Nazih bekroont basisdebuut met goal én bekerzege op Harkema

Harkemase Boys - FC Volendam: 1 - 5 (1 - 2)

18 oktober 2022 / KNVB Beker

FC Volendam heeft zijn eerste horde in het TOTO KNVB Bekertoernooi zonder al te veel moeite genomen. De zestienjarige basisdebutant Imran Nazih opende de score en droeg zo bij aan de uiteindelijke 1 – 5 zege op Harkemase Boys.

Wim Jonk stuurde dinsdagavond veel bekende namen richting Friesland. Desondanks ruimde de oefenmeester een plekje in voor Nazih, die in Harkema zijn basisdebuut makte. Na een klein kwartier werd een nieuw hoofdstuk geschreven in zijn nog prille voetbaljongensboek. De middenvelder rondde een prachtige Volendam-aanval via de binnenkant van de paal af voor 0 – 1. En dat terwijl de openingsfase voor Harkemase Boys was. Jhurrey Margaritha vond tot twee keer toe Filip Stankovic op zijn weg.

Tegengas

De derde poging van de Harkema-aanvaller was wel raak. Uit de rebound schoot hij de gelijkmaker binnen. Voor FC Volendam, was dat het sein om een tandje bij te schakelen. Vlak voor rust gaf Robert Mühren het goede voorbeeld. De spits draaide met een hoogstandje de Friese defensie dol en schoot hard en laag raak: 1 – 2.

Tandje harder

Na de pauze hield FC Volendam de teugels strak in handen. Het duurde echter even voordat het overwicht in de stand werd uitgedrukt. Kansen voor Mühren, Bilal Ould-Chikh (tweemaal) en Carel Eiting vonden geen doel. Dat deed de poging van El Kadiri wel. De buitenspeler schoot de bal vanaf de rand van de zestien stijf in de kruising voor 1 – 3.

Daarna ging het rap. Eerst was Zeefuik het eindstation van een fraaie FC Volendam-aanval, daarna bekroonde El Kadiri zijn goede wedstrijd met zijn tweede treffer. Ook kwamen Joey Antonioli en Jordi Blom binnen de lijnen, die daarmee hun eerste minuten van dit seizoen maakten. Eindstand in Harkema: 1 – 5.

Volgende ronde en Heerenveen-thuis

Door de zege op Harkemase Boys is FC Volendam door naar de volgende ronde van het TOTO KNVB Beker-toernooi. Wie de volgende tegenstander is, volgt later. Aanstaande zondag trapt de equipe van Jonk in eigen huis af tegen sc Heerenveen. Om 20.00 uur moet het startsein voor de wedstrijd klinken.

Scoreverloop:
15’ Imran Nazih 0 – 1
32’ Jhurrey Margaritha 1 – 1
42’ Robert Mühren 1 – 2
65’ Ibrahim El Kadiri 1 – 3
75’ Lequincio Zeefuik 1 – 4
80’ Ibrahim El Kadiri 1 – 5

Harkemase Boys: Erick Jansema; Milan de Koe, Joris Voest, Jelle Jan de Graaf, Gerald Postma, Thomas Prinsen, Jari Slort, Mark Bruinjtes, Jhurrey Margaritha, Mees Gootjes, Berwout Beimers.

FC Volendam: Filip Stanković; Benaissa Benamar, Xavier Mbuyamba, Damon Mirani, Derry John Murkin (70’ Dean James); Walid Ould-Chikh (87’ Jordi Blom), Carel Eiting, Imran Nazih (46’ Lequincio Zeefuik); Daryl van Mieghem (46’ Bilal Ould-Chikh), Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri (87’ Joey Antonioli)

Tekst: FC Volendam
Foto’s: Fred Rotgans
Laatste nieuws