Leerzaam treffen met FC Groningen eindigt in verlies

FC Volendam – FC Groningen: 0 - 2 (0 - 1)

21 augustus 2020 / Oefenwedstrijd

Op voorlopig de laatste zomeravond speelde FC Volendam zijn laatste oefenwedstrijd van deze oefencampagne. FC Groningen, nog altijd zonder Arjen Robben, werd in Westwoud ontvangen. De stugge Groningers zorgden ervoor dat Het Nieuwe Oranje met een nederlaag zijn oefencampagne afsloot: 0-2.

Het team van trainer Wim Jonk begon uitstekend aan de wedstrijd. Naarmate het eerste kwart van de wedstrijd zich vorderde nam FC Groningen de touwtjes in handen. FC Groningen kreeg via Nicklas Strunck een eerste mogelijkheid op de openingstreffer maar zijn volley werd gekeerd door Nordin Bakker.

Gronings afstandsschot

Kort na de inzet van Strunck was het wel raak voor FC Groningen. De schuiver van Remco Balk miste kracht maar werd met precisie geschoten. Bakker werd hierdoor kansloos gelaten: 0-1. Na de drinkpauze kwam FC Volendam goed uit de startblokken. Martijn Kaars en Nick Doodeman zorgden samen voor gevaar bij Groningse doelman Jan de Boer. Door het uitstekende druk zetten van de mannen van Wim Jonk werden de kansen vervolgens aaneengeregen. In eerste instantie redde doelman De Boer feilloos op een schot van Jari Vlak en kort daarna tikte hij een inzet van Ibrahimi El Kadiri net naast. FC Volendam behield hierna de controle over de wedstrijd en had zelfs in de persoon van Boy Deul nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. Deze mogelijkheid werd echter wederom te niet gedaan door De Boer. Doelpunten vielen er niet meer waardoor de kleedkamer met een nipte achterstand werd opgezocht.

FC Groningen kwam wervelend uit de kleedkamer. Tot tweemaal aan toe werd Bakker omspeeld, dit zonder grote gevolgen. Het waren de Groningers die de lijnen uitzetten in de beginfase van de tweede helft. Dit resulteerde rond het uur in een 0-2 voorsprong. Uit een hoekschop was het Amir Absalem die de bal ineens op zijn pantoffel nam. Via de lat sloeg de bal in achter Bakker.

Rentree Antonucci

Met iets meer dan zestig minuten op de klok werd Fransesco Antonucci binnen de lijnen gebracht door trainer Wim Jonk. De Belg, die onlangs werd getransfereerd naar Feyenoord, wordt dit seizoen wederom aan FC Volendam verhuurd. Met de rentree van Antonucci ging de lang gekoesterde wens van de Volendammers in vervulling. In de absolute slotfase van de wedstrijd besloot trainer Jonk nog aanvallender te spelen. Met drie man achterin werd FC Groningen onder druk gezet. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd resulteerde dit in een kans voor Antonucci. Zijn inzet ging maar net naast. Zodoende zegevieren de Groningers in Westwoud en mag FC Volendam zich opmaken voor de eerste competitiewedstrijd.

Focus op Telstar

Volgende week zondag speelt FC Volendam zijn eerste competitie wedstrijd van het seizoen. Telstar is in Velsen Zuid de tegenstander. De aftrap volgt om 12.15 en wordt live uitgezonden op Fox Sports.

21' Remco Balk 0 - 1
58' Amir Absalem 0 - 2