Mirani kopt FC Volendam in extremis naast ADO Den Haag

ADO Den Haag - FC Volendam: 1 - 1 (0 - 0)

18 maart 2022 / Keuken Kampioen Divisie

In een sfeervol Cars Jeans Stadion heeft FC Volendam met 1 – 1 gelijk gespeeld tegen een sterk ADO Den Haag. Vlak voor een vol en luid uitvak was het Damon Mirani die een enorm belangrijk punt uit het vuur sleepte.

Nadat de rookwolken optrokken in het Cars Jeans Stadion was het tijd voor het eerste fluitsignaal. Ondanks dat FC Volendam de afgelopen week twee tikken kreeg was de uitploeg direct dreigend. Gaetano Oristanio kon met zijn voorzet geen aanvaller vinden. Het eerste half uur verliep voor de rest enorm rustig en beide teams kwamen moeilijk tot het creëren van een kans.

Naarmate de eerste helft vorderde groeide de ploeg van Wim Jonk meer in de wedstrijd. Valse spits Oristanio veroverde de bal dichtbij de zestien meter van ADO Den Haag vervolgens gaf hij de bal door aan Walid Ould-Chikh, die rakelings overschoot. Aan de andere kant was het Thomas Verheydt die het dichtst bij een goal voor de thuisploeg kwam. De spits kwam een teenlengte tekort om gevaar te stichten.

Wisselvallige tweede helft

In de tweede helft ging FC Volendam verder met waar het de eerste helft afsloot; de ploeg uit de Hofstad onder druk zetten. Boy Deul kreeg de bal, na een goede dribbel, bij Oristanio die de bal over het doel werkte. Diezelfde Oristanio kreeg nog geen minuut later een uitgelezen kans op de openingstreffer. Net voordat het tot een schot komt, werd de nummer tien handig van de bal gezet.
Het Nieuwe Oranje stopte niet met druk zetten. Na goed druk zetten van Franco Antonucci kwam de bal bij Daryl van Mieghem, die de bal uit de kluts op de paal zag belanden. Na de bal op de paal volgde een sterke fase van ADO, die tot twee keer toe enorm dichtbij een doelpunt kwamen. 

ADO bouwde halverwege de tweede helft verder op het gecreëerde momentum. Net nadat Verheydt de bal een meter boven de lat plaatste. Vervolgens vond Amar Catic het zijnet van het Volendamse doel. De ploeg van Wim Jonk pakte de draad daarna snel weer op. De net ingevallen Bilal Ould-Chikh kwam tot twee keer toe dichtbij een doelpunt, maar vond op zijn weg de Haagse keeper en zag zijn tweede poging net naast het doel verdwijnen.

Veerkracht

Vijf minuten nadat het ‘Haags Kwartiertje’ in was gegaan kwam ADO Den Haag toch op voorsprong. Samy Bourard werd helemaal vrijgelaten op de rand van het zestienmeter gebied en schoof de bal bekeken achter Stanković. De ploeg van Wim Jonk gaf zich echter niet gewonnen. In de absolute slotfase was het stormram Mike Eerdhuijzen die de bal terugkopte op aanvoerder Mirani die de bal van dichtbij in het doel klopt en FC Volendam een punt bezorgt.

Top Oss-thuis

Volgende week heeft FC Volendam een vrij weekend, dit vanwege interlands. Pas 1 april treedt FC Volendam weer aan in eigen huis. Dit doet het tegen Top Oss. De aftrap is om 20:00 uur.

Scoreverloop 

80’ Samy Bourard 1 – 0
90+5’ Damon Mirani 1 - 1

ADO Den Haag: Alessandro Damen; Jamal Amofa, Hervé Matthys, Tyrese Asanta (87’ Michael Mulder), Boy Kemper; Dhoraso Klas (73’ Daryl Janmaat), Samy Bourard, Benjamin Reemst (84’ Sacha Komljenovic), Sem Steijn; Amar Catic, Thomas Verheydt.

FC Volendam: Filip Stanković; Dean James (46’ John Hilton), Damon Mirani, Josh Flint, Jozhua Vertrouwd; Kevin Visser (85’ Mike Eerdhuijzen) , Walid Ould-Chikh (85’ Calvin Twigt) , Boy Deul; Daryl van Mieghem, Gaetano Oristanio (72’ Darius Johnson), (63’ Bilal Ould-Chikh).

Tekst: Bram van Lint
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws