Lijfsbehoud Tweede Divisie op het spel in tweeluik Jong FC Volendam tegen Almere City

woensdag 8 en zaterdag 11 juni 2022

31 mei 2022 / Jack's League

Voor Jong FC Volendam breekt er een spannende week aan. Na de laatste competitiewedstrijd in de Jacks League tegen Excelsior Maassluis van komende zaterdag, spelen de Volendammers een tweeluik tegen de beloften van Almere City FC. Op het spel staat het ticket voor deelname aan de Tweede Divisie voor volgend seizoen. Het uitduel in Almere is op woensdag 8 juni om 20.00 uur, terwijl de return in het Kras Stadion op zaterdag 11 juni om 15.00 uur wordt afgewerkt.

Jong FC Volendam bezet de twaalfde positie op de ranglijst van de Tweede Divisie. Het kan zaterdag nog enkele plaatsen stijgen of dalen, maar wat duidelijk is, is dat de mannen van trainer Kiki Musampa zich mogen opmaken voor het spelen van play-offs om lijfsbehoud.

Waarom play-offs?

Jong FC Volendam eindigde namelijk onder Jong Sparta Rotterdam, dat momenteel vijfde staat. Ook is een plaats bij de eerste negen van de ranglijst uit het zicht. Had het een van bovenstaande doelstellingen gerealiseerd, dan was lijfsbehoud gegarandeerd. Wél werd directe degradatie ontlopen door boven plaats 17 en 18 van de ranglijst te eindigen.

Almere City FC winnaar Onder 21-competitie

Tegenstander in deze play-offs is Jong Almere City FC. De Flevolanders spelen in de Onder 21-competitie, dat is onderverdeeld in een najaarscompetitie en een voorjaarscompetitie. Jong Almere City FC werd kampioen van de najaarsreeks. Jong Feyenoord, met voormalig assistent-trainer van FC Volendam Sipke Hulshoff aan het roer, had succes in het voorjaar. Het onderlinge duel tussen deze twee teams werd beslecht in het voordeel van de Almeerders: 0 - 1. Met dit succes mag het team van trainer Hedwiges Maduro een gooi doen naar promotie naar de Tweede Divisie in het tweeluik met Jong FC Volendam. De winnaar speelt in het seizoen 2022-2023 dus in de Tweede Divisie.

Programma

Woensdag 8 juni | 20.00 uur
Almere City FC - Jong FC Volendam

Zaterdag 11 juni | 15.00 uur
Jong FC Volendam - Almere City FCLaatste nieuws