Keuken Kampioen Divisie is nu definitief verleden tijd voor FC Volendam

FC Volendam - FC Eindhoven: 2 - 2 (0 - 2)

06 mei 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Op een zonovergoten vrijdagavond trad FC Volendam aan voor de laatste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Hierin stond nummer drie FC Eindhoven tegenover de mannen van Wim Jonk. Lang leek het er naar uit te zien dat de Eindhovense bezoekers met de drie punten aan de haal zouden gaan, maar vlak voor tijd maakte Daryl van Mieghem nog de gelijkmaker. Zo sloten de Volendammers hun Keuken Kampioen Divisie tournee af met 2 - 2.

De eerste helft was vrij duidelijk voor de Eindhovense visite. Binnen zes minuten had Joey Sleegers de bezoekers op voorsprong gezet. Barnabás Rácz stak de buitenspeler op fraaie wijze weg, waarna Sleegers oog-in-oog met Filip Stankovic niet faalde. Het elftal van Rob Penders bleef vervolgens de aanval zoeken, in hoop de score te verdubbelen. Sleegers was verreweg de gevaarlijkste man aan de kant van FC Eindhoven. Voor de Volendamse equipe was het een enorme opsteker dat Stankovic goed stond te keepen. Hij wist de Eindhovenaren vaak van scoren af te houden. Na zo’n halfuur spelen kreeg Sleegers een aantal grote kansen om de marge te vergroten, maar zelfs voor open doel kreeg de Eindhovense topscorer de bal er niet in, mede dus door de uitstekend keepende Stankovic.

Vlak voor de theepauze leefden de Volendammers weer even op. De Oranjehemden leken de score gelijk te trekken via Boy Deul, maar scheidsrechter Rob Dieperink keurde de treffer snel af vanwege een handsbal van Deul. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van Martijn Kaars en Franco Antonucci. De Belg kreeg een fabuleuze pass van Kaars en had veel ruimte om te schieten. De creatieve spelmaker zag zijn inzet gestopt worden door Nigel Bertrams, die er met zijn vingertoppen bij kon komen.

Initiatief

Na de rust nam FC Eindhoven opnieuw snel het initiatief. Opnieuw was het binnen tien minuten na het fluitje raak. Opnieuw dook Sleegers op voor Stankovic en opnieuw was hij degene die de bal tegen de touwen werkte. De Volendamse formatie schrok hierna wakker. Gaetano Oristanio werkte op fabelachtige wijze de 2 - 1 achter Bertrams. De Italiaan maakte met een omhaal de aansluitingstreffer. Aan de andere kant was het daarna weer opletten geblazen. Jort van der Sande kon vrij inkoppen, maar daar stond opnieuw Stankovic om hem van scoren af te houden.

In het laatste halfuur schommelde de wedstrijd op en neer. Zo kwam Robert Mühren nog in de buurt, maar zag zijn inzet stranden naast het doel. Aan de andere kant miste Mitchel van Rosmalen een aantal aanzienlijke kansen. De invaller raakte eenmaal de lat en stuitte meerdere keren op Stankovic. In de zoektocht naar een gelijkmaker kondigde Daryl van Mieghem het slotoffensief af. De buitenspeler vond vijf minuten voor tijd Nigel Bertrams op zijn weg. Deul kwam vervolgens nog in de buurt, maar schoot rakelings over. De wedstrijd leek zo goed als voorbij tot Daryl van Mieghem uit het niets de gelijkmaker scoorde. De gelijkmaker zorgde voor enorme vreugde bij het Volendamse publiek. Na het eindsignaal stroomde het veld vol met supporters, om te vieren dat de club na zo’n lange tijd weer terug is in de Eredivisie.

Laatste wedstrijd

De wedstrijd tegen FC Eindhoven betekende de laatste duels voor Kevin Visser en Boy Deul in het oranje tenue. Beide routiniers kwamen in actie deze wedstrijd. Voor Dion Vlak was er een speciaal moment tien minuten voor tijd. De geboren en getogen Volendammer, die volgend seizoen naar Spakenburg vertrekt, mocht zijn debuut maken voor FC Volendam.

Huldiging

Aanstaande zondag wordt de Volendamse equipe gehuldigd. Lees hier alle informatie over deze feestelijke dag.

6’ Joey Sleegers 0 - 1
49’ Joey Sleegers 0 - 2
60’ Gaetano Oristanio 1 - 2
90+1’ Daryl van Mieghem 2 - 2

Opstelling FC Volendam: Filip Stankovic (82’ Dion Vlak), Dean James (14’ Walid Ould-Chikh), Damon Mirani (C), Alex Plat (46’ Billy van Duijl), Derry John Murkin, Boy Deul, Gaetano Oristanio (64’ Ibrahim El Kadiri), Franco Antonucci, Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Martijn Kaars (46’ Kevin Visser).

Opstelling FC Eindhoven: Nigel Bertrams, Mawouna Amevor (C), Maarten Peijnenburg, Pieter Bogaers, Jasper Dahlhaus (69’ Collin Seedorf), Matthias Verreth (46’ Cas Faber), Jort van der Sande (75’ Justin Ogenia), Joey Sleegers (54’ Mitchel van Rosmalen), Brian de Keersmaecker (54’ Koen Oostenbrink), Valentino Vermeulen, Barnabás Rácz.

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans