Inspiratieloze middag in Haarlem

Koninklijke HFC - Jong FC Volendam 4 - 0 (1 - 0)

08 februari 2020 / Tweede Divisie

Jong FC Volendam heeft wederom geen potten kunnen breken in een uitwedstrijd. Voor de wedstrijd werd nog code oranje aangekondingd, maar dat gold duidelijk niet voor het spel van Jong FC Volendam. In het eerste deel van de wedstrijd kon de ploeg nog bij blijven, maar daarna kon de Koninklijke HFC vrij simpel uitlopen naar een ruime zege.

De wedstrijd kwam van beide kanten wat moeizaam op gang. Maar de eerste de beste gevaarlijke actie werd wel omgezet in een doelpunt. En dat was helaas niet in het voor Jong FC Volendam juiste doel. Op aangeven van André Morgan liep Khalid Tamine de bal van dichtbij in de goal. Direct vanaf de aftrap had de score al weer gelijk getrokken moeten worden, maar Dyllandro Panka kreeg oog in oog met doelman Tom Boks de bal niet langs hem. De bal verdween op de voet van de doelman en in de rebound kopte Jim Beers de bal net naast. Die zelfde doelman Boks had na een kleine twintig miniuten wat moeite met een schot van Panka, maar verder kwam hij in de eerste helft niet in de problemen. Aan de andere kant kwam de thuisploeg er ook af en toe gevaarlijk uit, maar doelman Barry Lauwers kwam nooit echt in de problemen.

Na de rust, met twee wissels vanwege de competitie wedstrijd van het eerste op maandag, ging het heel snel volkomen mis. In een minuut tijd liftte de thuisploeg de score naar 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Er gebeurde niet al te veel meer. Barry Lauwers stond af en toe in de weg en Jim Beers raakte aan de andere kant nog een keer de paal. Jong FC Volendam kon geen vuist meer maken en Koninklijke HFC speelde de wedstrijd rustig uit. In de slotminuut konden ze nog wel een keer juichen, waarmee de eindstand op 4-0 gezet werd. Omdat TEC later op de avond verloor bleef het verschil met de veilige zestiende plaats twee punten. ASWH won wel, dus Jong FC Volendam zakte wel weer naar de laatste plaats. Volgende week komt Scheveningen op bezoek in ons Kras Stadion.

8. Khalid Tadmine 1-0
48. Khalid Tadmine 2-0
50. Dylan Mertens 3-0
89. Joël Donald 4-0