Kaars bezorgt FC Volendam een definitief play-offticket

Jong PSV - FC Volendam: 0 - 1 (0 - 0)

07 mei 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Met één punt na een ongelukkig gelijkspel tegen MVV stond vrijdagavond wederom een wedstrijd op het programma tegen een club in het zuiden. Daar werd op de Eindhovense Herdgang historie geschreven. Niet alleen won FC Volendam door een doelpunt van Martijn Kaars, ook werd het ticket voor de play-offs definitief veiliggesteld.   

Eerder deze week tekende Calvin Twigt nog zijn eerste contract bij de club. Vanavond stond de achttienjarige middenvelder na een schorsing weer in de basis. Naast hem werd door trainer Wim Jonk een plek ingeruimd voor Derry John Murkin. De linksback, annex linksbuiten, speelde vanavond als defensieve middenvelder. Ook Dean James verscheen vanaf de aftrap.

In de openingsfase van de eerste helft was het vooral aftasten aan beide kanten. De eerste serieuze kansen van de wedstrijd waren echter voor de thuisclub. Denso Kasius verspeelde op de helft van Jong PSV de bal waarna Jeremey Antonisse via de linkerflank opstoomde. Zijn krullende schot zeilde maar net voor het doel van Nordin Bakker langs. Enkele ogenblikken later moest doelman Bakker optreden nadat Nigel Thomas van dichtbij hard inschoot.  Jong PSV opereerde veelal vanuit de omschakeling. Zo ook bij een poging van Shurandy Sambo. Zijn inzet bleek uiteindelijk een simpele vangbal voor Bakker.

Rond het half uur waagde FC Volendam zich aan een poging. Martijn Kaars stond klaar op de doellijn om de openingstreffer binnen te lopen, ware het niet dat een PSV-been de bal nét kon toucheren. Zodoende gingen de eerste dertig minuten van de wedstrijd zonder treffer voorbij. Op slag van rust werd Dean James nog gevaarlijk. Een ingestudeerde vrije trap werd afgelegd op de linksback. James haalde gevaarlijk uit, maar zag de poging gekraakt worden en naast het doel van Kyan van Dorp belanden. Een eerste helft, waarbij balverlies de boventoon voerde, werd afgesloten met de brilstand op het scorebord. 

Jong PSV blijft gevaarlijk

Jong PSV ging verder waar zij de eerste heft mee waren begonnen: Bakker onder vuur nemen. Al vroeg in de tweede helft waagde Johan Bakayoko een poging. Zijn schot was goed in de hoek geplaatst, maar het was Bakker die een dito redding verzorgde. Op het uur was het wederom Bakayoko die voor gevaar zorgde. Zijn inzet belandde ditmaal op de rug van Micky van de Ven.

Een spaarzaam momentje van Volendam werd opgetekend door Murkin en Samuele Mulattieri. De Italiaan ontving een steekpass van Murkin. Mulattieri probeerde het vanuit de draai maar trof echter het zijnet. Na dit wapenfeit greep trainer Jonk in. Hij bracht Marco Tol en Joey Antonioli voor respectievelijk Brian Plat en Dean James. Met zijn invalbeurt maakte de zeventienjarige Antonioli zijn debuut in het betaalde voetbal. 

Volendams kwartiertje

Bij het ingaan van het laatste kwartier brak FC Volendam eindelijk de ban. Een geniale pass van Twigt belandde in de voeten van Kaars. Kaars bedacht zich geen moment en hij haalde hard en droog uit in de verre hoek: 0-1. Dit betekende alweer zijn vijfde goal in de afgelopen vier duels.

Jong PSV reageerde snel. Vier minuten na de openingstreffer van Kaars was Bakayoko andermaal gevaarlijk. Bakker leverde een katachtige reflex waarmee hij een zekere gelijkmaker voorkwam. In de laatste minuut van de blessuretijd nam Thomas voor een laatste maal het doel van Bakker onder vuur. Deze laatste inzet was ook een prooi voor de sterk spelende Bakker, die daarmee zijn doel schoon hield. Het betekende voor FC Volendam de eerste zege op de Herdgang in acht duels. En het belangrijkste: definitieve deelname aan de play-offs.

Jong AZ, laatste competitiewedstrijd

Komende woensdag speelt FC Volendam de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Jong AZ in het Kras Stadion. Op zaterdag 15 mei is de eerste wedstrijd van de play-offs om promotie. De tegenstander daarin is pas na woensdag bekend. De aftrap woensdag is om 20:00 uur en is live te volgen via onder andere het schakelkanaal van ESPN.

Scoreverloop
75' Martijn Kaars 0 – 1

Jong PSV: Kyan van Dorp, Shurandy Sambo, Emmanuel Matuta, Tijn Daverveld, Dennis Vos; Mohammed Amin Doudah, Ismael Saibari, MarthijsTielemans; Johan Bakayoko, Nigel Thomas, Jeremy Antonisse (75’ Mohamed Nassoh).

FC Volendam: Nordin Bakker; Denso Kasius, Brian Plat (68’ Marco Tol), Micky van de Ven, Dean James (68’ Joey Antonioli); Boy Deul (87’ Mike Eerdhuijzen), Derry John Murkin, Calvin Twigt (87’ Lequincio Zeefuik); Martijn Kaars, Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (78’ Zakaria El Azzouzi).

Tekst: Berry Schilder
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws