Een schot op doel belandde via de voet van Younes Taha achter Zonneveld: 1 – 0. Even later leek het erop dat Wouter de Volendamse stempel op de wedstrijd ging drukken, ware het niet dat Zonneveld met een spectaculaire snoekduik de marge van twee voorkwam. Grote kansen vielen niet en met deze overwinning voorkwam Jong FC Volendam directe degradatie. Eindstand: 1 – 0.

Quick Boys-uit

Zaterdag om 15:30 uur speelt Jong FC Volendam een uitwedstrijd tegen Quick Boys. Dit is de laatste uitwedstrijd van het seizoen voordat de ploeg van Kiki Musampa zich klaarstoomt voor de play-off finale tegen Almere City o21.

Scoreverloop:
78’ Younes Taha 1 – 0

Gele kaarten:
Milan de Haan

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Sjors Kramer, Jay Koorndijk, Derry John Murkin; Jim Beers (66. Billy van Duijl), Imran Nazih (76. Milan de Haan), Joey Antonioli (66. Younes Taha); Leon Maloney (66. Tayrell Wouter), Koen Blommestijn, Jordi Blom (76. Milan Zonneveld)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld; Bert Koomen (79. Delano Asanta), Dennis van der Plas, Rob Zandbergen, Bram de Bruin; Roderick Gielisse (79. Masies Artien), Marc Magan, Jeroen Spruijt; Jeffrey Jongeneelen (79. Ian van Otterlo), Dani van der Moot, Furhgill Zeldenrust (84. Max Hudepohl)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder


Laatste nieuws