Koploper Helmond Sport volgende horde in drukke week

vrijdag 20 september, 20:00 uur

19 september 2024 / Keuken Kampioen Divisie

Na een 2 - 2 gelijkspel tegen MVV Maastricht en een 2 - 0 zege tegen FC Dordrecht, wacht voor FC Volendam op vrijdagavond de derde horde in een week tijd. De ploeg van Rick Kruys gaat op bezoek bij koploper Helmond Sport. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in het GS Staalwerken Stadion.

FC Volendam en Helmond Sport ontmoeten elkaar vrijdag voor de vijftigste keer. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was op 25 februari 2022. De Volendammers trokken toen in het Kras Stadion met 4 - 1 aan het langste eind. In de eerste helft maakten de Wijdbroeken al het verschil. Robert Mühren was binnen tien minuten twee keer trefzeker. Via Gaetano Oristanio en Boy Deul liep de score voor rust op tot 4 - 0. Vlak voor tijd scoorden de Brabanders via Ilias Breugelmans.

Helmond Sport is na zes wedstrijden de verrassende koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Kevin Hofland is nog ongeslagen. Het wist te winnen van SC Cambuur (0 - 1), VVV-Venlo (3 - 0), De Graafschap (2 - 3) en TOP Oss (1 - 0). Daarnaast werd er gelijk gespeeld tegen Jong FC Utrecht (1 - 1) en FC Emmen (0 - 0). Blikvanger bij de Helmonders is Parma-huurling Dario Sits. De nieuwe spits van de rood-zwarten scoorde tot nu toe drie keer en is daarmee clubtopscorer. Verdediger Jonas Scholz was met twee treffers en een assist ook van waarde voor Helmond Sport in de eerste weken van het seizoen. Naast deze twee namen maakt ook aanwinst Theo Golliard indruk. De 21-jarige aanvallende middenvelder wordt gehuurd van FC Vaduz en liet de eerste drie wedstrijden een goede indruk achter.

Zeventien nieuwe spelers

Afgelopen transferzomer is de selectie van Helmond Sport flink verbouwd. Slechts acht spelers zijn er nog over van de selectie van vorig seizoen. Liefst zeventien nieuwe spelers werden er gehaald afgelopen zomer, waarvan vier spelers worden gehuurd. Het merendeel werd transfervrij aangetrokken. De Kattenmeppers hopen zo eindelijk de promotiedroom waar te maken en zo voor de tweede keer in de clubhistorie te promoveren naar de Eredivisie. Achttien spelers lieten Helmond na afgelopen seizoen achter zich, waaronder clubtopscorer en oud-FC Volendam-speler Martijn Kaars. Hij maakte de overstap naar 2.Bundesliga-club FC Magdeburg.

FC Volendam kan na de belangrijke 2 - 0 zege tegen FC Dordrecht langzaam weer omhoog kijken in de Keuken Kampioen Divisie. Na de valse start wordt de kater langzaam maar zeker iets weggespoeld. Tegen MVV Maastricht werd in de slotfase nog een tegentreffer geslikt, waardoor de druiven zuur waren. De ploeg van Rick Kruys is mede daardoor inmiddels wel drie duels ongeslagen. Bij een overwinning tegen koploper Helmond Sport kunnen de Volendammers opnieuw goede zaken doen op de ranglijst. Het gat met de Helmonders zal dan worden verkleind tot vier punten.

Elf ontmoetingen ongeslagen

In het verleden kwamen FC Volendam en Helmond Sport elkaar 49 keer eerder tegen. 24 keer wonnen de Volendammers en zestien keer werd er verloren. Negenmaal werd het gelijk. FC Volendam is op dit moment elf duels ongeslagen tegen Helmond Sport. De laatste nederlaag dateert van het seizoen 2016/17. Toen werd het 2 - 0 voor de Brabanders. De laatste ontmoeting in Helmond leverde een 1 - 1 gelijkspel op. De thuisploeg kwam op voorsprong in het duel, waarna Martijn Kaars vlak voor rust de gelijkmaker wist te scoren. De laatste zege op De Braak was een seizoen eerder. Dankzij een treffer van Nick Doodeman in blessuretijd werd het 0 - 1.

Mis niets van de wedstrijd!

De wedstrijd is te volgen via ons live-verslag op X, de Story op Instagram of onze updates op Threads. Het duel wordt ook uitgezonden via het ESPN Star Channel. Scheidsrechter Alex Bos fluit vrijdagavond om 20:00 uur voor het begin van de wedstrijd in het GS Staalwerken Stadion.

Tekst & foto's: FC Volendam